Live Blog: Ajax – Heracles Almelo

Een doordeweekse speelronde, die maken we niet zo vaak mee, vandaar dat er maar 15 Heracles supporters overkomen vanuit bijna-Duitsland. Die mogen van Ajax lekker in een skybox zitten, want echte die-hard fans zijn het die 300 kilometer voor een uitpotje op dinsdagavond er voor over hebben om af te leggen. PSV zit Ajax op de hielen dus moet Ajax vanavond winnen om de Eindhovenaren op achterstand te houden. Normaal is dit een makkelijk potje maar Heracles doet het bijzonder goed dit seizoen en Ajax is slecht uit de winterstop gekomen. Hieronder alle updates, analyses, Vines en Tweets van de wedstrijd.

23:08 Eindanalyse

Nou dat was me een avondje wel… not! De verdediging kreeg veel te verduren maar wat een topprestatie hebben Veltman, Van der Hoorn, Riedewald en Dijks geleverd. Heracles kreeg geen enkele kans omdat die vier als echte kerels stonden te verdedigen. Cillessen had niks te doen de hele avond en heeft uit zijn kromme neus (sinds het ADO-duel) kunnen peuteren. Riedewald was wat minder scherp en maakte een paar slordige fouten met het uitverdedigen maar stond de rest van de avond goed. Van der Hoorn maakte geen fouten. Veltman speelde een hele goede wedstrijd en lijkt prima Tete te kunnen vervangen wanneer hij heel blijft. Ook van Rhijn viel trouwens redelijk in. Dat is wel zijn voordeel ten opzichte van Tete, met hem erbij krijgt de aanval wel meer kracht. Dijks speelde heel goed op de linkerkant. Paar goede voorzetten en wierp zelfs een keer zijn tegenstander door de lucht terwijl hij de bal af pakte. Verdient een 7,5 vanavond. Deed wat hij kon vanavond. Bazoer speelde weer eens als vanouds, veel onderscheppingen, liep als een heerser over het veld en kon eindelijk weer eens laten zien waarom hij in de basis hoort. Gudelj was compleet het tegenovergestelde vanavond. Speelde slap, meer dan een paar aardige passjes op El Ghazi en Bazoer kwam hij niet. Zijn vrije trappen en corners zijn echt dramatisch en eigenlijk is Schöne gewoon beter op die positie. Zou eigenlijk zijn basisplek al lang kwijt zijn geweest als hij Ajax niet miljoenen had gekost. Sinkgraven is hetzelfde verhaal. Eerste 20 minuten deed hij het heel goed, maar daarna zakte hij compleet door het ijs en werd hij ook terecht gewisseld in de tweede helft.

Younes was precies hetzelfde, goede openingsfase en daarna was de effectiviteit weg, creëerde wel gevaar maar geen kansen. Milik… El Ghazi speelde aardig vanavond. Was Fledderus helemaal de baas, kon vrijuit dribbelen en voorzetten geven maar die voorzetten van hem komen gewoon niet aan en zijn besluitvorming in de counter is ronduit slecht. Hij ziet dan zijn medespelers niet staan en rent als een kip zonder kop over het veld. Als AC Milan hem wil hebben mogen ze hem komen halen. Staat al dik een jaar stil in zijn ontwikkeling. Fischer viel dit keer aardig in, paar mooie acties, deed wat Milik niet deed: het strafschopgebied in rennen en op doel schieten. Stond een paar keer beter ervoor dan de Pool en had meer kans op de 1-0 in 15 minuten speeltijd dan de Milik in de hele wedstrijd. Het hele team kwam gewoon te kort in creativiteit tegenover de muur van Heracles en Frank de Boer heeft met zijn risicoloze voetbal vanavond laten zien dat Ajax het nog heel moeilijk gaat krijgen in de tweede helft van de competitie om kampioen te worden. Feyenoord en PSV komen er alweer over een paar weken en Ajax lijkt er alles behalve klaar voor te zijn. Het aantal doelpunten dat Ajax scoort ligt enorm laag, het enige positieve is dat de blessures achterin goed opgevangen lijken te worden met Van der Hoorn, Van Rhijn en Viergever. Een nieuwe spits is wel nodig om Milik te vervangen. Nog 5 dagen heeft Ajax om die te halen. En tot zover onze eindanalyse, bedankt voor het lezen en tot komend weekend!

