Live Blog: ADO – Ajax

Dat duurde lang, die winterstop, mozeskriebel wat een saaie boel was het de afgelopen weken. Nauwelijks gezeik, geen drama, alleen een paar geruchtjes en Frankie die volgens De Telegraaf overhoop lag met de RvC. Geouwehoer om niks dus gaan we maar meteen door met de wedstrijd. Hieronder zoals gebruikelijk de live updates, Tweets, analyses en Vines van de wedstrijd. Enjoy!

14:32 Eindanalyse

Het was slecht, de tweede helft was dramatisch om te zien hoe ver Ajax kan weg zakken. De passing was slecht, de communicatie ontbrak. Dit Ajax verdient een schop onder de reet. Milik, Van de Beek en Gudelj hebben de hele middag niks gedaan. Milik heeft geen schot tussen de palen kunnen lossen. De vrije trappen van Gudelj waren matig en Van de Beek leed zo vaak balverlies dat ze bij ADO al een verzamelpunt hadden ingericht om de bal op te kunnen pikken. Deze drie verdienen een dikke onvoldoende. Bazoer kon niks beginnen in zijn eentje en kon geen fatsoenlijke pass naar voren geven. Younes deed het in de eerste helft nog aardig maar zakte in de tweede helft nog wel het verste weg. Veel balverlies, domme acties en voor de rest onzichtbaar. Fischer was net zo slecht, maar dan de hele wedstrijd door. Kon niks doen op de rechter kant en liep daar steeds tegen een muur aan waar hij zich niet door heen kon wringen. De verdediging stond aardig. Tete speelde sterk. Dijks had Schaken helemaal in de tang. Maar Duplan gooide roet in het eten uiteindelijk. Dijks en Riedewald waren het op het eind helemaal kwijt en deden maar wat in de laatste 20 minuten. Dat Ajax hier met 3 punten weg komt is een wonder. ADO had veel meer verdiend. Frank de Boer heeft stof tot nadenken. Van de Beek, Fischer en Gudelj verdienen het eigenlijk niet om een basisplek te hebben, tijd om Serero of Schöne een basisplek te geven op het middenveld. En na vanmiddag is het wel duidelijk, Milik is een matige spits die weinig toe voegt aan dit elftal. Hij heeft af en toe zijn momentjes maar verder is het een onzichtbare spits. Die net iets beter is dan Sanogo… En dat is onze eindanalyse. Bedankt voor het lezen en volgen van dit live blog. Volgende week weer een nieuwe! Tot dan!

14:22 Laatste kans

ADO zet weer aan maar na balverlies heeft Ajax de bal weer. Vervolgens krijgt Fischer een tackle te verwerken waardoor Van Boekel fluit. Wanneer de bal weer rolt is de wedstrijd voorbij. Ajax wint met 0-1, maar jemig wat was dat slecht. Zo meteen de eindanalyse.

14:21 Lat!

Een volgende counter voor Ajax, Schöne komt aan de bal en schiet op doel maar recht op keeper Hanssen. De rebound komt bij El Ghazi die de bal op de lat kopt. Was de bal achter de lijn?! De herhaling laat zien dat de bal op de lijn stuitert.

14:20 Derijck

De volgende kans voor ADO. Duplan en Malone spelen de hele linkerkant van Ajax aan gort. Malone komt met een voorzet en Derijck kan inschieten maar raakt de bal verkeerd. Ajax komt opnieuw heel goed weg. Een minuut later na een mislukte counter krijgt Derijck de volgende kans, hij schiet vanaf 14 meter de bal hoog over.

14:18 Schot

Veltman met de zoveelste poeier naar voren waarna ADO de bal weer heeft. Een voorzet van Duplan komt bij Bakker terecht die de bal direct op doel schiet, maar het schot gaat een meter of 5 over het doel heen. Ajax is helemaal de weg kwijt.

14:17 Blessuretijd

Tete grijpt eerst nog goed in bij Havenaar, anders had de spits vrije kunnen schieten op doel. Weer een prachtige sliding van de rechtsback. Daarna vliegt het bord van de vierde scheidsrechter omhoog: Er komen 5 minuten bij.

14:15 Miscommunicatie

Tete en Singkraven begrijpen elkaar niet waardoor de bal over de zijlijn rolt. ADO kan weer aanvallen en uiteindelijk schiet Duplan de bal een halve meter over het doel vanaf de rand van het strafschopgebied. Ajax is ontzettend slordig.

14:13 Corner

Gudelj neemt tergend langzaam de corner, tijdrekken pur sang. Na een minuut vliegt de bal in het strafschopgebied, Bazoer neemt de bal helemaal achterin aan maar na twee acties schiet hij de bal tegen een ADO speler over de zijlijn. Daarna wordt Younes gewisseld voor Schöne. Ajax is door zijn wissels heen.

