Live Blog: Ajax – Vitesse

Een week na de schande van Den Haag speelt Ajax weer veilig in eigen huis. Scheelt weer een hoop gezeik. Deze wedstrijd kan nog wel eens heel belangrijk zijn, niet zozeer voor de titelrace maar voor de selectie. Het is de laatste week voor het sluiten van de transfermarkt, blessures kunnen deze week nog opgevangen worden door snel te handelen. De ziekenboeg stroomt nu leeg, laten we hopen dat die niet weer vol raakt na vanavond. Zoals gebruikelijk vindt u hieronder alle updates, analyses, Tweets en Vines van de wedstrijd.

21:49 Eindanalyse

De verdediging stond als een huis. Chapeau voor Van der Hoorn die Qazaishvili en Brown geen enkele kans gaf. Riedewald stond vaak sterk te verdedigen maar was heel slordig in zijn passing. Dijks was een rots in de branding. Verdedigend stond de linksback eindelijk een keer een hele wedstrijd lang goed op zijn plek. En bracht daarbij aanvallend gezien heel veel. Met recht de man of the match. Veltman was heel slordig in zijn acties voorin, de twee aanvallende runs verprutste hij op komische wijze. Maar verdedigend stond hij sterk. Alleen die lange ballen naar voren zijn echt dramatisch. En de passing met Bazoer en Gudelj was ook slecht. Dat kwam ook voornamelijk omdat die twee nauwelijks ruimte voor zichzelf creëerden en daardoor vaak niet aanspeelbaar waren. De vrije trappen en corners van Gudelj waren als vanouds weer slecht. En hij beging opnieuw veel overtredingen. Slordig. Van de Beek liet zichzelf nauwelijks zien. Legde het fysiek af tegen zijn tegenstanders Makamba en Van der Werff in de aanval. Voegde weinig toe daardoor. Voorin deed Younes het aardig, Ging veel dreiging van uit maar liep zich vaak stuk op de verdediging en hij had ook veel slechte balaannames waardoor hij vaak veel tijd nodig had om de bal te controleren. Milik, gewoon een slechte spits in positionerend opzicht. Staat constant op de verkeerde plek en anticipeert slecht op de voorzetten van Dijks en El Ghazi. Ze komen nooit aan. El Ghazi was ook vanavond weer dreigend maar hij raakt zo vaak de bal kwijt omdat hij zich stuk loopt. Het is alsof je een kip zonder kop ziet lopen voor 90 minuten lang. Niet om aan te zien. Cillessen stond goed te keepen, had weinig te doen, alleen die uittrappen van de doelman zijn echt dramatisch. Ajax heeft voornamelijk balverlies geleden door al die lange ballen vanuit de verdediging en de keeper. Veel van die ballen hadden voor Bazoer moeten zijn op het middenveld, maar de tweede bal was steeds voor Vitesse. Bazoer maakte dan wel de 1-0 en had een paar sterke acties en hele goede passes op het middenveld maar de heerser die hij vorig jaar was is niet meer. Hij is zijn gezag kwijt en kon niet meekomen op het middenveld. Veel balverlies en slechte passes naar voren. In zijn geheel was Ajax in verdedigend opzicht ijzersterk maar het middenveld en de aanval waren zeer zwak. De Boer moet echt aan het werk wil Ajax geen dom puntverlies gaan lijden in de tweede helft van dit seizoen. Tot zover de eindanalyse, bedankt voor het lezen, over een paar dagen weer een nieuwe live blog!

21:38 klaar

De laatste minuut is veel gepruts en balverlies. Nog een ingooi en dan fluit Kuipers af. 1-0 voor Ajax. Zo meteen de eindanalyse.

21:37 Blessuretijd

Drie minuten komen erbij. De eerste gaat voorbij zonder opmerkelijke dingen. In de tweede komt Vitesse door de verdediging heen en kan Olyinik schieten. Maar het is een slap schot en Cillessen heeft er geen moeite mee.

21:36 MotM


21:35 Vine

Sinkgraven gaat lekker


21:34 Vrije trap

Serero wordt onderuitgehaald langs de zijlijn door Ota. De vrije trap van Gudelj krult laag in waardoor Ota de bal kan wegtikken voor een corner. De hoekschop verdwijnt in de handen van Room. Allemaal kansloos.

21:32 Dijks

Nu komt Dijks weer langs zijn man en hij gaat zelf voorop in de counter. Milik staat niet heel bijzonder goed waardoor Dijks het zelf maar probeert vanaf een meter of 20. De bal krult met een grote boog voor langs.

