Live Blog: PSV – Ajax

Dit is de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Vanmiddag kan Ajax alles verliezen maar ook weer kans maken op de titel. Met een gelijkspelletje zijn beide partijen misschien wel tevreden. Ajax kan loeren op een fout van PSV en de titelkansen van de Eindhovenaren gaan erop vooruit. Vraag is of Frank de Boer vast blijft houden aan de tactiek van de afgelopen weken of gaat hij Gudelj naar achteren schuiven voor extra zekerheid. Het gaat in ieder geval een tactische wedstrijd worden. De wedstrijd kunt u live volgen aan de hand van analyses, updates, Tweets en videos van de wedstrijd hieronder.


Druk op de F5-toets om de pagina te verversen en de laatste updates te zien

18:56 Eindanalyse

Wat een wedstrijd. De eerste helft domineerde PSV en de 0-2 eindstand is een wonder te noemen. De tactiek van De Boer werkte totaal niet in de eerste helft en pas in de tweede helft greep hij in. Gudelj ging meer naar voren spelen en wisselde in positie met Bazoer. Die verandering maakte dat Ajax in de tweede helft veel meer overwicht had op het middenveld. Bazoer was behoorlijk zwak vandaag, veel balverlies, slordige passes in de eerste helft maar ook hij herpakte zich in de tweede helft. Gudelj deed wat hij moest doen, de verdediging ondersteunen en rust brengen. Schöne speelde in het bijzonder slecht in de eerste helft, had makkelijk in de eerste helft gewisseld kunnen worden. Ook hij leed veel balverlies en pas toen hij wat verder terug zakte kwam er meer ruimte vrij voor Milik om in te lopen. De Pool kon weinig doen omdat Klaassen niet in de wedstrijd zat vandaag. Het druk zetten ging totaal niet goed omdat Bazoer niet mee kwam en Schöne niet snel genoeg is. PSV had geen enkele moeite daardoor met Ajax. In de tweede helft gooide De Boer alles om en liet Younes ook meer druk zetten. Die raakte daardoor snel vermoeid en moest dan ook gewisseld worden. Younes bracht vandaag voor zijn doen erg weinig. Veel balverlies, een paar matige voorzetten en hij legde hij het soms zelfs af tegen Arias en Narsingh. En opnieuw was hij na 75 minuten op, zijn conditie is echt dramatisch. Elke keer dat hij opgesteld wordt weet je van tevoren al dat De Boer één wissel sowieso kwijt is. Op de 0-1 na was ook Milik onzichtbaar en slordig vandaag. Hij scoort, ja, maar hij verprutste ook een paar hele grote kansen. Op de counter is Milik heel wisselvallig. De meeste counters helpt hij zelf om zeep omdat hij te traag en teveel nadenkt. In de tweede helft ging één counter wel heel goed door een perfecte eerste aanname, maar zijn stiftje over Zoet heen was te opzichtig. Daar zit nog groei in. Het afmaken van grote kansen waar hij de tijd heeft. Als hij niet hoeft na te denken dan is hij een van de beste spitsen in Nederland.

Ajax heeft uiteindelijk gewonnen door de verdediging goed neer te zetten. De eerste helft was chaos en vooral Viergever en Dijks waren zoek. Van der Hoorn speelde uitermate sterk en werkte elke voorzet van PSV weg en stond vaak sterk te verdedigen. Hij had ook een paar zwakke momentjes maar overall heeft hij goed gespeeld vandaag. Dijks daarentegen speelde heel matig. Werd compleet overhoop gelopen door Narsingh en kon totaal niet bijbenen met Pröpper. Viergever kon geen overzicht houden op De Jong en daardoor kwam Pröpper vaak vrije te staan en kwam Dijks zonder rugdekking te staan. In de tweede helft kwam Bazoer een beetje helpen maar het grote verschil werd gemaakt toen Veltman Locadia in de tang kreeg zodat Van der Hoorn Viergever kon helpen. Waardoor Viergever Dijks wat meer kon helpen. En dat was de hele omslag in de wedstrijd. Zodra de verdediging weer goed stond kon Ajax weer voetballen en de wedstrijd controleren. Voor zover dat kon tenminste. Als laatste stond Cillessen weer geweldig te keepen. Een paar wereldreddingen, goede uittrappen en heel stabiel bij de corners en vrije trappen van PSV.

