Live Blog: Willem II – Ajax

Ajax draait lekker de afgelopen weken, flink veel doelpunten, de verdediging staat ook goed. Frank de Boer heeft de boel weer een beetje op de rails. Maar ja, voor hoe lang? Want de titelrace is in volle gang en het gaat er nu om wie het eerst knippert. PSV heeft de voorsprong gisteravond vergroot dus nu moet Ajax dat gat weer dichten. De druk staat er vol op en dit seizoen is dat ook toen mis gegaan. In de beker, in Europa, in de kwalificatie van de Champions League, tegen PSV thuis. Oftewel, kan nog wel een spannende wedstrijd worden vanmiddag. En zoals gebruikelijk kunt u die hier volgen met onze live updates, Tweets, analyses en Vines. Enjoy!

Druk op de F5-knop om de pagina te verversen en de laatste updates te zien

16:33 Eindanalyse

De eerste helft was slecht. Gudelj, Bazoer en Klaassen zaten totaal niet in de wedstrijd en de passing liep voor geen meter. Maar na de 0-1 ging het roer om. Schöne bleef op de linkerkant in plaats van steeds te wisselen met Milik waardoor er meer stabiliteit was voorin en het veld breder werd getrokken zodat Klaassen meer ruimte kreeg. Vanaf de tweede helft liep het wat beter. Bazoer ging beter spelen en Klaassen liep meer vrij. Milik kwam vaak inzakken om het middenveld een aanspeelpunt te geven en Klaassen en Schöne doken dan in het gat erachter. Younes speelde een geweldige 70 minuten en is de man van de wedstrijd. Nam eigenhandig een slecht-spelend Ajax mee aan de hand en zorgde ervoor de verdediging van Willem II langzaam werd ontmanteld. Dijks deed het ook heel goed en zorgde ervoor dat Younes de ruimte kreeg en gaf steeds perfecte passjes in de diepte. Verdedigend deed hij het ook uitstekend. Schöne op de andere kant speelde heel slecht in de eerste helft, kwam steeds naar binnen waardoor het veel te druk werd voor Milik en Klaassen. De vrije trappen en corners van hem waren dramatisch tot in de tweede helft. Vanaf de rust speelde hij goed, bleef op de rechterkant hangen en hij speelde scherp. Muric die voor hem erin kwam speelde ook opvallend volwassen, paar gevaarlijke acties en zeer zelfverzekerd aan de bal. Klaassen speelde een heerlijke tweede helft, tactisch en positionerend gezien de beste man bij Ajax. Was een goed aanspeelpunt in de laatste 45 minuten voor Younes en Bazoer. Bazoer was een beetje onzichtbaar op het middenveld. Veel balverlies maar uiteindelijk ook wel een paar heerlijke passjes en het afstandsschot voor de 0-3 was geweldig op techniek geschoten. Veltman was wat zwakjes vanmiddag, maakte veel fouten, werd overhoop gelopen door Ondaan en Koppers. Zelfde gold voor Van der Hoorn die heel slapjes verdedigde tegenover Ojo en Falkenburg. Verdiende het ook om gewisseld te worden. Viergever deed het aardig, ook een baar blunders maar vandaag kwam hij een paar keer het veld over steken om Willem II helemaal van slag te brengen en dat lukte goed. En Cillessen had een goede dag, paar fantastische reddingen of cruciale tikjes tegen de bal. Vastberaden en minder nerveus, de doelman is echt goed bezig de laatste weken.

En tot zover de eindanalyse, bedankt voor het lezen en tot volgende week!

16:21 klaar

Makkelie fluit, het is gedaan, Ajax wint met 0-4. Zometeen de eindanalyse.

16:19 Viergever

Na de corner sprint de verdediger 70 meter het veld over en kan bijna een voorzet van Fischer erin tikken, maar die is net te hard. Die doet veel cardio die Viergever.

16:18 Oef

Guus Hupperts draait naar binnen en schiet. Muric blokt het schot maar de bal rolt over de grond met effect nog bijna om Cillessen het doel in. Komt Ajax nog goed weg.

16:17 Schotje

Funso Ojo met een afstandsschot van 20 meter afstand. Niet gevaarlijk, Cillessen kijkt de bal over het doel. Willem II dreigt wel steeds om de eretreffer te maken.