21:31 Schotje

Milik krijgt de bal in de voeten aangespeeld van Younes maar de controle is slecht. Het schot is ook slecht.

21:30 Niet tevreden

De fanclub is niet blij:


21:28 Actie!!

Ajax met de volgende aanval. Milik komt dwars door de verdediging van Vitesse gestormd en krijgt de bal prima van Dijks aangespeeld. Maar Milik kan Kruijswijk niet uitkappen en loopt zich vast, De rebound is voor Serero die de bal nog net uit de handen van Room kan krijgen en de bal rolt bijna nog het doel in. Daar was Ajax weer dichtbij de 2-0.

21:27 Vrije trap

Gudelj trapt de bal te laag in de 16. Vitesse is snel de bal weer kwijt en Younes kan naar het aan de rand rustig dribbelen. Legt af op El Ghazi die meteen de bal kwijt is.

21:26 Wissel

Bazoer wordt eruit gehaald, had nog een paar goede acties maar sneeuwde onder in de tweede helft. Serero komt erin. Ajax boet veel fysieke kracht in nu.

21:26 Corner

Gudelj met een mooie corner maar Milik mist net de bal, voor de zoveelste keer vanavond.

21:25 El Ghazi

Na een mooie loopactie van Bazoer komt de bal bij Milik. Die kapt dribbelt en passt dan naar El Ghazi, die haalt uit, Room kan de bal net uit het doel tikken. Goed schot.

21:24 Corner

Haha, voor de tweede keer gaat een Vitesse-speler onderuit bij het nemen van een hoekschop. Komisch. En om te huilen tegelijkertijd. Slecht grasveld.

21:23 Milik

Rent over de flank waar normaal Younes staat, kan zijn man niet voorbij en haalt dan maar uit. De bal gaat meters voor langs. Drama.

21:20 Verdediging

Hoeveel balverlies ze ook lijden, de verdediging van Ajax staat als een huis achterin met Van der Hoorn en Riedewald naast elkaar. Vitesse heeft geen enkel schot op doel kunnen lossen tot nu toe in de tweede helft.

21:19 Tikkie

Sinkgraven wordt ook behoorlijk opgejaagd. Krijgt een tik op de enkel te verwerken en de middenvelder heeft even een minuutje nodig om weer op adem te komen.

21:17 Tweede bal

Ajax knalt constant de bal naar voren richting Milik en daaruit komen steeds twee situaties: Vitesse wint de bal en valt meteen aan. Ajax wint de kopduel maar Vitesse heeft de tweede bal en valt aan. Ajax heeft niks meer te vertellen in eigen huis.

21:15 Geel

Riedewald haalt zijn tegenstander onderuit en krijgt daarvoor een prent. De verdediger is enorm wisselvallig in de tweede helft. Hij heeft een paar goede verdedigende acties, maar is ook vaak de bal kwijt.

21:11 Analyse

Ajax zet nauwelijks nog druk naar voren met het middenveld waardoor de gaten daar gigantisch zijn. Vitesse benut deze ruimte goed en kan steeds snel oversteken. Ajax is door het snel drukken van Vitesse niet verder gekomen dan het geven van lange ballen naar voren. Het wordt met de minuut slechter van Ajax en het probleem zit duidelijk in de aanval die totaal niet aansluit op het middenveld. Het veld is te lang en de verdediging staat te ver van het middenveld af. Niemand kan elkaar nog bereiken aan de kant van Ajax.

21:09 Klopt

Vitesse heeft geen kans gehad maar toch…

21:08 Wissel

Sinkgraven komt erin voor Van de Beek. Terecht ook, de middenvelder heeft zich weinig laten zien in de tweede helft.

21:06 Veltman

Na een ingooi op de helft van Vitesse stormt Veltman ineens door naar het strafschopgebied, hij is een verdediger en dat is meteen te zien wanneer hij aan de bal is. Stuntelig en paniekerig struikelt hij over zijn eigen voeten en raakt de bal kwijt.

21:04 Dijks

Na een minuut of 3 strompelt Dijks weer het veld in. Duim gaat omhoog maar echt al te fris ziet hij er niet uit… De verzorger heeft gouden handjes!

