Eindelijk! We zien de gevolgen van de foute keuzes bij Ajax

Door domme keuzes van Overmars zijn de spelerssalarissen enorm gestegen (Beeld: AjaxTV)

Kijk, dat het niet helemaal lekker gaat in de organisatie van Ajax, dat wisten we al een tijdje. Van de directie tot aan de jeugdtrainers, op elk niveau werd de ene na de andere blunder begaan. En dat betaalt zich nu uit. De Boer mag al een tijdje van ons opbokken, bij de transfers en contractverlengingen van de afgelopen jaren heeft Overmars rare dingen gedaan en Wim Jonk is weggepest om Cruijff of zo. En deze week kwam alle rotzooi naar buiten. Heerlijk.

Vorige week kwamen de halfjaarcijfers naar buiten, en wat bleek, financieel staat Ajax er behoorlijk ruk voor. Zelfs na het vertrek van Kishna, Moisander, Sana, Denswil en Sightorsson stegen de spelerssalarissen met 2,6 miljoen euro!! Bedenk wel, Ajax heeft in het afgelopen jaar alleen Heitinga, Younes, Dijks, Sinkgraven, De Jong en Gudelj gehaald. Of de spelers die eruit gingen verdienden geen ruk, of Overmars heeft enorm veel geld moeten neerleggen voor de nieuwe spelers. In ieder geval kwam naar voren dat Ajax de winst van 2 miljoen euro puur te danken heeft aan de nieuwe sponsorcontracten van Van der Sar. Zonder ABN-AMRO en Ziggo had Ajax verlies gedraaid…

Wat verder nog een enorme stupide blessing was vanuit de directie, was om de seizoenskaarten duurder te maken. Gevolg: Ajax verkocht 3555 seizoenskaarten minder dan vorig seizoen, waardoor de inkomsten met 0,9 miljoen terug liepen. Gefeliciteerd Van der Sar, you greedy bastard. Die kaarten moesten zo nodig duurder, nu heb je bijna 10% van de fans weggejaagd. Zo je achterban in de steek laten heet in het gewone bedrijfsleven wanbeleid ten zichte van de consument(in dit geval de Ajacied). Wat dacht je in hemelsnaam te bereiken met die prijsverhoging Van der Sar? Dacht je daarmee het mislopen van de Champions League te kunnen compenseren? Sowieso was dat gedoemd te mislukken want ook De Boer hielp ook niet mee om de fans warm te maken om kaarten te kopen.

De Boer zit al twee seizoenen in een vast patroon: inspiratieloos, kapotgeprogrammeerd voetbal waarbij alle risico’s vermeden dienen te worden. Het spel is de afgelopen 15 maanden dramatisch slecht geweest met af en toe een uitschieter. In Europa zijn de prestaties een verschrikking te noemen, wanneer je niet kan winnen van Dnjepr Dnjepropetrovsk, Rapid Wien, Molde en alleen met een penalty kan winnen van Jablonec om te plaatsen voor de groepsfase dan kun je stellen dat Ajax zover is afgegleden dat het huidige Ajax op alle fronten slecht doet. Alleen de 111 miljoen euro op de bankrekening en het sponsorcontract met Ziggo zijn goed te noemen.

Jaap Stam heeft er geen zin meer in.

De Boer gaat binnenkort beslissen of hij ook volgend seizoen weer trainer wil zijn van Ajax. Hopelijk gaat hij van de zomer weg, ruimte maken voor iemand die met nieuwe visie en nieuwe tactieken Ajax weer leuk voetbal kan laten spelen. Het getreuzel van De Boer heeft echter ervoor gezorgd dat de gedoodverfde opvolgers Jonk en Stam nu allebei weg zijn. Jonk moest weg en Stam heeft deze week de eer aan zichzelf gehouden. Hij wil hoofdtrainer worden en het duurt hem allemaal te lang met De Boer.

Het afgelopen jaar zijn op zoveel niveaus ontzettend domme keuzes gemaakt dat de club financieel erop achteruit is gegaan. Het voetbal slecht is, de club zit met een trainer heeft die niks meer toe voegt en de mannen die de club wel een toekomstperspectief zouden kunnen bieden zijn vertrokken. Nu we eindelijk de effecten zien van een heel jaar slecht beleid, worden de aandeelhouders en leden van Ajax nu eindelijk eens wakker??

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.