Live Blog: Ajax – NEC

Vandaag kan Ajax de eerste plek overnemen omdat Heerenveen in Eindhoven een punt pakte waardoor PSV nog maar 2 punten voor staat. De druk staat erop vandaag bij Ajax wat niet handig is omdat vier spelers op scherp staan met gele kaarten. Veel belangen, veel spanning, zeker gezien volgende week Ajax tegen PSV moet spelen. Maar eerst focussen op vandaag. NEC draait al een tijdje lekker maar Ajax draait beter, in eigen huis moeten de Nijmegenaren makkelijk te verslaan zijn. Zoals gebruikelijk, hieronder de live updates, analyses, Tweets en video’s van de wedstrijd.

18:46 Eindanalyse

We knallen meteen de Man of the Match er maar in: niemand! Het zijn allemaal zesjes en zevens op het rapport en geen enkele speler blonk uit vanmiddag. Younes deed het aardig met een assist en heel veel actie maar nam het team niet op sleeptouw. Dijks had een paar mooie voorzetten en acties maar stond verdedigend heel zwak. Milik liet zich goed zien maar verprutste veel kansen. Klaassen was onzichtbaar in de eerste helft maar kon niks forceren in de tweede helft. Schöne speelde heel slecht heeft geen bal goed geraakt en Veltman verdedigde heel goed en deed het aanvallend ook wel aardig maar ook hij speelde niet bijzonder goed. Bazoer en Gudelj overheersten op het middenveld maar de passing naar Klaassen en Milik was slordig in de eerste helft en toen ze allebei op kwamen in de tweede helft lieten ze zoveel ruimte vallen dat NEC steeds kon counteren. Ook niet handig. De eerste helft stond in het teken van balverlies en slordigheid, de tweede helft was vooral chaos. Van der Hoorn en Viergever konden daar niet mee omgaan en ze konden niet tegen Limbombe, Sleegers en Santos op. De drie wisselden vaak van positie en omdat Dijks vaak ontbrak moest Viergever vaak uit positie staan en moest Van der Hoorn twee man afschermen. Daarbij maakten beide verdedigers veel fouten. Foor werd niet gedekt bij de 0-1 en bij de 2-2 stond Van der Hoorn opnieuw slap te verdedigen op Santos. Cillessen deed wat hij kon en was bij beide doelpunten kansloos. Zorgelijk voor de wedstrijd van volgende week is dat de verdediging slecht stond, Younes nog steeds na 75 minuten leeg is en dat Dijks af en toe helemaal de weg kwijt is als verdediger. Wat gaat Frank de Boer doen volgende week? Misschien toch een 5-3-2 opstelling en de boel dicht timmeren? Na vandaag is dat wel te hopen…

18:37 Tsja

Een leuke wedstrijd, goed voetbal maar dit had Ajax makkelijk moeten winnen. De verdediging was het zwakste punt vandaag. Zo meteen de eindanalyse.

18:35 Bazoer

Hij krijgt de bal aangespeeld in de diepte op de achterlijn. Maakt een schijnbeweging en schiet de bal voor recht in de handen van Jones. Die trapt naar voren en Ajax neemt weer over. Dijks komt nog een keer met een voorzet maar die is te hard en te hoog. Gudelj houdt de bal binnen en geeft terug op Klaassen die inschiet. Het schot wordt geblokt, daarna nog een voorzet maar Jones heeft de bal. Van Boekel fluit daarop. Einde wedstrijd.

18:34 Corner

Viergever kopt de bal ver naast uit de corner.

18:34 Schot

Verre ingooi op Fischer die de bal laat stuiteren en dan meteen op doel schiet, Jones kan nog net redden, bijna de 3-2!

18:33 Blessuretijd

Er komen drie minuten bij

18:33 Penal?

Milik kan net niet bij een lange trap naar voren omdat hij tegen gehouden wordt door Van Eijden. De Pool gaat naar de grond in het strafschopgebied maar te theatraal en te ver van de bal af voor Van Boekel om te fluiten.

18:32 Tweet

Bart is het zat

18:30 Kans

NEC storm nu naar voren en ze ruiken bloed. Sleegers krijg de bal heerlijk op het hoofd na een voorzet vanaf de linkerkant, Cillessen kan redden.