22:36 Klaar

De laatste minuut gebeurt niks meer, Higler fluit en de wedstrijd is voorbij 0-0… Over een half uur de eindanalyse.

22:35 Schot

Fischer vangt een tweede bal op na een kopduel. Ajax staat even 3 tegen 2 op de counter maar Fischer gaat voor een geplaatst schot in de hoek vanaf een meter of 15. Castro kan de bal net uit de hoek duwen voor een corner.

22:32 Blessuretijd

De 90 minuten zitten erop, de vierde man geeft 3 minuten aan, Ajax gaat het lastig krijgen.

22:30 Corner

Van Rhijn rent zich kapot op de rechterkant, hij is helemaal fris maar komt niet langs Fledderus. Schöne trapt de bal in maar wordt weg gekopt, de rebound is met wat geluk weer voor hem langs de zijlijn. Hij rent het strafschopgebied in, wordt aan zijn arm vastgehouden en gaat naar de grond. Higler vindt het geen penalty.

22:29 Fischer!

Castro met een slechte uittrap, El Ghazi vangt de bal op en begint aan een sprint, na twintig meter legt hij af op Fischer die de 16 in rent, kapt, draait en schiet maar de bal verkeerd raakt. Heracles werkt de bal meteen weg.

22:28 Voorzet

Dijks weer met een heerlijke voorzet over de linkerkant, de bal krult heerlijk in en is precies op maat voor Schöne die de bal maar net over de lat kopt.

22:27 Oef

Heracles komt er heel snel uit met Te Wierik, net wanneer hij van 7 meter wil uithalen glijdt hij uit en Cillessen kan de bal oppakken. Enorme kans voor Heracles.

22:26 Gaap


22:25 Veld

De ene na de andere speler glijdt weg, het grasveld zit vol gaten en is spekglad. Tijd voor een nieuwe grasmat.

22:22 Corner

Schöne trapt de corner veel te hard waardoor Fischer de bal niet lekker kan aannemen. Heracles zit er meteen bovenop en kan counteren. Navratil krijgt bijna de bal bij de eerste paal uit een voorzet maar Van der Hoorn zit er goed bij en knalt de bal weg.

22:21 Kopkans

Deze vrije trap komt wel redelijk in de buurt van Milik en de Pool krijgt zowaar de bal op het hoofd via via, maar hij krijgt die niet richting het doel. Heracles ruimt op.

22:20 Geel

Droste krijgt een gele kaart. Bazoer probeerde langs hem heen te komen maar Droste ging net wat te hard het duel in.

22:19 Grote kans

Milik rent door de linkerkant van de Heracles verdediging en sprint een meter of 30 over het veld en probeert af te leggen op El Ghazi die wel goed staat maar de bal wordt vlak voor hem weggehaald. Grote kans voor Ajax.

22:18 Dubbele wissel

Lasse Schöne en Van Rhijn komen erin. Veltman had last van de hamstring en speelt dus 70 minuten. Sinkgraven is helemaal onzichtbaar in de tweede helft en wordt terecht gewisseld. Schöne kan hopelijk wat meer forceren of er nog een vrije trap in rossen.

22:17 El Ghazi

Rent zich helemaal suf, Ramon Zomer heeft 3 meter voorsprong maar de vleugelspits komt er langs heen, kapt terug en dan haalt Weghorst de bal weg. Verspilde moeite...

22:15 Lalalalala

Tralalalalalalaaaaa... Er gebeurt niet zoveel...

22:11 Oef

Riedewald verdedigt goed en houdt Weghorst van de bal af, maar wanneer hij passt naar Bazoer schiet hij de bal recht in de voeten van Bel Hassani die meteen kan doorlopen richting het doel van Cillessen. Darri krijgt de bal, haalt uit en glijdt daarbij ook uit. De bal rolt naast. Riedewald toch...

22:10 Higler

Eindelijk, Heracles rekt voor de zoveelste keer tijd bij een vrije trap. Higler laat weten dat het afgelopen moet zijn.

22:08 Klaassen

Hij doet toch mee, vanaf de tribune.


22:06 Schotje

Milik krijgt zowaar de bal onder controle na een ingooi van Dijks. Fischer liep in de weg maar niet genoeg voor de Pool om de bal toch mee te krijgen. Hij dribbelt drie meter en schiet, glijdt uit en de bal dwarrelt naast het doel...