21:02 Blessure

Vitesse met een aantal acties op de rand van de 16 van Ajax. Dijks krijgt weer een aanval op zijn knie te verwerken maar deze wordt hem fataal. Hij gaat naar de grond en komt niet meer overeind. Verzorging is nodig en het lijkt erop dat Viergever erin moet gaan komen.

20:59 Counter

El Ghazi vliegt als een kip zonder kop over de rechterkant met de bal. Hij loopt zich vervolgens stuk op twee verdedigers. Denkt eromheen te kunnen dribbelen maar daar staan nog twee Vitesse-spelers hem op te wachten. In paniek legt hij maar af op Bazoer die uithaalt en de bal veel te zacht schiet naar Room die de bal op kan pakken van de grond. Slechte counter, slechte actie van El Ghazi.

20:57 Corner

Vitesse neemt een corner kort, Veltman staat goed op te letten waardoor de Arnhemmers de bal helemaal terug moeten spelen naar de eigen helft.

20:57 Vrije trap

Vitesse met nog een vrije trap, Ajax maakt heel veel overtredingen vanavond. De voorzet uit de vrije trap is voor Cillessen.

20:56 Aanval

Younes komt langs zijn man over de linkerkant en schiet op doel. Room kan pareren, de rebound van El Ghazi is slap en Room kan de bal van de grond pakken.

20:54 Countertje

Van de Beek verliest een duel waardoor Vitesse meteen het middenveld kan opsteken. Riedewald staat op te letten en kan de bal afpakken. Dijks rost de bal naar voren en is de bal meteen kwijt daardoor.

20:51 Commentaar

“Geen goede bal van Cillessen”, dit horen we de hele avond al. De uittrappen van de keeper zijn dramatisch. Alle ballen van hem gaan direct naar Vitesse…

20:49 Tweede helft

De spelers staan weer op het veld. Rashica is gewisseld want die kon niet verder na de beuk van Dijks. Kuipers fluit en we zijn weer onderweg.

20: 48 Statistieken


20:39 Analyse

Van Beek, Milik en Veltman lijden zo veel balverlies dat Vitesse in de laatste 20 minuten volledig in controle was van de wedstrijd. Ajax komt niet verder dan wat slechte voorzetten van El Ghazi en mooie acties van Dijks en Younes. Milik staat weer nutteloos te wezen voorin en zakt af en toe zelfs in naar het middenveld omdat hij niks te doen heeft. Frank de Boer moet zijn spelers wakker schudden want met dit spelbeeld gaat Vitesse snel een gelijkmaker scoren. Riedewald begon goed maar zakt ver terug richting de rust. Slordig in de passing. Van Beek en Gudelj worden vaak niet bereikt en Dijks loopt zich veel vast. De 1-0 voorsprong heeft ervoor gezorgd dat de Ajax achterin en op het middenveld de focus is kwijt geraakt.

20:34 Rust

Younes komt er nog een keer uit over de linker kant maar loopt zich vast. Van der Hoorn zet weer een sliding in maar nu aan de andere kant van het veld. Van de Beek herovert de bal nadat Dijks Rachidca weg zet die geblesseerd op het veld liggen. Na een minuut of 2 staat die weer overeind en kan er verder gevoetbald worden. Na tien seconden fluit Kuipers voor de rust.

20:30 Glad

Het veld is spekglad, de bal rolt snel maar veel spelers glijden weg, struikelen of staan niet op te letten. Ajax lijdt hier nog wel het meeste onder. Geen 5 passes achtereen gaan goed. Dit gaat fout voor Ajax.

20:29 Buitenspel

Ajax met een paar ballen naar voren, eerst staat Younes buitenspel. Daarna Milik. Daarna struikelt Younes over een polletje wanneer hij die net kan binnen houden na een pass over 50 meter. Zo zonde allemaal.

20:28 Slap

Ajax is de controle volledig kwijt en is nu heel slordig. Veel balverlies zorgt ervoor dat Vitesse constant in de aanval is. Qazaishvili maakt het Ajax heel moeilijk. Na opnieuw balverlies komt de Georgiër er doorheen maar Van der Hoorn tikt de bal nog net voor zijn voeten weg voordat hij kan uithalen. Hij kon gewoon doorlopen op Cillessen, dwars door de verdediging heen van Ajax.

20:25 Analyse

Ajax legt het even af op het moment. Ajax begaat de ene na de andere overtreding nu en is al een tijdje niet in de buurt van Room geweest. Vitesse is minder slordig en weet steeds beter de aanval op te zetten. Van de Beek en Gudelj zijn onzichtbaar geworden op het middenveld.