18:29 Elleboogje

Van der Hoorn raakt met de elleboog het gezicht van Santos wanneer Van Boekel afgefloten heeft voor een overtreding. Santos zeurt door bij Van der Hoorn die zich breed maakt en daarbij Santos raakt. Die gaat meteen naar de grond en doet alsof hij dood gaat. Van Boekel trapt er niet in.

18:28 Pittig

Dijks en Gudelj met pittige overtredingen, Dijks had geel kunnen pakken maar Van Boekel laat opvallend veel toe.

18:27 Wissel

Fischer komt erin voor Younes, weer helemaal op na 75 minuten.

18:23 Goal

Het spel kakt even in en NEC maakt daar meteen gebruik van. Een aanval van Ajax loopt stuk, een lange bal naar voren naar Appiah die door geeft aan Kane die 20 meter kan rennen omdat Dijks weg is. Kane geeft voor en Santos kan heerlijk binnen koppen, Cillessen is kansloos. Een aanval die je in Engeland ziet. 2-2. Van der Hoorn laat zich volledig aftroeven, zwak verdedigd.

18:22 Auw

Dijks gaat met zijn been naar de bal, Appiah zet tegelijkertijd een sliding in en raakt daarbij Dijks vol op het bovenbeen met de noppen. Dijks komt daarbij ook verkeerd neer en landt op zijn enkel. Hij vergaat van de pijn maar kan verder.

18:20 Corner

El Ghazi wil voorgeven maar doet dat te druistig en schiet tegen zijn tegenstander op. Corner wordt weg gekopt maar de rebound wordt mooi ingebracht en Klaassen staat samen met Van der Hoorn helemaal vrij maar Jones kan de bal nog net wegboksen voordat één van die twee de bal in het doel kunnen koppen.

18:19 Analyse

NEC komt af en toe er nog een keer uit maar verder domineert Ajax deze wedstrijd. Gudelj is sterk op het middenveld en weet elke keer weer de bal goed te onderscheppen en bij Younes of Klaassen te krijgen. De verdediging van NEC houdt zich goed staande maar het middenveld is compleet weggeslagen waardoor Ajax alle tijd heeft om een aanval op te bouwen.

18:17 Corner

Klaassen kan bijna een lange pass door de lucht in één keer naar Milik sturen maar Van Eijden komt er net tussen rost de bal achter. De corner van Gudelj is voor Jones.

18:15 Wissel

Schöne speelt een slechte wedstrijd, voegde weinig toe, zeker in de tweede helft. El Ghazi komt er voor hem in

18:14 Milik

De Poolse spits is het een beetje kwijt, werkt keihard maar passt in vijf minuten tijd tot twee keer toe in de voeten van een NEC’er.

18:13 Counter

Dan neemt Ajax over na de corner van NEC en komt note bene Viergever nog bijna aan de bal in het strafschopgebied mar de bal gaat te hard en over de achterlijn.

18:11 Voorzet

NEC nu in de aanval, de eerste voorzet wordt eruit gehaald door Van der Hoorn, een tweede aanval dit keer over de linkerkant met Limbombe wordt een corner wanneer Veltman een heerlijke tackle op de bal inzet bij de achterlijn, was even vrees voor een penalty.

18:08 Bijna!

Ajax nu met een offensief, Younes raast weer langs de linkerkant en komt naar binnen maar schiet tegen zijn directe man op. Even later komt Klaassen aan de bal en geeft de bal heerlijk in de vrije ruimte aan Milik die aan neemt en schiet. Jones kan nog net redden anders was de bal erin gegaan voor de 3-1. Enorme kansen voor Ajax nu. NEC wankelt.

18:05 Video

De 2-1

18:04 Kans NEC

Een lange bal naar voren komt bij Foor die kan aannemen en bijna schieten, Van der Hoorn is net op tijd bij de bal om het schot te blokken waardoor Cillessen de bal kan pakken. Even daarvoor schoot Bazoer na een mooie pass van Klaassen de bal in het zijnet, spannende fase in de wedstrijd.

18:03 Analyse

Klaassen krijgt meer en meer ruimte op het middenveld waardoor hij kan combineren met Bazoer en Younes. NEC gaat meer naar voren spelen waardoor de ruimtes groter worden en juist Ajax bij balbezit steeds makkelijker naar voren kan komen. Het spel gaat op en neer nu.

18:01 Geel?