16:16 Juist

Nu komt Fischer nog een keer op, miscommunicatie met Muric waardoor hij de bal over de zijlijn loopt. Ging net zo goed…

16:14 Fischer

Een voorzet van Kawaya wordt eruit gehaald door Viergever. De bal komt bij Fischer die twee man heerlijk uitspeelt met hele fijne tikjes tegen de bal, geeft af op Gudelj, loopt door, krijgt de bal uiteindelijk weer terug en geeft vervolgens een heerlijke pass op Muric. Paar aardige acties van de Deen.

16:13 Aanval Willem II

Koppers komt er vaker en vaker doorheen over de linkerkant. Veltman staat te slapen af en toe. Nu kan Koppers voorgeven en moet de kopbal van Kawaya vlak voor de doellijn weggetikt worden

16:12 Video

De 0-4 van Klaassen


16:10 Dichttimmeren

Frank de Boer speelt op safe, wil de 0 houden. Heeft zijn team nu zo opgesteld dat er geen enkel risico meer wordt genomen. Het spel is saai en er gebeurt vrijwel niets.

16:06 Wissel

Fischer komt erin voor Younes, raar om telkens weer te zien dat Younes het tempo maar 70 minuten vol houdt en daarna helemaal op is. Zo zonde.

16:05 Muric

Heerlijk hoe de rechtervleugelspits zijn man er compleet uit rent, zelfverzekerd met de bal aan zijn voet naar het strafschopgebied komt en drie Willem-II spelers van zich af houdt en de bal niet verliest. Alsof hij al maanden in het eerste speelt. Wat een mannetje.

16:04 Wissel

Van Rhijn komt erin voor Van der Hoorn, logisch want die stond heel slecht te verdedigen vanmiddag. Maar had dan Van Bruggen zijn debuut gegund…

16:03 Video

De 0-3

16:01 Goa…

Nope. Hupperts kan door, geeft voor op Falkenburg die de bal in kan tikken. Maar Makkelie heeft gefloten. Koppers maakte een overtreding op Veltman. Doelpunt wordt afgekeurd.

16:00 Wissel

Andersen komt eraf voor Braber. Deed het slecht vanmiddag. Had veel te veel tijd nodig voor zijn acties. Presteert niet onder druk.

16:00 Vrije trap

Andersen wordt naar de grond gewerkt op een meter of 20 van het doel. Cillessen zet de moer goed en Achenteh krult de bal gevaarlijk in. Cillessen tikt de bal net weg voordat de bal ingekopt kan worden.

15:58 Wissel

Schöne komt eraf voor Muric, de wissel waar we al sinds de rust op zitten te wachten!

15:57 Schöne

De Deen komt voor de eerste keer echt aan aanvallen toe over de rechter kant. Hij geeft voor maar de bal is voor Lamprou.

15:53 Goal

Daar is de volgende, Dijks komt aan de bal, trekt het veld breed voor Younes. Die rent naar binnen, kaatst met Klaassen waardoor hij door kan rennen in het strafschopgebied, hij staat oog in oog met Lamprou maar schiet de bal tegen de lat. De rebound wordt niet weggewerkt waardoor Klaassen erop springt en de bal hard in het doel schiet. 0-4!

15:50 Humor

Heel verdacht was het ja van Achenteh…


15:48 GOAL

De corner is voor Cillessen, die geeft de bal snel aan Dijks die 60 meter naar voren kan rennen. Hij geeft voor en de bal komt op de borst van Achenteh vlak voor het doel. Maar hij staat te slapen en Schöne die in zijn rug stond kan sneller bij de bal en schiet de bal genadeloos hard in het doel. Bedankt Achenteh! 0-3.

15:47 Schot

Andersen rent naar voren met de bal en geeft een slim steekpassje op Hupperts die meteen uithaalt, Cillessen voorkomt de 1-2.

15:47 Wissel

Ondaan eruit en Hupperts komt erin. Veltman en Van der Hoorn zullen opgelucht zijn. Werden aan gort gerend door de vleugelspits.

15:46 Video

De 0-2 van Bazoer


15:44 Aanval Willem II

Ondaan stormt op over de linkerkant, Van der Hoorn laat hem voorgeven, de bal wordt weggetikt door Cillessen maar daardoor komt die terecht bij Andersen. Die heeft teveel tijd nodig waardoor zijn schot door Dijks wordt geblokt en weggewerkt. Grote kans voor Willem II.