22:04 Een-tweetje

Fischer herovert de bal en sprint naar de 16, legt af op Milik die meteen de bal terug kaatst. De kaatsbal landt echter achter de Deen die daardoor geen goede aanname heeft en het schot op doel niet kan plaatsen omdat de Heracles verdediging ervoor staat.

22:02 Van der Hoorn

In een luchtduel doet hij wat raars met zijn arm. Hij gaat na de landing naar de grond en schreeuwt het uit van de pijn. Lijkt pijn in zijn schouder te hebben. Een minuutje later is hij weer terug in het veld.

22:02 Statistieken (4)

Aha


22:01 Wissel

Younes gaat eraf, leek erop dat zijn batterij op was. Fischer komt erin.

21:59 Moedeloos

El Ghazi komt er eindelijk weer eens door heen na een prachtige pass van Gudelj. Hij geeft voor maar Milik staat weer verkeerd en Heracles kan de bal achter komen voor een corner. Die gaat ook richting Milik maar die kopt de bal in de verre hoek waar een verdediger staat die de bal weg kopt. De volgende corner is weer prut.

21:57 oh

44.500 maan zijn zich aan het vervelen...


21:55 Vrije trap

Bruns legt Younes op de grond. Heracles is tijd aan het rekken en gaan hele debatten aan met Higler. Een minuut gaat voorbij terwijl er niks gebeurd... Ook niks met de vrije trap trouwens, die ging terug.

21:54 Fischer

De Deen loopt warm, lijkt erin te gaan komen voor Milik, die presteert helemaal niks, ook niet nu Ajax een beetje begint te draaien.

21:53 Analyse

Ajax begint lekker aan de tweede helft. Het middenveld is helemaal voor Ajax. Bazoer en de verdediging staan scherp en onderscheppen zowat elke bal naar voren van Heracles.

21:51 Voorzet

Deze komt eindelijk aan, Singkraven staat helemaal vrij in het strafschopgebied maar kan de bal geen richting geven. De bal gaat met een hoge stuit achter.

21:50 Schot

Milik krijgt van Younes de bal, die ziet Bazoer opstormen en legt de bal af. Bazoer haalt hard uit vanaf 17 meter en Castro kan de bal net vangen voordat die het doel in vliegt. Eerste goede kans in de tweede helft.

21:49 Schotje

El Ghazi met een heerlijke actie, dribbelt twee man eruit en schiet van een metertje of 15. Ziet dan niet dat Bazoer vrij staat, de bal rolt in de handen van Castro.

21:48 Yep


21:47 Aftrap

Ajax trapt af, Dijks blijft binnen de lijnen. We zijn weer onderweg.

21:46 Dijks

De linksback loopt warm op het veld tijdens de tweede helft, lijkt een tikje te hebben opgelopen. Hij grijpt zijn bovenbeen, lijkt last te hebben van zijn knie. Van Rhijn zal er dan in moeten komen.

21:40 Statistieken (3)

Hoe slecht speelt die aanval van Ajax? Zo slecht:


21:39 Statistieken (2)


21:35 Analyse

Gudelj is rijp voor een wissel. Zijn vrije trappen zijn verschrikkelijk slecht en als hij in beeld komt dan is het omdat hij zelf een overtreding heeft gemaakt. Een paar korte passjes en wat verdedigende acties, meer draagt hij niet bij vanavond. Gooi dan Schöne er maar in. Voorin hebben we Milik niet gezien, op een passje op Singkraven na die met mazzel aan kwam. Staat steeds verkeerd en loopt zich steeds vast in de Heracles verdediging. ook wisselen. En dan hebben we nog El Ghazi die wel voorbij Fledderus komt maar gewoon geen uitgespeelde kans kan creëren. De hele aanval van Ajax is machteloos tegen de muur die voor het doel staat van Castro. Frank de Boer zal in moeten grijpen anders blijft dit een hele saaie wedstrijd en waarschijnlijk 0-0...

21:30 Blessuretijd

Er komt een minuut bij, maar niemand die daar eigenlijk op zit te wachten. Er gebeurt helemaal niks... Higler fluit de boel maar af, de tweede helft moet echt beter.

21:28 Passing

Die loopt sowieso al niet helemaal voorin, maar Veltman doet lekker mee. Hij stoomt op en een simpel passje naar El Ghazi over 10 meter gaat al fout. El Ghazi kan er niet bij en de bal rolt over de zijlijn.