En zo hebben we ze allemaal gehad. Ajax speelde slecht en goed tegelijkertijd. Een gelijkspel was beter op zijn plek geweest en Frank de Boer heeft eigenlijk gemazzeld door de vroege goal. Daar letten we maar even niet op, Ajax staat op de eerste plek en kan nu doorstomen richting de titel. De vermoeidheid en de focus behouden zullen de grootste uitdagingen worden voor De Boer. Want Ajax mag geen enkel puntverlies meer lijden in de titelrace. Volgende week is er weer een ronde, dan zijn we weer van de partij. Bedankt voor het lezen en tot dan!

18:38 Corner

Van der Hoorn kan de counter eruit halen en tikt de bal over de achterlijn. De corner is slecht en wordt meteen weg gekopt. Kuipers fluit. 0-2 overwinning voor Ajax.

18:37 Derde minuut

Ajax in de aanval. Eerst komt El Ghazi niet goed in positie en moet hij terug kaatsen. Daarna de overtreding op Gudelj. De vrije trap wordt slordig genomen waardoor PSV kan overnemen en counteren.

18:36 Tweede minuut

Een voorzet is voor Cillessen, die trapt meteen uit richting El Ghazi maar de lange bal is voor Zoet. Die rost ook weer de bal naar voren en na een tweede lange bal naar voren laat Viergever de bal achter rollen.

18:35 Eerste minuut

92ste minuut, de eerste minuut ging voorbij zonder opvallend nieuws te melden.

18:34 Auw

Een botsing tussen Arias en Fischer, de twee liggen even op de grond. Kuipers legt even het spel stil. Blessuretijd is 3 minuten.

18:33 Voorzet

Willems nog met een voorzet maar die wordt doorgekopt door De Jong. De bal verdwijnt over de zijlijn voor een ingooi voor Ajax. Alle schouders hangen bij PSV, de wedstrijd is beslist.

18:30 Geel

Moreno haalt El Ghazi onderuit met zijn hand. Zoet is helemaal uit zijn doel gekomen en werd uitgespeeld door na lange hoge bal op El Ghazi, hierdoor Moreno aan de handrem moest trekken, letterlijk. Hij krijgt geel.

18:29 Geel

Hendrix gaat met twee benen in op de enkels van Gudelj en krijgt daarvoor een gele kaart van Kuipers.

18:28 Lange ballen

De wedstrijd lijkt gespeeld. Het publiek is stil, PSV speelt vrijwel alleen nog de lange bal naar voren. Cocu staat te wanhopen aan de zijlijn. Ajax heeft de controle over de wedstrijd en laat PSV zijn gang gaan.

18:26 Corner

Arias werkt een voorzet van Van Rhijn weg voor een corner. De hoekschop is voor Zoet. Die snel uit trapt richting De Jong die meteen Lestienne op zoekt maar Veltman houdt alles in de gaten. PSV komt er niet door heen.

18:24 Video

De 0-2 van El Ghazi


18:23 Wissels

Hendrix komt erin voor Pröpper en Van Rhijn gaat Milik vervangen. De Boer timmert het achterin dicht.

18:23 Ruzie

Van Rhijn wordt bij de arm gepakt door De Boer en krijgt een uitbrander van de trainer. Hij moet snel zijn hesje uit doen en invallen zo lijkt het.

18:21 Dodelijk

El Ghazi en Milik waren even van positie gewisseld in de chaos voorafgaand aan het doelpunt. De bal werd heen en weer weggeknald en er zat geen lijn in het spel. Bruma en Moreno zaten op Milik te letten en niet op El Ghazi.

18:20 Goal!

Ajax heeft even de bal, Klaassen zet de aanval op en na veel hoge ballen en wat mazzel brengt Gudelj de bal bij El Ghazi die net buiten het strafschopgebied staat en vanaf 18 meter uit haalt. De bal stuitert de verre hoek in, 0-2!

18:18 Jagen

Nieuw bloed en nieuw tactiek in de ploeg. Fischer en El Ghazi houden meer het veld breed terwijl De Boer juist compact wil spelen. Opmerkelijk dus deze wissels. Maar goed. Ajax krijgt heel veel ruimte op de counter, misschien dat De Boer nu op de 0-2 wil gokken. In de eerste minuut werkt het jagen op de bal echter nog niet.