15:42 Opstootje

Gudelj en Van der Struik hebben het even aan de stok met elkaar. Makkelie doet niks behalve praten. Meteen na de vrije trap komt Dijks gefrustreerd veel te hard in op Andersen en krijgt daarvoor geel. Gemoederen lopen op in Tilburg.

15:40 GOAL!

Bazoer, wat een heerlijk knal. Uit het niets rent de middenvelder naar voren, krijgt de bal mee van Gudelj. De bal stuitert iets op en hij haalt meteen uit vanaf 25 meter, de bal knalt door de geluidsbarrière langs Lamprou de netten in, 0-2!

15:39 Veltman

Verdedigend prima maar aanvallend nog zwak, tikt de bal voor zichzelf naar voren maar de bal stuitert over de zijlijn. Techniek ontbreekt...

15:37 Geel

Achenteh is wat gefrustreerd en gaat nu achter Dijks aan. Langs de zijlijn vlak bij het strafschopgebied haalt hij Dijks onderuit. Hij krijgt geel. Schöne neemt de zoveelste vrije trap en krult deze wel perfect in. Drie Ajacieden staan helemaal vrij maar Van der Hoorn kopt de bal maar net over, dat had de 0-2 moeten zijn.

15:35 Jagen

Achenteh zit Viergever, Cillessen en de rest van de Ajax-verdediging op de hielen maar hij krijgt geen hulp met het jagen. Waardoor Dijks vrij aan de bal kan komen en de bal direct met een lange pass bij Milik kan brengen. Die rent door op Lamprou met Van der Struik in zijn nek. Hij haalt uit maar Van der Struik blokt het schot, Lamprou kan de bal van de grond af oppikken.

15:34 Dijks

De verdediger denkt dwars door Van der Struik te kunnen lopen, of eromheen a la Messi, maar dat lukt hem niet. Makkelie fluit de druistige actie van Dijks af.

15:33 Video

Het is wat onrustig op het veld en ook in het stadion...


15:32 Tweede helft

Willem II trapt af, we zijn weer onderweg. Geen wissels.

15:30 Vine

De 0-1 van Milik


15:23 Analyse

Ajax speelt slecht, Younes neemt het hele team op sleeptouw door continue de verdediging van Willem II aan gort te rennen op de linkerkant. Maar Schöne en Klaassen brengen heel weinig en bijna elke bal naar hen betekend balverlies of weer twee passen terug. Milik is heeft nog weinig kunnen doen op de ene kopbal na. Willem II daarentegen heeft wel een aantal grote kansen gehad en Frank de Boer zal wel wat wijzigingen door moeten voeren om de boel dicht te timmeren. Het middenveld staat verkeerd, Gudelj kan beter wat naar voren geschoven worden om een extra aanspeelpunt te creëren en Schöne kan beter wat meer naar het middenveld zakken en dan Klaassen op de rechterflank zetten. Of gebruik een wissel en zet Muric in plaats van Schöne op de rechterkant.

15:16 Blessuretijd

1 minuut erbij, het gaat nog steeds op en neer. Constant balverlies tot in de laatste seconden van de eerste helft. Makkelie fluit wanneer Ajax de bal alleen rond tikt tussen de verdediging.

15:14 GOAL

Younes stoomt weer op, geeft een voorzet vanaf de punt van het strafschopgebied en de bal komt heerlijk op het hoofd van Milik die vrij in kan koppen en de bal in de verre hoek legt. 1-0!

15:13 Geel

Veltman blijft moeite hebben met Ondaan, dit keer verliest hij een duel en brengt hij de aanvaller naar de grond. Makkelie trekt een kaart.

15:13 Paal!

Younes rent weer naar voren wanneer Bazoer de bal heerlijk diep geeft. Hij maakt twee schijnbewegingen, trekt naar binnen en schiet op doel. De bal raakt de paal, Lamprou kon niks doen.

15:12 Grasmat

Milik glijdt nu vol weg wanneer hij een actie wil maken. Het strafschopgebied van Lamprou is een smerig zompig veld waar het grasveld er slecht bij ligt.

15:10 Bazoer

Hij krijgt de bal in de stuit op het middenveld en besluit uit te halen vanaf een meter of 45. Lamprou let op en controleert de bal met de borst, maar door zijn rare houding rolt de bal nog zelfs richting het doel. De keeper glijdt nog even weg maar hij houdt de bal bij zich.