21:27 Storing

De aanval van Ajax is niet de enige die kampt met een storing...


21:25 Vrije trap

En nog een! Bruns speelt de bal maar haalt daarbij Sinkgraven naar de grond. Higler fluit en legt de bal stil op een meter of 25 van het doel. Gudelj legt weer eens aan en schiet de bal in de muur. Tjezus wat slecht... In de rebound kan Van der Hoorn bijna bij de volgende voorzet, het is steeds bijna, maar ze komen maar niet bij de bal...

21:22 Vrije trap

Younes gaat weer naar de grond, hij glijdt uit maar Higler fluit voor een overtreding. Gudelj met de volgende voorzet maar ook die gaat laag en wordt weg gekopt. Frank de Boer moet echt een andere vrijetrappenspecialist gaan aanwijzen...

21:20 Ajax zakt terug

Heracles wordt brutaler, een volgende aanval eindigt met een pass van Bruns richting het doel maar die wordt niet begrepen waardoor de bal over de achterlijn rolt. De uittrap van Cillessen vliegt meteen in de voeten van een Heracles-speler. Tja...

21:18 Aanval Heracles

De Twentenaren zijn zowaar een keer in de buurt van het strafschopgebied van Ajax. Maar na een ingooi weet Veltman zijn tegenstander weg te zetten en de bal te veroveren terwijl er aan zijn shirt wordt gehangen. Higler fluit, Veltman krijgt de vrije trap.

21:15 Vrije trap

Younes krijgt een tikje in het gezicht, Higler fluit en Gudelj maar weer voor zijn derde vrije trap klaar staan. Hij zwiept de bal dit keer van de linkerkant het strafschopgbied in maar deze is te laag en wordt meteen weg gekopt. Dramatisch slecht van Gudelj. Een dertig seconden later heeft Bazoer de bal, dribbelt met zijn lichaam een tegenstander omver en haalt daarna vanaf 25 meter uit. De bal gaat maar net naast, heerlijke actie van Bazoer.

21:12 Voorzetten

Frank de Boer is boos, hij staat te vloeken aan de zijlijn wanneer een zoveelste voorzet niet aan komt en Castro, de keeper van Heracles de bal makkelijk kan vangen. Ajax heeft nog geen echte mogelijkheden kunnen creëren voor het doel van Heracles.

21:09 Veltman

Staat goed te verdedigen tot nu toe. Haalt net weer een pass eruit van Heracles. Zoveelste aanval die door de Ajax-verdediging eruit wordt gehaald voordat de Almeloërs überhaupt over de middenlijn zijn. Het spel is behoorlijk eenzijdig de afgelopen 10 minuten.

21:07 Analyse

Ajax speelt aardig via de flanken. Singkraven speelt een stuk losser dan Van de Beek en dat creëert veel meer dynamiek op de linker kant. Dijks en Younes kunnen lekker dribbelen en voorzetten geven. Het is jammer dat Milik en El Ghazi het aan de andere kant steeds verprutsen. Staan steeds verkeerd. Bazoer en Gudelj staan scherp te spelen op het middenveld en hebben al wat aanvallen van Heracles eruit kunnen halen. Ajax draait aardig op het moment.

21:04 Sinkgraven

Een gelukkige pass van Milik passt de bal via een been van een Heracles-speler naar Singkraven die meteen open voor het doel staat net buiten de 16. Hij kapt zijn man uit en schiet de bal tegen de keeper op. Eerste grote kans voor Ajax.

21:03 Corner

Gudelj mag een corner nemen, deze draait wel heel gevaarlijk in en een paar Ajacieden kunnen er bijna bij. Bijna...

21:02 Voorzet

Dijks met een volgende voorzet die geblokt wordt voor een ingooi, gebeurt bar weinig tot zover.

20:59 Dode spelmomenten

Het spel is saai. Veel overtredingen van Heracles, een tweede nu van Fledderus op El Ghazi. Maar de voorzetten uit de vrije trappen of van de flanken komen steeds niet aan. De tweede van Gudelj komt in de buurt van Van der Hoorn maar die krijgt zijn hoofd er niet lekker tegen aan, Veltman brengt de bal opnieuw in maar die gaat hoog en rechts in de handen van de keeper. Een paar seconden later heeft Heracles een corner aan de overkant. Die gaat hoog over iedereen heen en komt bij Zomer. Die legt terug maar Ajax werkt de bal meteen weg.

