Overmars bewijst dat Ajax een koopclub is

Haller kopen van FC Utrecht is precies wat een koopclub zou doen (Foto: Kiki99)

Wanneer het seizoen op zijn einde loopt, de titelstrijd nog vol in gang is en de druk stijgt dan gaan clubs, fans en media rare dingen doen. Zoals transfergeruchten aanzwengelen over Sébastien Haller. De afgelopen twee seizoen heeft Overmars flink huisgehouden op de transfermarkt maar heeft daarbij ook flink veel miskopen gedaan of te vroeg gehandeld. En nu is hij bezig met het binnen hengelen van een Franse spits die net een seizoen aardig draait.

Dat Overmars überhaupt naar Haller kijkt is te bizar voor woorden. Als Ajax op dit moment iets NIET nodig heeft dan is het wel een aanvaller. Met Sam Hendriks, Zivkovic en El Azzouzi heeft Frank de Boer al genoeg aanvallers. Sterker nog, Sam Hendriks en Zivkovic zijn al aangekocht! Beiden heb nog geen kans gekregen in het eerste, Haller is 21 en zou daarmee de kansen voor die twee helemaal in de grond boren. Als je bedenkt dat Milik ook aangekocht is dan is de conclusie simpel, Ajax is een koopclub geworden. Datgene wat de fans verachten.

Younes en Fischer zijn aangekocht, Gudelj, Sinkgraven en Bazoer ook. Van der Hoorn, Viergever, Cillessen. En dan kijken we nog geeneens naar de bank waar ook nog eens Boer en Schöne zitten. Alle eigen talenten worden aan de lopende band verhuurt en doordat Overmars elk jaar weer miljoenen uitgeeft aan onervaren en onbewezen spelers die net één goed seizoen hebben gedraaid krijgt de eigen jeugd totaal geen kans meer. En het moet een keer afgelopen zijn. Haller kopen deze zomer zou de ultieme bevestiging zijn dat Ajax inderdaad een koopclub is geworden.

Overmars kan net zo goed de Technisch Directeur zijn van Chelsea (Beeld: AjaxTV)

Nuances horen bij de vorige zin. Want mocht Ajax het kampioenschap winnen, dan is de kans groot dat clubs uit het buitenland gaan shoppen. Milik, Klaassen, Schöne, Younes en Van der Hoorn zouden zo maar weg kunnen zijn aan het eind van de zomer. Overmars wil dit voor zijn en heeft daarom al Sinkgraven gehaald, is Viergever voorlopig nog even de back up en zit hij nu te vissen naar een extra spits die een goed seizoen heeft gedraaid, Zivkovic heeft nog geen knikker geraakt dit seizoen bij Willem II en Ajax. Dat hij zoekt is logisch, maar dat Ajax nu al 5 miljoen euro zou bieden terwijl Ajax op dit moment 4 spitsen van dezelfde leeftijd op de loonlijst heeft staan is gewoon stupide. En heeft niks met vooruitkijken te maken. Dit zijn ordinaire Chelsea-praktijken waarin elk talent in de Eredivisie naar binnen gehaald moet worden zodat die in ieder geval bij Ajax zit en niet bij de concurrentie. Dit heeft niks met voetbal te maken, dit is hebzucht.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.