20:23 El Ghazi

Na een heerlijke actie van Younes, en een één-tweetje legt de Duitser breed over 30 meter naar El Ghazi. Die dribbelt Ota er weer uit maar Yeini geeft rugdekking. De rechterkant zit potdicht nu. Milik zou hierdoor meer ruimte moeten krijgen.

20:22 Rachidca

De rechter vleugelspits van Vitesse komt er niet langs bij Dijks, hij sprint voor de zoveelste keer naar voren. Geeft voor maar Dijks staat goed en via zijn benen vliegt de bal over de zijlijn.

20:21 Overtreding

Dijks krijgt de ene na de andere aanslag te verwerken. Vitesse heeft het duidelijk op de linksback gemunt. Na de zoveelste overtreding ligt het spel even stil. Hij houdt even zijn enkels vast. Vergaat van de pijn.

20:19 Veltman!?

Een volgende aanval van Ajax na balverlies van Vitesse. Dit keer komt Veltman mee opzetten, Bazoer voelt dat aan en geeft de bal instinctief met een hoog lobje aan de verdediger. Die haalt in een keer uit maar de bal gaat meters voor langs. Dat had de 2-0 moeten zijn.

20:18 Riedewald

Heerser in de verdediging op het moment. Zit voor de zoveelste keer goed om een pass te onderscheppen, weet meteen vier Vitesse-spelers van zich af te slaan met een simpele pass. Een minuut later haalt hij met een heerlijke sliding een counter eruit van Vitesse. Heerlijk om naar te kijken.

20:17 Corner

Diks komt er door over de rechterkant maar Dijks staat goed en kan de voorzet eruit halen. Vitesse krijgt een corner. De bal vliegt heel hoog het strafschopgebied in en komt bij Van der Werff die helemaal vrij staat. Hij haalt uit maar er staan tien man voor het doel. De bal wordt geblokt en weggewerkt.

20:14 Vrije trap

Vitesse krijgt een vrije trap een meter of 5 buiten het strafschopgebied. Van der Werff legt aan en schiet de bal vol in de muur. Ota lijdt in de rebound balverlies. Dijks rost de bal naar voren, naar niemand…

20:13 Speelkwartier

El Ghazi mag tot twee keer toe de bal voorzetten omdat Ota te traag is. En tot twee keer toe is de voorzet net te hoog voor Milik. Oefent die El Ghazi er niet op?!!

20:12 Balverlies

Ajax speelt heel scherp en wint veel de bal op het middenveld. Dit keer maakt Makamba de fout en neemt Bazoer meteen over. Die stuurt Milik weg. De Pool passt meteen breed op van de Beek maar de pass is hoog en kan de bal niet controleren en is daardoor de bal kwijt.

20:10 Goal!?

Nope geen, goal. De hoekschop wordt kort genomen, Milik zet de bal voor, Room zit er naast en El Ghazi pikt de bal op en schiet die in het doel. Maar hij staat buitenspel…

20:10 Schot

El Ghazi kapt Ota uit, en legt de bal klaar voor zijn linker. Van een meter of 15 haalt hij uit, Room kan de bal nog net uit de hoek tikken.

20:09 Oh ja

Die leeft ook nog…

20:08 Tactiek

Van der Hoorn is gewisseld met Veltman. Die speelt nu op de rechtsback positie. Ajax zet ook heel snel druk op Vitesse, rond het strafschopgebied al. Zien we zelden in het spel van De Boer.

20:07 Aanval

Milik die goed de diepte in gaat en met een lange bal komt de bal bij de spits. Die treuzelt te veel, neemt de bal verkeerd aan en Vitesse staat weer goed. Hij legt af op Bazoer, die heeft teveel tijd nodig en na een pass op El Ghazi die onderschept wordt is de kans verkeken.

20:06 Milik

De zoveelste lange trap naar voren komt in de buurt van Milik, dit keer weet de spits de bal nog aan te nemen ook maar is die binnen een seconde weer kwijt. De Pool zit weer totaal niet op te letten en heeft nog geen bal in de voeten gekregen in de eerste twintig minuten.

