Wie is de mol bij Ajax?

Mad MS Paint-skills

De prijs is een Eredivisietitel, het spel gaat over lijken(figuurlijk) en kennis is alles. Maar wat als van binnen uit het spel gesaboteerd wordt door iemand binnen de groep. Je weet niet wie het is, behalve dat die persoon alles hoort te weten over wat er gaat gebeuren. Maar wie is… de mol bij Ajax?

Het spel is simpel, een club moet zoveel mogelijk punten halen om uiteindelijk de prijs te pakken. Onderweg liggen gelijkspellen, verliespartijen, blessures en scheidsrechters met rode kaarten en makkelijk gegeven penalties op de loer. Vrijstellingen zijn er niet, alleen slechte verliezers. Zoals supporters die voetballers van hun eigen club met de dood bedreigen… Elke week valt er weer een club of speler af. De vraag is, wie is verantwoordelijk voor het verliezen van de titel?

De eerste verdachte is de meest voor de hand liggend: Marc Overmars. We verdenken hem ervan wel de mogelijkheden te hebben om ervoor te zorgen dat Ajax de prijs wint, maar niet de kennis of de macht heeft om die te kunnen pakken. Toch is het dubbel, want tijdens het spel heeft Overmars wel het meeste geld in de pot weten te krijgen. Hij bijna elke contractverlengingsopdracht weten te voltooien en heeft ervoor gezorgd dat Ajax weer met een redelijk brede selectie staat. Het probleem is alleen dat hij vaak de verkeerde spelers haalt, of de juiste spelers niet mag halen. Bart Sanders verdenkt hem sterk van mollen:

 

Maar, is Overmars wel de mol? Want Overmars is niet de enige in het spel. Want hij mag eigenlijk niets op de transfermarkt doen zonder dat hij van de Raad van Commissarissen het groene licht krijgt. Dan rijst de vraag, kan Overmars wel eigenlijk mollen? Of is de RVC de daadwerkelijk mol bij Ajax? Want Overmars en De Boer wilden een spits halen deze winter, maar dat mocht niet. De RVC wilde eerst bezuinigen op de spelerslonen en dan pas kon een nieuwe speler aangetrokken worden. Maar dat kan ook een tactiek zijn van Overmars om de verdenking af te schuiven op iemand anders. Want uiteindelijk kwamen halverwege het seizoen de blessures om de hoek. Met Tete en Klaassen in de ziekenboeg moest Frank de Boer er wel voor kiezen om Van Rhijn en Van der Hoorn niet te verkopen op het eind van de transfermarkt.

De Boer is veel te comfortabel, wij denken dat hij de mol is(Foto: @frankronald1970)

Over De Boer gesproken, ook hij is behoorlijk verdacht. Ajax speelt het hele seizoen slaapverwekkend voetbal, met rare opstellingen en wissels heeft hij nog geen enkele grote wedstrijd dit seizoen weten te winnen. Uitgeschakeld in de beker en in Europa door risicoloos voetbal. Is hij degene die schuld heeft wanneer Ajax aan het einde van het seizoen op de tweede plek staat? Het hele seizoen sneeuwde het gemol van De Boer misschien onder vanwege het feit dat Ajax bovenaan stond. Met PSV en Feyenoord op achterstand. Maar voor ons staat het al een tijdje vast, voor ons is De Boer de mol. Maar we sluiten Overmars ook niet uit, de RVC trouwens ook niet… Zucht, eigenlijk kan iedereen het zijn bij Ajax… Net zoals op TV. Wie is volgens jullie de mol bij Ajax?

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.