18:17 Dubbele wissel

El Ghazi en Fischer komen erin. Younes zit er weer helemaal door heen, dat blijft echt een punt van verbetering. Schöne komt er ook uit en neemt daar uitgebreid de tijd voor. Staat helemaal aan de andere kant van het veld. Twee minuten duurde deze wissel.

18:16 Voorzet

Schöne rent zowaar Willems eruit en kan voorzetten. Bruma ruimt de bal op, Milik stond te loeren in zijn rug. Ajax komt even onder de druk uit nu.

18:16 Prutsers

De passing gaat hard achteruit ineens. Younes en Dijks geven zo de bal weg terwijl dat niet nodig is. De concentratie is helemaal weg op de linkerkant van Ajax.

18:14 oude niveau

Een vrije trap van Gudelj gaat over 60 meter naar voren direct de achterlijn over. Geen Ajacied in 40 meter in de buurt. Dramatisch.

18:13 Wissel

Apart, Guardado gaat eraf voor Pereiro. De Mexicaan speelde uitstekend in de eerste helft.

18:12 Kans Ajax

Younes is eindelijk weer een keer voorbij Arias en knalt op doel, de bal vliegt in het zijnet. Weer een grote kans op de 0-2.

18:10 Goal?

Hoe… Wacht… PSV zet een aanval op, chaos in het strafschopgebied wanneer een schot van Guardado geblokt wordt en bij Narsingh komt. Dijks staat slecht te verdediging en in de kluts kan Narisngh scoren. Maar er is buitenspel geconstateerd en Kuipers fluit de boel af. Narsingh stond buitenspel toen Guardado schoot maar daarna niet meer. Er werd veel te laat gefloten, iedereen is verward op het veld.

18:09 Ai

Vrije trap voor Ajax, PSV gaat er steeds steviger in. De bal krult precies voor het hoofd van Viergever langs die helemaal vrij had kunnen inkoppen als hij beter had opgelet.

18:07 Geel?

Moreno met zijn zoveelste overtreding. Nu haalt hij Klaassen totaal onnodig onderuit terwijl hij niet eens bij de bal kan. Kuipers fluit, Moreno gaat uit zijn dak tegen de scheidsrechter maar krijgt voor beide vergrijpen geen geel.

18:07 Wissel

Dijks staat na een tijdje weer op, Locadia kan niet verder, Lestienne komt er voor hem in.

18:05 Auw

Locadia kreeg een paar minuten ervoor al een tikje, nu gaat hij in een luchtduel door zijn enkel bij de landing. En ook Dijks ligt op de grond, die landde ook verkeerd.

18:04 Counter Ajax

Ineens komt Ajax eruit met 5 man tegen 3 PSV’ers. Maar Klaassen doet een slungelig hakje op Schöne die er niet op rekent en maar een knal op doel als oplossing ziet. Bruma blokt het schot waardoor de counter totaal geen gevaar heeft opgeleverd.

18:02 Kans PSV

Milik verspeelt de bal midden in een aanval, PSV neemt over en meteen gaat de bal naar Locadia die helemaal vrij door kan lopen omdat Viergever hem helemaal kwijt is. Milik ligt nog geblesseerd op het veld terwijl Locadia schiet, Cillessen kan nog net redden met de voet, De Jong schiet de rebound hard in de tweede ring.

18:01 Analyse

Ajax heeft wat meer grip op de wedstrijd, de verdediging staat een stuk beter waardoor alles ook meteen een stuk beter loopt. Gudelj is een stuk beter gaan spelen. Creëert veel meer ruimte en is ook wat meer naar voren gaan spelen.

17:56 Kans Ajax

Viergever struikelt nog een keer bijna over zijn voeten maar herstelt zich. Gudelj dribbelt naar voren, Arias glijdt weg waardoor Gudelj alle ruimte heeft om uit te halen. De bal krult heerlijk met een stuit richting de verre hoek maar gaat via de buitenkant van de paal naast. Bijna 0-2!

17:55 Schotje

Locadia probeert het van een meter of 20, ook deze bal vliegt over.

17:53 Vrije trap

Willems legt aan en de bal vliegt over het doel. Geen enkel gevaar voor Ajax.