20:04 Wissel

Tete gaat er weer bij liggen. Hij kan niet verder. Hij tikt zelf de bal over de achterlijn. Van Rhijn zit niet in de selectie dus moet Van der Hoorn erin komen. Dat wordt nog wat…

20:01 Analyse

De opening van de wedstrijd is heel hectisch, het spel golft op en neer en Ajax heeft tot nu toe meer balbezit en kansen maar Vitesse liet al zien dat ze heel gevaarlijk zijn op de counter en dat ze elkaar beter kunnen vinden dan Ajax. Cillessen heeft al een goede redding moeten verrichten. Dit gaat nog een spannende wedstrijd worden als beide ploegen dit tempo vast houden.

20:00 Geel

Nu krijgt Ota een gele kaart, weer een overtreding op El Ghazi.

19:59 Vrije trap

Gudelj neemt de vrije trap maar zoals heel vaak dit seizoen is die dramatisch, Room kan de bal makkelijk uit de lucht plukken.

19:58 Geel

Yeini beukt El Ghazi naar de grond, krijgt voor zijn derde overtreding een prent.

19:57 Schot

Vitesse staat klungelig uit te verdedigen en Bazoer staat goed druk te zetten. Milik kan de bal veroveren, geeft die mee aan Younes die op doel schiet. De bal gaat een meter naast en vliegt het publiek in.

19:56 Counter

Vitesse snijdt ineens door het middenveld van Ajax en met drie tegen twee komt Solanke naar voren en geeft af op Rashica. Die haalt keihard uit, Cillessen kan pareren. Brown probeert voor te zetten daarna maar Veltman staat goed en werkt de bal weg.

19:56 Vine


19:54 Haha

Vitesse heeft een corner, de Arnhemmers hebben even een goede periode. Maar bij het nemen van de corner glijdt Ota onderuit en vliegt de bal meteen achter.

19:53 Voorzet

Tete strompelt nog wat na, geeft een diepte pass op El Ghazi die versnelt en voor geeft. Younes loopt onder de bal door, de voorzet was ook veel te hoog.

19:51 Tete

NEEE!! Tete wordt op een hele nare manier naar de grond gebracht. Denk aan de manier hoe Boilesen geblesseerd raakte toen Van de Wiel op hem door ging in de Champions League twee jaar geleden. Tete komt met zijn been onder het lichaam van Brown en lijkt daarbij zijn enkel te rollen. De rechtsback komt niet meer overeind aan de kant van de zijlijn en heeft veel pijn. Na een minuut of twee kan hij uiteindelijk verder maar dat zag er even heel slecht uit.

19:50 Dijks

Die voorzetten van Dijks zijn toch vaak wel van goede kwaliteit. Een stuk beter dan die van El Ghazi in ieder geval. Op zijn karakteristieke wijze komt hij met grote passen voorbij zijn tegenstander en vlak voor de cornervlag geeft hij de bal een flinke trap. Goed ruimtelijk inzicht en goede techniek van de verdediger.

19:48 GOAL!

Meteen na een halve minuut neemt Bazoer heerlijk wraak op een slechte weekend. De aftrap gaat eerst helemaal terug naar Cillessen maar na een lange uittrap komt de bal via vai bij Dijks, die zet voor, Milik komt verkeerd maar Bazoer knalt de rebound er keihard in!

19:46 Eerste helft

De spelers staan er klaar voor, Ajax mag aftrappen, Kuipers fluit en we zijn begonnen!

19:44 tunnel

Zo te zien is Veltman weer de aanvoerder, die had trouwens naast Frank de Boer ook wel mogen ingrijpen tijdens de wedstrijd. Cillessen speelt zonder masker overigens, trainde eerder nog met.

19:42 Periscope

Ze blijven het interessant vinden bij Ajax…


19:30 David

Meneer Endt zit vanavond in het stadion.


19:24 Verbouwing

De trap en de kleedkamers zijn verbouwd, ziet er mooi uit!

19:21 Analyse

El Ghazi is weer helemaal fit en gezien het spel van Fischer vorige week is het logisch dat Frank de Boer de Deen op de bank zet. Klaassen is nog steeds geblesseerd en lijkt ook de wedstrijd tegen Heracles niet te gaan halen. Sinkgraven zit nog steeds op de bank omdat die waarschijnlijk nog geen hele wedstrijd kan spelen. Daardoor staat Van de Beek nog steeds in de basis, ook al speelde die vorige week ook behoorlijk slecht. Hopelijk kan hij dat deze week rechtzetten. Cillessen speelt, met masker, hij had geen hersenschudding bleek uit de medische keuring vorige week. Voor de rest staan de gebruikelijke spelers op de gebruikelijke plekken.

19:18 Opstelling Ajax


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.