Mediatactiek 2.0 van Ajax, bespeelt Van der Sar de fans?

Waar ben je mee bezig Van der Sar?

De meest cruciale week voor Ajax van dit seizoen is aangebroken. De wedstrijd van PSV is aanstaande en een verlies zou betekenen dat Frank de Boer en co vrijwel zeker klaar zijn en de titelrace gelopen is. Deze week stond dan ook in het teken van damage control van Van der Sar. En dat ging ongeveer zo:

De statistieken zijn niet rooskleurig voor Ajax, de jongens van Voetbaluitslagen hebben die even op een rijtje gezet. Hier een mooi overzicht. Een tweede jaar op een rij zonder titel is te verkroppen omdat dit een heel jong elftal is en dit jaar een flink aantal jeugdspelers hun debuut hebben kunnen maken. Verzachtende omstandigheden maar Van der Sar moet gedacht hebben: we kunnen ze beter zo veel mogelijk afleiden deze week. Want dan kunnen de fans het over andere dingen hebben komende zondag mocht Ajax onderuit gaan in Eindhoven. Dus kwamen de persberichten en geruchten deze week uit de koker van de marketing-afdeling.

We beginnen met de lange termijn, want daar houden voetbalfans van. Een blik op de toekomst laat zien dat de club vooruit wil, gouden tijden die in het verschiet liggen maar allesbehalve zeker zijn. Goedkope manipulatie van de hoogste plank. De eerste stap was simpel, biedt een jeugdspeler een langer contract aan. Riedewald die een jaartje langer blijft, nou nou. Breaking news maar niet heus. Ajax betaald nu de volle mep en krijgt daar een jaar voor terug terwijl het contract ook tot 2021 verlengt had kunnen worden. Daar had Overmars best een jaartje mee kunnen wachten. Deze verlenging was nog lang niet nodig geweest.

Deel twee is de nog langere termijn visie van Ajax. De Arena vernieuwen bijvoorbeeld. De betonbak een beetje meer sfeer geven, en klaar maken voor het EK in 2020. De capaciteit van de Arena moet omhoog van Ajax en het uiterlijk mag wat moderner. En dat geintje mag 50 miljoen euro kosten. Eén van de redenen waarom Overmars een beetje zuinig is. Deze week kwamen heel toevallig de eerste schetsen van het nieuwe design naar buiten. Ziet er mooi uit hoor, maar deze concepten hadden op elk punt van het komende jaar gepubliceerd kunnen worden, waarom nou net deze week?

Een contractverlenging, nieuw design van een stadion en dan ook nog wat opmerkelijke dingetjes. Zoals..

 

Van der Sar die op de zondagochtend voor de wedstrijd ook nog even een ochtendje niks komt zeggen. Overmars heeft dat ook al een keertje gedaan en riep een heleboel maar zei uiteindelijk helemaal niks. Komende zondag mag Van der Sar zijn woordje doen, een goed woordje doen over zijn beleid en vooral praten over de toekomst. Het lijkt wel een verkiezingscampagne. En waarschijnlijk gaat het ook nog over dat hij voor Noordwijk keept, ook heel toevallig trouwens dat Van der Sar instapt terwijl de voetbalclub gewoon een tweede keeper heeft, en een derde… Die trouwens meteen de handschoenen in de sloot heeft geflikkerd want pisbooswoest. Zoveel toevalligheden, toevallig getimede gebeurtenissen, worden we met zijn alle bespeelt door de directeur of hebben we teveel House of Cards gezien?

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.