17:53 Geel

Pröpper komt er door en sprint het strafschopgebied in. Dijks brengt hem naar de grond et buiten het strafschopgebied. Kuipers grijpt naar een kaart voor Dijks maar geeft die uiteindelijk niet.

17:52 Tactiek

Locadia staat nu op rechts, Narsingh op links. Wat gaat De Boer doen…

17:49 Aanval

Glijden glijden glijden. Willems mist een tackle, Schöne loopt voorbij de bal omdat hij gee ngrip heeft. Uiteindelijk gaat de bal naar de andere kant en schiet Dijks van een meter of 30 op doel. Kansloos want de bal gaat veel te zacht.

17:46 Tweede helft

Kuipers fluit, PSV trapt af, nog 45 minuten uitzitten voor Ajax.

17:41 Analyse

Na de opening en de 0-1 nam PSV de wedstrijd helemaal over. Bazoer en Schöne kunnen weinig goed doen en ook Younes maakt heel veel fouten. De passing tussen de verdediging en Klaassen is verschrikkelijk slecht waardoor Ajax nauwelijks de bal in de ploeg kan houden. Gudelj en Bazoer kunnen nauwelijks aansluiting vinden naar voren omdat Guardado, Moreno en Pröpper volledig overheersen op het middenveld. Moreno speelt daarin een meer ondersteunende rol. De Boer zal het middenveld of de verdediging moeten versterken. Van Rhijn erin voor Gudelj en met een 5-3-2 spelen en anders Schöne naar het middenveld zetten en Bazoer wisselen voor EL Ghazi.

17:37 Balbezit

Dit is geen tactiek meer, Ajax heeft weinig te zeggen gehad in de eerste helft.

17:34 Rust

Kuipers fluit direct af na de vrije trap. Ajax zette nog even aan vlak voor rust en PSV wankelde meteen weer. Als ze dit kunnen doorzetten in de tweede helft dan kan Ajax zo de 0-2 maken.

17:33 OEF

Een vrije trap komt bij Klaassen in het strafschopgebied en op de penaltystip kan Milik bijna inschieten maar hij is te druistig en knalt de bal het stadion uit.

17:32 Spekglad

Er is iets goed mis met het veld. De ene na de andere glijpartij. Zoet glijdt weg waardoor Younes bijna bij de bal kan komen. Of het schoeisel is verkeerd…

17:31 Kans

PSV et de zoveelste kans, Narsingh staat dit keer op de linkerkant en Veltman is hem totaal kwijt. Een mazzeltje voor Ajax, hij stond net buitenspel toen Van Ginkel de pass inzette.

17:30 Statistieken


17:29 Aanval Ajax

Na een goede ingreep van Gudelj gaat de aanval van Ajax razendsnel. Younes krijgt de bal en geeft de bal heerlijk in de loop van Milik die helemaal vrij staat en zo op Zoet af kan rennen met de bal. De doelman komt zijn doel uit en Milik schiet tegen hem op. Daar was bijna de 0-2.

17:26 Veltman

De geïmproviseerde rechtsback heeft het zwaar tegenover Locadia en Willems. Net zoals Dijks is hij ook de zwakke plek bij Ajax. PSV kan de ene voorzet na de andere geven.

17:24 Vrije trap

Pröpper met een slechte trap, de bal dwarrelt over alles en iedereen heen en gaat over de achterlijn.

17:23 Geel

Slechte bal terug van Bazoer waardoor De Jong ermee aan de haal kan gaan en Veltman aan de rand van het veld de spits naar de grond moet halen. Hij krijgt een prent van Kuipers.

17:19 Slecht

Schöne begon de wedstrijd goed maar maakt nu de ene blunder na de andere. Hij staat een keer op de bal, struikelt een keer. Dijks heeft het nog zwaarder, de verdediger glijdt weg, start te laat en staat vaak niet op te letten. Ajax speelt bijzonder slecht op het moment.

17:17 Dicht timmeren

De hele verdediging van Ajax wankelt en dat PSV nog niet gescoord heeft is een wonder. Veltman en Dijks worden aan alle kanten voorbij gelopen. De Jong en Narsingh lijken ongrijpbaar en Frank de Boer moet gauw met een oplossing komen want deze stand is niet houdbaar. Extra verdediger erbij?