14:12 Geel

Bakker krijgt een gele kaart voor een overtreding op Sinkgraven.

14:11 Counter

Na een mooie pass van Sinkgraven op El Ghazi kan de vleugelspits helemaal doorlopen op de keeper maar hij is te traag en Wormgoor kan hem achterhalen. El Ghazi legt af op Fischer die ook weer teveel tijd nodig heeft en uiteindelijk voorlangs schiet. Dramatisch slechte aanval.

14:10 Wissel

En nu komt El Ghazi erin voor Milik. Die deed ook nog mee…

14:08 Wissel

Van de Beek eraf, speelde slecht vanmiddag. Heel veel balverlies, voegde weinig toe. Singkraven komt er voor hem in. Frank de Boer heeft veel te laat gewisseld.

14:07 OEF

Havenaar kan de bal helemaal vrij inkopen na een ingooi. Veltman is zijn man volledig kwijt en Havenaar kan daardoor van 1 meter afstand moederziel alleen inkoppen. Maar hij raakt de bal volledig verkeerd en kopt de bal zo in de handen van Cillessen. Dat had de 1-1 moeten zijn.

14:06 Vrije trap

Riedewald legt Duplan op de grond, Van Boekel fluit. De vrije trap krult weer gevaarlijk in en Beugelsdijk krijgt de bal op het hoofd maar weet die geen richting te geven. De bal rolt achter.

14:04 Geel

Havenaar krijgt een kaart nadat hij het pootje van Riedewald haakt. Gaat met zijn noppen vol op de hiel van de verdediger staan.

14:02 Haags kwartiertje

Het luchtalarm klinkt, de fans en racisten zetten aan. ADO met de ene na de andere voorzet in het strafschopgebied van Ajax en Veltman en Riedewald hebben het heel zwaar op het moment. Duplan komt met een zwak schotje op doel, Cillessen kan de bal makkelijk van de grond op pikken.

14:02 Analyse

Frank de Boer moet gaan ingrijpen. Van de Beek en Milik spelen heel slecht vanmiddag, nauwelijks zichtbaar, heel veel balverlies en Ajax kan nauwelijks een vuist maken voorin. Zet El Ghazi maar in de spits en gooi Schöne er maar bij op het middenveld. Ajax legt het duidelijk af op ervaring en fysieke kracht.

13:59 Vrije trap

Riedewald loopt Duplan in de rug en Van Boekel fluit. De bal ligt op een meter of 17 van het doel. Zuiverloon stuurt Derijck weg en schiet de bal op doel die door de muur rolt. Van de Beek werkt weg.

13:57 Duplan

Duplan komt er twee door over de linkerkant, Dijks is zijn nieuwe tegenstander helemaal kwijt en wordt overhoop gelopen. Fraser heeft zijn tactiek gewijzigd en dat is te merken. Beugelsdijks staat soms op de linkerflank zelfs. De tweede keer dat Duplan voorbij Dijks komt schiet de Fransman op doel, de bal landt net op het dak, Cillessen stond klaar om te redden maar ADO begint gevaarlijker en gevaarlijker te worden.

13:55 Balverlies

Ajax is klaar lijkt het wel. Geen enkele fut meer in het spel. De ene lange bal na de andere verdwijnt in de voeten van een ADO-speler. Ajax creëert geen enkele kans meer en de passing is enorm slordig. ADO heeft de kansen op dit moment. Een hoekschop komt nog bij Beugelsdijk die vrijuit kan schieten op doel maar het schot wordt geblokt. Ajax staat onder druk en komt er even niet uit.

13:53 Dijks

Staat als een echte vent te verdedigen in de tweede helft. De rechterkant van ADO heeft niks te vertellen. Sterker nog, Schaken is gewisseld. Kon niks inbrengen tegen Dijks.

13:51 Schotje

Milik schiet van 20 meter voorlangs. Eerste echte schot op doel van Ajax in de tweede helft. Het spel is heel slecht.

13:49 Gehavend


13:48 Apengeluiden

Bazoer komt weer aan de bal en dit keer klinkt door het hele stadion apengeluiden. Schandalig.

13:47 Geen wissel

Na een paar minuten, een prop in zijn neus en een korte check van de medische staf gaat Cillessen gewoon verder!

13:45 Wissel

Cillessen mist zo te zien een paar tanden en heeft een flinke wond onder zijn oog. Diederik Boer zal er voor hem in moeten komen. Dat wordt sowieso een bezoekje aan de tandarts voor de keeper. Hij krijgt al een dikke bult onder zijn oog. Cillessen wil verder maar hij kan maar zo een hersenschudding hebben opgelopen.