Van der Hoorn met een volledig verkeerd ingezette sliding op Santos, Van Boekel kijkt er naar maar geeft geen geel. De bal was niet eens in de buurt…

18:00 Bijna

Younes weer met een actie en een heerlijke harde pass op Schöne richting de penaltystip maar de Deen kan er niet bij waardoor Jones de bal kan opvegen van de grond.

17:59 Aanval

Van der Hoorn kan Limbombe niet afhouden bij een diepe bal naar voren van NEC. Uiteindelijk kan hij alleen afschermen waardoor limbombe naar de cornervlag moet. Sterk. Maar de linkerkant ligt helemaal open en NEC maakt gebruik van dat Dijks zit te slapen. Een voorzet op Appiah betekend dat het spel helemaal open ligt en Dijks moeten rennen voor zijn leven voordat de NEC’er kan schieten. Uiteindelijk blokt hij met zijn lichaam het schot. Even paniek achterin.

17:57 Schot

Klaassen herovert de bal, legt breed op Bazoer die zich uit de druk van twee NEC’ers draait met een Zidane actie en meteen op doel schiet. De bal gaat net over. Wat een heerlijke actie van Bazoer.

17:56 Fun fact


17:54 GOAL!

Younes dribbelt het strafschopgebied in tijdens een counter van Ajax. Hij stapt een keer of 5 over de bal heen en maakt daarna zijn move naar de achterlijn. Hij geeft voor en de bal gaat langs Jones waardoor Van Eijden tegen de bal aan loopt en in eigen doel tikt. 2-1!

17:52 Oef

Appiah met een grote kans maar Van der Hoorn kan de bal nog net weg koppen, de rebound wordt ook weg gekopt door de verdediger. Ajax heel even onder druk nu.

17:51 Voorzet

Schöne die voor wil geven maar wegglijdt. Het gras werkt ook niet mee. De bal is voor Jones. Een minuut later doet Younes zijn ding op de linker kant en geeft voor over de grond. Klaassen stapt over de bal, Gudelj rekent daar niet op en NEC kan daardoor de bal overnemen. Jammer.

17:50 Corners

Ajax met twee corners maar beiden worden niet gevaarlijk. Ajax heeft wel meteen het initiatief in de wedstrijd.

17:49 Grote kans

Dijks komt er door heen op de linkerkant en geeft de bal voor Milik die de bal in de stuit naar het doel glijdt. Jones kan nog maar ternauwernood redden, dat was bijna de 2-1.

17:48 Tweede helft

Ajax heeft afgetrapt, het is wachten op doelpunten.

17:41 Tactiek

Dus wat nu… Ajax krijgt kansen maar deze zijn steeds ontstaan door wat mazzel, De Boer moet ingrijpen. Schöne op de rechterkant werkt niet en hij voegt verder weinig toe. El Ghazi nu erin zetten zou goed zijn. Maar Klaassen wisselen is beter, klinkt gek maar hij speelt heel voorzichtig om geen gele kaart te pakken. Dus idee: Klaassen eruit, Schöne achter Milik opstellen en El Ghazi erin op de rechterkant.

17:37 Analyse

Ajax is beter, maar NEC is gevaarlijk in de omschakeling. Limbombe is Van der Hoorn gewoon de baas, de verdediger zit totaal niet in de wedstrijd en poept in zijn broek wanneer de aanvaller op komt. Het middenveld is tegen het einde van de wedstrijd helemaal voor Ajax. Bazoer is beter gaan spelen en Gudelj laat zich ook steeds meer zien in de aanval. Klaassen is echter onzichtbaar. Hij kaatst wel, hij positioneert zich wel maar steeds gaat het mis. NEC zet hem goed onder druk waardoor de aanvallen steeds via Milik moeten maar die is er juist voor om de ballen van Klaassen te krijgen, niet andersom. En daar gaat het tot nu toe steeds fout voor in.

17:32 Rust

Milik kan net niet bij een hoge voorzet, Jones vangt de bal en Van Boekel fluit voor de eerste helft. Theedrinken!

17:31 Vrije trap

NEC met een vrije trap op 40 meter. De bal gaat hoog naar het strafschopgebied en Cillessen staat goed en vangt de bal. Ajax kan meteen counteren en uiteindelijk krijgt Gudelj net buiten de 16 de bal maar kan die slecht controleren en heeft een mispeer wanneer hij schiet. De bal kom daarna op de linkerkant, Younes geeft strak voor en Schöne trapt de bal volkomen vrij op 8 meter van het doel in de tweede ring. Daar was bijna de 2-1.