15:08 vrije trap

Younes wordt door Van der Struik onderuit gehaald, Schöne heeft de hele dag alleen maar slechte vrije trappen genomen en deze is niet veel beter, krult een metertje over het doel heen. Laat Gudelj ze dan maar nemen...

15:06 Tactiek

Ajax heeft nauwelijks meer wat te doen op het middenveld. Klaassen en Bazoer hebben weinig op te bouwen vanmiddag. Het is beter dat Schöne een linie terug zakt, Klaassen ook en dat Younes en Milik voorin blijven als een 4-4-2. Meer man op het middenveld, meer ruimte voorin.

15:05 Het zakt in

Ajax is zo slordig in de passing omdat Willem II volledig in zakt. Elke lange bal naar voren of voorzet is voor Willem II. Het spel gaat heen en weer maar vooral op het middenveld. Het spel is slecht en Milik en Klaassen krijgen geen enkele ruimte als ze aan de bal zijn.

15:03 Voorzet

Viergever gaat weer eens mee en krijgt na een kaats de bal in de voeten, vanaf de linkerkant van het strafschopgebied geeft hij voor op Klaassen maar de bal is veel te hard. Rolt over de achterlijn, speelt niet best de verdediger.

15:02 Grof

Beide ploegen spelen behoorlijk fysiek voetbal, maar met name Ajax deelt de tikken uit en Makkelie laat het toe. Daardoor beginnen de frustraties wat toe te nemen op het veld.

15:01 Corner

De korte corner van Andersen komt uiteindelijk bij Van de Struik maar die raakt de bal verkeerd met het hoofd. Van der Hoorn rost de bal wel.

15:00 Veltman

De eerste keer dat Ondaan er langs wil geeft hij een schouderduw waardoor Ondaan gaat liggen, Makkelie vindt het niks. Even later moet hij weer achter Ondaan aan maar verwerkt zijn voorzet tot corner. Speelt redelijk goed tot zover.

15:00 Corner

Schöne komt weer op en haalt uit, schiet tegen zijn man op voor een corner. Die is ook van de Deen maar deze gaat veel te hoog en veel te langzaam. Lamprou kan makkelijk vangen.

15:59 Voorzet

Ondaan komt naar voren met de bal en krult de bal over Van der Hoorn en Viergever heen, Falkenburg kan vrij inkoppen maar verzuimt de bal richting doel te koppen, de bal gaat achter.

15:58 Gudelj

De Serviër speelt weer in zijn controlerende rol en voegt weer totaal niets toe. Dit keer een pass die zo slecht is dat niemand er naar kijkt en over de achterlijn verdwijnt.

14:55 Younes

Dit keer wil hij teveel, na 5 overstapjes op de bal rent hij naar de achterlijn, maakt zijn schijnbeweging en schiet de bal achter het doel langs.

14:54 Vrije trap

Schöne krult de bal in vanaf 40 meter maar dit is behoorlijk kansloos. Willem II werkt de bal makkelijk weg. De rebound is ook een voorzet maar die is weer voor Lamprou.

14:53 Aanval Ajax

Een heerlijke snelle aanval van Ajax. Milik rent voor het strafschopgebied langs, geeft af op Schöne die direct door tikt op Klaassen die meteen op doel schiet maar de bal verkeerd raakt. De bal rolt in de handen van Lamprou.

14:52 Offensief Willem II

Andersen krijgt de bal op de rand van het strafschopgebied recht voor het doel. Maar hij heeft teveel tijd nodig om de bal te controleren en af te geven op Ondaan, die schiet op Van der Hoorn op. Kans verkeken.

14:51 Willem II

De Tilburgers nemen de wedstrijd nu over, Ajax zakt wat in. Ondaan en Falkenburg zetten veel druk op de Ajax-verdediging die niet veel aan voetballen toe komen. Falkenburg forceert een corner nadat hij tegen Veltman op schiet. De corner van Andersen landt precies bij de tweede paal maar Ajax kan de bal weg koppen.

14:49 Waarschuwing

Weer een aantal flinke duels op het middenveld, eerst moet Veltman zijn tegenstander naar de grond worstelen, Makkelie fluit waarop Viergever de bal oppakt en weg gooit. Makkelie ziet het en geeft de verdediger een waarschuwing. Normaal is dat geel.

14:48 Vrije trap

Schöne schiet vanaf een meter of 20 op bijna de punt van het strafschopgebied. Maar voordat hij kan schieten heeft Klaassen ruzie met Achenteh. Makkelie sust de boel, Schöne haalt uit en schiet de bal vol in de muur.