17:13 Kans PSV

Dijks is totaal nutteloos op de linkerkant van Ajax. Opnieuw loopt Narsingh hem helemaal overhoop, geeft voor en Viergever tikt de bal bijna in eigen doel.

17:11 Chaos

Ajax heeft het zwaar. Guardado probeert een strafschop te versieren maar Kuipers geeft een corner. Ajax ontsnapt daar want Viergever haalde hem wel degelijk naar de grond. Even later krijgt Van der Hoorn een flinke tik te verwerken van Willems die geel krijgt, Van der Hoorn ligt een paar minuten op de grond. Ajax is totaal de controle kwijt over de wedstrijd.

17:08 Geel

Guardado is te langzaam met reageren wanneer Milik de bal krijgt, hij geeft een zet en gaat naar de grond. Kuipers beoordeeld het als een veelbelovende aanval en geeft daarom geel.

17:07 Van der Hoorn

De Jong gluipt gevaarlijk weg uit de rug van Viergever maar Van der Hoorn staat goed op te letten. Wanneer de bal hoog over de verdediging komt zet de verdediger goed De Jong weg en schermt de bal af zodat Cillessen die kan pakken. Sterk.

17:05 Druk

Ajax kan totaal geen druk zetten op het middenveld van PSV. Van Ginkel en Guardado hebben vrij spel en kunnen dicteren. Bazoer en Gudelj zijn nergens te bekennen.

17:04 Vrije trap

Volgende kans voor PSV nadat Ajax weer in de problemen komt op de rechterkant van het veld. De vrije trap krult hoog in maar kan weg gekopt worden. PSV zet meer en meer druk nu.

17:03 Penal?

Dijks wordt weer overhoop gelopen door Narsingh en in het strafschopgebied geeft Dijks nog even een zet waardoor de PSV’er naar de grond gaat. Kuipers laat doorspelen.

17:02 Rust

Schöne met een paar hele beheerste acties op het middenveld, hij speelt een tegenstander door de benen en legt daarna de bal breed waardoor Ajax even balbezit houdt, even rust.

17:01 Kansen PSV

Ajax wordt nu compleet overlopen. Opnieuw een schot op doel, ditmaal van Van Ginkel gaat ook een meter naast. Ajax is even helemaal de weg kwijt.

17:00 Kans Ajax

Aan de andere kant komt Younes er meteen doorheen zetten en schiet van een meter of 12 op doel. Zoet kan redden.

16:59 Kans PSV

Younes verspeelt heel slordig de bal als hij zich klem speelt tussen drie PSV’ers. De Jong krijgt de bal diep en schiet direct op doel, Cillessen kan nog net de bal wegboksen. Locadia sprint meteen naar het doel en kan de rebound inschieten maar de bal gaat een meter naast.

16:58 Benauwd

Ajax zakt verder en verder terug waardoor PSV meer druk naar voren kan zetten. De Ajacieden hebben het even moeilijk nu.

16:57 Aanval PSV. Willems schiet tegen Veltman op in het strafschopgebied, het stadion ontploft even maar het is geen penalty. Kuipers laat doorspelen. Willems schiet op doel maar de bal gaat achter. Cillessen begint meteen tijd te rekken, opnieuw fluitconcerten van het publiek.

16:56 video

De 0-1 van Milik


16:55 Statistieken


16:54 OEF

Cillessen trapt de bal te zacht naar Dijks waardoor Narsingh er bijna bij kan. Dijks krijgt wel een tik van de PSV’er te verwerken. Dat ging maar net goed en Cillessen verontschuldigd zich meteen.

16:53 Slordig

Ajax wordt wat slordiger in de passing. Combinaties van Schöne en Klaassen lopen op niets uit en PSV heeft nu wat meer het balbezit daardoor.

16:52 Aanval PSV

De Eindhovenaren komen het strafschopgebied van Cillessen binnen en Narsingh en Pröpper proberen te combineren. Klaassen zit er goed tussen en tikt de bal weg. Gevaar geweken.