17:29 Aanval

Na een ingooi van Dijks passt Gudelj de bal naar Bazoer die met een heerlijke aanname en dribbel de bal via Klaassen weer terugkrijgt bij de achterlijn. Hij geeft voor maar de bal is al te ver en gaat hoog over het doel achter.

17:26 Aanval

Tot twee keer toe komt Ajax op over de rechterkant. Veltman is zijn man kwijt en geeft voor maar schiet recht in de buik van een NEC’er. Daarna komt Schöne die de bal meteen op dezelfde manier schiet en ook dit keer de zelfde uitkomst, de bal gaat tegen het lichaam van zijn tegenstander voor een corner dit keer.

17:26 Corner

Van Eijden kan voorgeven en Limbombe kan de bal nog bijna inkoppen wanneer Cillessen te laconiek naar de bal gaat. De bal gaat via zijn handen achter voor een corner. Die gaat hoog en recht en landt achterin het strafschopgebied op het hoofd van een NEC’er, de bal gaat hoog over het doel.

17:25 Wissel

Schöne heeft echt niks goed kunnen doen nog op de rechterkant, kom maar op met El Ghazi, dit wordt niks vanmiddag zo. Effe wisselen Frank!

17:22 Corner

Veltman met een voorzet naar een NECér, totaal geen controle, dat Kane de bal uit paniek maar achter kopt is meegenomen. Schöne neemt de vrije trap, wat beter is, Van der Hoorn kopt de bal voor open doel maar de bal landt zo op zijn hoofd dat het meer op door koppen lijkt.

17:19 Counter

Ajax eindelijk een keer met counter mogelijkheden maar allejezus wat gaat dat traag. Schöne heeft het tempo van een naaktslak die een heuvel op moet, geen dus. Daardoor loopt de hele aanval in de soep en een lange bal op Younes is te scherp waardoor de bal over de achterlijn gaat. Slecht.

17:16 Analyse

Tot nu toe heeft Ajax de meeste kansen gekregen maar het overtuigd nog niet. De eerste 15 minuten waren dramatisch en Ajax kwam niet door het middenveld heen van NEC. Nu zakken de Nijmegenaren verder terug wanneer Ajax druk zet en die overwicht begint zich te vertalen in balbezit wat Ajax het voordeel geeft. NEC loert echter op de counter nu en Foor heeft al laten zien dat ze daar effectief in zijn met slimme steekpassjes. Ajax lijkt dit te kunnen winnen als de druk verder op voeren.

17:14 Vrij trap

Gudelj neemt de vrije trap vanaf een meter of 15 van het doel en rost de bal hard op de hoek van de muur. De volgende slechte poging van Gudelj.

17:13 Druk

Dijks en Younes proberen een aanval te forceren op de linkerkant maar Dijks raakt de bal kwijt, Bazoer staat nu echter op te letten en onderschept meteen de eerste de beste pass van NEC. De aanval gaat door tot Milik op doel schiet en een arm van een NEC’er raakt. Vrije trap volgens Van Boekel.

17:11 Bazoer

De middenvelder zit nog niet lekker in de wedstrijd. Krijgt de bal na een aanval van NEC en wil te snel en te veel en loopt de bal uiteindelijk over de zijlijn wanneer hij onder druk komt.

17:10 Vrije trap

Gudelj mag het weer eens proberen, na alle slechte vrije trappen van vorige week. Geen verandering, ook deze is voor niks en gaat via de muur het veld weer in.

17:09 Corner

Milik komt op over de linkerkant, waar Younes gebleven is is een raadsel. Hij komt niet tot een schot maar de bal gaat wel over de achterlijn via een NEC’ers. De corner draait in en doelman Jones bokst de bal weg.

17:08 Video

De 1-0


17:04 Goal

En hij herstelt zijn fout. Foor komt het strafschopgebied ingerend, kapt Van der Hoorn uit en schiet door de benen van de verdediger de bal in de korte hoek, 1-1. Heel slecht verdedigd van Viergever en Van der Hoorn die allebei uit positie stonden en de verkeerde man stonden te dekken.

17:02 GOAL!

Daar is ie weer, Milik met het doelpunt. Eerst gaat Foor helemaal in de fout en levert de bal zomaar in bij Gudelj. Milik kan de bal oppikken en schiet eerst tegen de keeper op, de rebound is weer voor hem en weer rost hij de bal op doel, dit keer gaat de bal door de lucht in de netten, 1-0!