14:47 Analyse

Willem II komt er af en toe gevaarlijk uit en Veltman en Van der Hoorn hebben veel moeite met Ondaan en Falkenburg. Het middenveld is de baas nu over de Tilburgers en Ajax kan nu de ene na de andere kans creëren. De 0-1 hangt nu in de lucht.

14:46 Schot

Viergever storm nu naar voren en lost uiteindelijk een schot af op doel, Lamprou kan de boel weer redden. Ajax is nu de bovenliggende partij.

14:44 Younes!

Heerlijke acties nu van de Duitser. Eerst is hij razendsnel bij een bal vooruit in het strafschopgebied, hij rent zich te pletter op de flank. De bal komt na een scrum bij Dijks die de bal over de verdediging van Willem II lobt, opnieuw sprint Younes er achter aan, controleert de bal, komt naar binnen en schiet. Lamprou redt.

14:43 Aanval Ajax

Schöne stormt naar voren als een echte spits, maar dan wel in buitenspelpositie. Maar de aanval mag door. Een schot van Bazoer en Schöne later die allebei geblokt worden, de laatste voor een corner. Schöne neemt die, Lamprou kan de bal makkelijk uit de lucht plukken.

14:40 Van der Hoorn

Hij verzuimt het om de bal goed af te blokken en Falkenburg kan daardoor simpel bij de bal door Van der Hoorn weg te zetten. Falkenburg geeft de bal aan Ondaan die uithaalt, Cillessen kan het schot wegboksen, Van der Struik kopt de rebound over het doel. Daar was bijna de 1-0.

14:39 Warmlopen

Serero en Van de Beek lopen warm nu. Bazoer loopt weer het veld in met een pijnlijk gezicht.

14:38 Bazoer

In een aanval van Willem II grijpt de middenvelder in met een tackle op de bal, maar het gras is wat grof en een speler van Willem II tikt hem net met de noppen op zijn voet aan. Hij rolt daarbij zijn enkel. Ziet er pijnlijk uit, hij kan niet verder.

14:36 Hoppa

Ondaan denkt de bal te kunnen hebben maar Veltman deelt een bodycheck uit, het spel mag zowaar door.

14:34 Heen en weer

Elke bal naar voren gaat verkeerd bij Ajax, Schöne en Klaassen komen nauwelijks aan de bal. Willem II zet flinke druk op Gudelj en Bazoer waardoor het middenveld er niet uit komt. Ajax doet hetzelfde bij Willem II waardoor de bal over en weer gaat. Op een gegeven moment komt Milik aan de bal waar Schöne hoort te lopen, hij rent naar binnen naar de rand van het strafschopgebied en haalt uit, de bal krult een meter of 2 over het doel heen.

14:32 Balverlies

Jemig, Viergever en Younes zijn in no-time de bal kwijt en Willem II krijgt meteen een enorme kans om de 1-0 te maken, Cillessen kan met wat moeite hetschot uit de hoek plukken.

14:30 Aftrap

Makkelie fluit, Ajax trapt af, we zijn onderweg!

14:25 Focus

Vanmiddag ligt de focus op het middenveld. Was de tactische wissel tussen Gudelj en Bazoer een eenmalig experiment? Hopelijk niet want Ajax speelde veel beter voetbal met Bazoer als controleur en Gudelj als aanvallende middenvelder. Dat mag wel zo blijven.

14:20 Beide opstellingen


14:15 Awww

Andersen ziet zijn oude ploeggenoten weer terug

14:08 Van Bruggen

Hij zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Vorige was alleen Van Rhijn bankzitter van alle verdedigers. Kennelijk heeft De Boer besloten dat hij op safe wil spelen en een echte centrale verdediger erbij heeft gehaald uit Jong Ajax.

14:05 Analyse opstelling

De Boer heeft gekozen om Schöne op te stellen op de rechterkant, of linkerkant. Dat is nog wat onduidelijk omdat Younes op beide flanken kan spelen. Maar we gaan er van uit dat het rechts is vanwege de Tweet hieronder. Voor de rest is het een rechtoe recthaan opstelling zoals we die de afgelopen weken hebben gezien sinds de blessures van Tete en Riedewald. Muric zit weer op de bank wat jammer is, die was veel geschikter geweest om op de rechterkant te spelen.

14:00 Opstelling Ajax


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.