16:51 Counter

Gudelj pakt de bal af van Van Ginkel en in de omschakeling komt Ajax er meteen uit omdat de Serviër direct de diepte zoekt met Younes. Die gaat echter slap het duel in met Arias en blesseert zich wanneer hij tegen Arias aan loopt. Ook een stukje aanstellerij, Kuipers gebaart dat hij overeind moet komen en een paar seconden later huppelt de Duitser weer over het veld.

16:49 Duel

Narsingh en Dijks met hun eerste duel. Ze gaan er allebei hard in, Dijks gaat uiteindelijk naar de grond maar Kuipers laat doorspelen, de bal rolt over de zijlijn en PSV mag ingooien. De toon is gezet voor de wedstrijd.

16:48 Verdediging

Ajax had al een tijdje balbezit en ze speelden behoorlijk goed onder de druk uit van PSV. De verdediging stond behoorlijk te slapen toen Bazoer voor gaf en Arias en Bruma waren te afwachtend waardoor Milik vrij kon inkoppen.

16:47 GOAL!!

1 minuut 12 seconde en Milik krijgt de bal panklaar op het hoofd van Bazoer. De Pool kopt de bal prachtig in de verre hoek en Zoet is kansloos, 0-1!

16:46 Aftrap

Kuipers fluit, Ajax trapt af en het gefluit van het publiek begint We zijn onderweg!

16:45 Kuche kuche

Ze zijn weer lekker fanatiek geweest met het vuurwerk, er blijft nogal wat rook hangen in het stadion.

16:43 Optreden

Het zonnetje schijnt in Eindhoven, een mooie lentedag. En een vrouw op hoge hakken en een galajurk begint het veld op te lopen en Tina Turner te zingen, Simply the best… ok…

16:41 Quote Cocu

“We hebben voor Narsingh gekozen vanwege de diepgang en zijn voorzetten. Misschien krijgt Pereiro nog een belangrijke invloed op de wedstrijd vandaag.” Oftewel die gaat vrijwel zeker erin komen in de tweede helft.

16:39 Tweet

De eeuwige optimist

16:37 Tactiek

Dat is duidelijk taal van De Boer… Younes is op de lange afstand langzaam. Narsingh kan veel sneller de diepte in dan de Duitser waardoor PSV het voordeel zou hebben in de omschakeling. Younes staat te ver weg waardoor zowel Arias als Narsingh over Mitchel Dijks heen kunnen komen wat voor heel veel problemen kan zorgen vanmiddag voor Ajax. Aan de andere kant gebeurt precies hetzelfde nu Schöne speelt. Die is nog langzamer dan Younes. Frank de Boer gaat compact en op balbezit spelen. Dus dat kan een hele statische wedstrijd betekenen.

16:33 Quote De Boer

“Ik denk dat Pereiro moeilijk te bespelen is, ik ben blij dat Narsingh speelt vanmiddag. Waarschijnlijk speelt die omdat hij wat meer discipline heeft en meer snelheid heeft dan Younes.”

16:31 Quote De Boer

“Dit zijn de wedstrijden waarvoor je speelt, je gaat voor kwaliteit daarvoor ben je foeballer. Als je kijkt naar de eerste wedstrijd in de Arena speelden we niet compact genoeg. De mogen geen balverlies lijden in de eerste en tweede linie want ze hebben een fantastische omschakeling.”

16:29 vermoeidheid

PSV mag dan afgelopen dinsdag 120 minuten plus penalties hebben gespeeld in de Champions League. De jonkies van Ajax leken vorige week ook een beetje opgebrand. Met name Younes en Bazoer zakken in de laatste 20 minuten van de wedstrijd steeds weg. De internationale break van volgende week is zeer welkom. Klaassen, Veltman, Bazoer en Cillessen zijn wel opgeroepen

16:19 Statistieken

De kansen op de titel wanneer Ajax wint, gelijk speelt of verliest.

16:17 Analyse opstelling

Het lijkt erop dat De Boer vast houdt aan zijn tactiek. Schöne op de linkerflank betekend dat hij dezelfde 11 man het veld in stuurt ten opzichte van de wedstrijd tegen NEC. El Ghazi en Sinkgraven lijken nu volledig gepasseerd op dit moment. Vermoedelijk stelt De Boer Schöne nu wat vaker op om een transfer te forceren over de zomer. Een andere reden waarom de Deen op de rechterflank speelt moeten we nog bedenken.

16:15 Opstelling Ajax


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.