20:57 Vrije trap

Higler fluit voor een overtreding van Fledderus wanneer El Ghazi over hem heen probeert te rennen. Makkelijk gegeven. Gudelj neemt de vrije trap vanaf de zijkant op een meter of 25 van het doel. De voorzet krult laag in en Bruns kan de bal makkelijk weg koppen. Weghorst legt tijdens de vrije trap Veltman even op de grond in het strafschopgebied maar de bal kwam niet in de buurt...

20:56 Corner

Een korte die naar Bazoer gaat, die verliest meteen de bal, El Ghazi heeft een overtreding nodig om ervoor te zorgen dat Heracles niet kan counteren. Kansloos...

20:55 Nope

Tot nu toe weinig actie voor het doel, zoals wel vaker dit seizoen. Veel tikkies breed of terug. Na 9 minuten heeft Ajax de eerste corner al te pakken. Een voorzet van Younes werd er simpel uit gehaald.

20:53 Voorzet

Darri komt in de buurt van de 16 van Ajax en weet uiteindelijk de bal bij Droste te krijgen maar zijn voorzet kan weg gekopt worden door Riedewald. De verdediging staat weer goed van Ajax in de eerste paar minuten.

20:52 El Ghazi

Weer een actie van de vleugelspits. Hij maakt een schijnbeweging en vergeet daarbij de bal mee te nemen waardoor die in de voeten van een Heracles-verdediger rolt. Slordig.

20:50 Tikkie Takkie

Heel even een momentje van compact spelen en Heracles laten rennen voor de bal. Dijks, Sinkgraven en Gudelj doen een paar driehoekjes en korte passjes waar de Almeloërs niet bij kunnen. Leuk om te zien.

20:48 Fledderus

Dit wordt een leuke avond voor El Ghazi, bij de eerste actie passeert hij de aanvoerder van Heracles met speels gemak en geeft de bal voor naar Milik. Die zit mis en Heracles kan uitverdedigen.

20:47 Voorzet

El Ghazi met een simpel voorzetje. Deze wordt weg gekopt door Heracles. Standaard eigenlijk voor de voorzetten van El Ghazi.

20:45 Aftrap

Higler fluit, Heracles trapt af, we zijn onderweg!

20:44 Vak 410

Vak 410 is 15 jaar oud, ze hebben een spandoekje gemaakt.


20:43 Riedewald

Hij loopt gewoon de tunnel in met een bos bloemen, lijkt erop dat hij kan spelen. Leek er even op dat Viergever zou starten.

20:41 Bergkamp

Baas

20:39 Quote De Boer(2)

Transfer Van Rhijn: "Hij mag zeker niet weg, we weten wat wij aan hem hebben maar met de blessure van Kenny Tete is de situatie veranderd."

20:37 Quote De Boer

Waarom Van Rhijn niet? "Het beviel mij goed vorig week. Joël deed het gewoon goed en daarom kies ik voor deze opstelling. Hij heeft nog wel wat last van een stijve hamstring, in overleg met de medische staf speelt hij toch."

20:35 Riedewald

De verdediger is uitgevallen tijdens de warming up, lijkt erop dat Viergever start. De hele centrale verdediging van Ajax is weg als dat zo is.

20:33 Opstelling Heracles


20:28 Statistieken


20:26 Analyse opstelling

Sinkgraven zien we eindelijk weer eens in de basis. Van de Beek speelde niet al te best de afgelopen twee wedstrijden en eigenlijk is het logisch dat De Boer dan kiest voor een andere middenvelder. Tete is er voor 10 tot 12 weken uit dus zien we Van der Hoorn in de basis terug. Veltman staat weer als rechtsback. Dat werkte tegen Vitesse opmerkelijk goed. Verder zit Van Rhijn weer in de selectie door de blessure van Tete maar alsnog geen basisplek voor de rechtsback. Die zullen we nooit meer zien spelen tenzij Ajax of heel slecht speelt of er raakt nog een verdediger geblesseerd. Ernstiger is dat Heitinga nog niet bij de Selectie zit daardoor en Frank de Boer wel drie middenvelders op de bank heeft zitten en 1,5 verdediger...

20:24 Opstelling Ajax


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.