17:00 Schot

Klaassen opnieuw wanneer hij een een-tweetje op zet met Schöne. De Deen geeft een mooi hakballetje terug waarop Klaassen kan uithalen, de doelman van NEC staat goed en heeft de bal te pakken. Daar was bijna de 1-0.

16:59 Aanval

Gudelj rost de bal naar voren richting Klaassen die zijn man even kwijt is. Hij kan de bal aannemen in het strafschopgebied maar dat ging niet vlekkeloos, was dat goed gegaan dan had hij op doel kunnen schieten. Nu is de aanval meteen dood bij de cornervlag en moet de bal terug.

16:58 Drama

Ajax kan nog geen 4 passes achtereen geven op het middenveld zonder dat ze de bal kwijt zijn. NEC staat bijzonder goed gepositioneerd en ze pakken elke bal die naar Younes, Milik en Klaassen gaan.

16:57 Schöne

Haha, prachtig, Gudelj onderschept een pass, geeft die af aan Schöne die meteen zijn man door de benen speelt en de aanval kan opzetten via Viergever. De levert de bal echter weer in bij Kane. Mooi en slordig in 5 seconden tijd, typeert de wedstrijd tot nu toe.

16:56 Corner

Veltman kwam even op en trapt via een NEC’er de bal over de achterlijn. De corner komt uiteindelijk bij Milik terecht die de bal meteen op doel schiet, maar de bal gaat een anderhalve meter naast.

16:55 Ruimte

Beide ploegen komen het middenveld niet over, Bazoer en Gudelj krijgen voorlopig nog geen grip en ruimte om de passjes op Milik en Klaassen te geven.

16:53 Schotje

Younes komt op over de linkerkant en speelt twee man uit met een pass op Dijks die in het strafschopgebied staat, hij neemt aan, draait zich om en schiet de bal net naast. Eerste gevaar van Ajax.

16:52 Van Boekel

In de afgelopen 5 minuten heeft Van Boekel de boel laten doorspelen ondanks een paar flinke duels op het middenveld. De scheidsrechter laat veel toe tot zo ver.

16:50 Analyse

Dat was meteen schrikken, Van der Hoorn stond slap te verdedigen en Viergever werd eruit gerend door Limbombe, de verdediging van Ajax gaat het zwaar krijgen zo vanmiddag.

16:48 CILLESSEN!

Wauw! Limbombe is Viergever kwijt en kan de steekpass bijna aannemen en om Cillessen heen spelen maar de keeper maakt een prachtige sliding naar de bal en grijpt de bal voor de voeten van de NEC’er weg, wat een actie! Hij voorkomt een zekere 0-1.

16:47 Druk

Ajax zet meteen heel hoog druk op NEC, bij een uittrap gaat het meteen fout bij NEC en kan Schöne de bal oppakken. Maar hij heeft drie Nijmegenaren in zijn nek hijgen waardoor hij de bal over de achterlijn loopt wanneer hij struikelt.

16:46 aftrap

Pol van Boekel fluit vanmiddag, hij blaast op de fluit, NEC trapt af, we zijn begonnen!

16:44 Gele kaarten

Vanmiddag staan vier Ajacieden op scherp, wanneer ze vanmiddag een gele kaart krijgen dan zijn ze volgende week geschorst. Het gaat om Gudelj, Klaassen, Dijks en Bazoer.

16:42 Quote De Boer

“Je kan de koppositie overnemen, we gaan niet op 80 of 90% spelen, we gaan op 100% spele. NEC is een lastige tegenstander.” Alleen maar dooddoeners…

16:35 Video

Live uit de Arena


16:22 Opstelling NEC


16:18 Analyse opstelling

Dit is opvallend, El Ghazi mag weer spelen maar begint op de bank. Dat betekend dat er óf belangen in het spel zijn, Schöne was een tijdje geleden boos omdat hij nauwelijks speeltijd kreeg. Óf het komt omdat Frank de Boer echt meer vertrouwen heeft in dat de Deen de rechterkant kan dragen samen met Veltman. Als dat zo is dan is de vorm waarin El Ghazi steekt heel dramatisch. Voor de rest is de opstelling zoals in de afgelopen weken, weinig bijzonders. Muric en Van Bruggen zijn weer terug gezet naar Jong Ajax voor de rest is ook de bank hetzelfde.

16:15 Opstelling Ajax


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.