13:43 AUW

Een lange trap van ADO naar voren. Schaken zet Gudelj hard weg met een duw, de bal stuitert in het strafschopgebied en Cillessen rent op de bal. Maar wanneer hij bij de bal is trapt Schaken hem in het gezicht. Cillessen is meteen knock out en Schaken krijgt geel. Na een minuut staat de doelman op, het bloed gutst uit zijn mond en hij moet gewisseld worden.

13:42 Vrije trap

Younes krijgt een trap of 3/4 te verwerken maar bij de laatste fluit Van Boekel eindelijk. De bal ligt op een meter of 20 van het doel. De doelman van ADO heeft geen petje. Gudelj krult de bal direct op doel, met een stuit. Hanssen anticipeert goed en kan de bal makkelijk stoppen.

13:40 Hoppa

Tete met zijn sterkste punt: de sliding. Kanon wil erlangs over de linkerkant maar Tete wil er niks van weten, met een heerlijke sliding van achteren tikt hij de bal, via Kanon, over de lijn. Geweldig om naar te kijken.

13:39 Schaken

Schaken ligt na de actie van Dijks een minuutje op het veld. Fischer stond in de herhaling zo te zien buitenspel.

13:38 Bijna!

Een heerlijke actie van Dijks. Zet eerst Schaken weg en geeft daarna een lange pass van Dijks op Fischer maar die krijgt de bal net niet goed mee waardoor de keeper van ADO er tussen kan komen

13:37 Triest…


13:36 Voorzet

Duplan met een hele lange voorzet richting Bakker en Schaken maar Veltman staat goed en zorgt ervoor, samen met Tete, dat de twee ADO-spelers niet bij de bal kunnen.

13:34 Dijks

ADO komt een paar keer in de buurt van het strafschopgebied. Dijks is uiteindelijk Derijck te slim af en zet de verdediger weg met zijn lichaam. Heerlijk verdedigd van de linksback.

13:32 En zo is het


13:31 Tweede helft

ADO trapt af, we zijn weer onderweg!

13:30 Statistieken

Al die lange ballen komen niet aan, op één na dan…

13:28 Fox Sports

Via verschillende kanalen komen berichten binnen van grove racistische acties in het stadion, Fox Sports rept er met geen woord over…

13:21 Analyse

Het middenveld staat voor geen meter bij Ajax. Bazoer is niet scherp, voegt weinig toe en begaat veel overtredingen en balverlies. Rijp voor een wissel. Dat Veltman en Riedeweld steeds tot de lange pass moeten overgaan is een signaal dat Gudelj en Van de Beek geen ruimte kunnen creëren om aanvallend te kunnen voetballen door het midden. De bal gaat constant over de flanken waar Fischer vaak balverlies lijdt. Dijks voorzetten geeft die niet aankomen en Milik en Younes zich steeds vast lopen in de verdediging van ADO. De tactiek van De Boer werkt niet. Wisselen in de rust hoeft nog niet maar de trainer zou er goed aan doen om wat meer te richten om Milik beter te bereiken door het midden in plaats van over de flanken.

13:18 Dit


13:16 Rust

Van Boekel fluit, een pittige eerste helft met veel strijd en weinig goed voetbal. Slordig spel van Ajax en veel overtredingen van ADO zorgen ervoor dat het niet een bepaald leuke wedstrijd is om naar te kijken. We gaan aan de thee, 0-1.

13:14 Geel

Nou… Bazoer krijgt een prent voor een wat hoog tikje. De bal was in de buurt en gezien de tien overtredingen daarvoor was dat misschien nog wel de minste van allemaal. Maar goed, het hek is van de dam, hoeveel kaarten gaat Van Boekel nu trekken…

13:12 Schotje

Schaken kan de bal aannemen in het strafschopgebied, Dijks staat op een meter of 2 te verdedigen… Hij schiet maar de bal verdwijnt bovenin de tribune in het publiek. Wat Dijks daar deed is een raadsel, maar het was geen verdedigen…

13:10 Onvriendelijk

Dijks loopt Schaken ondersteboven. Van Boekel fluit maar de spelers schelden nog wat over en weer. Het spel wordt behoorlijk onvriendelijk nu.

13:09 Overtreding

Tete nu met een behoorlijke overtreding. Van Boekel fluit maar voor de zoveelste keer houdt hij de kaarten op zak.

13:08 Vrije trap

Dijks met zijn zoveelste overtreding. Duplan krult de bal weer hoog in, dit keer wel heel hoog. Maar daardoor komt de bal precies op het hoofd van Derijck. Die staat wel buitenspel waardoor de kans voor ADO alweer verkeken is.

13:07 Idioten

Als dit waar is…


13:05 Risicoloos

Ajax schiet weer terug in een hele conservatieve speelstijl. De bal wordt rustig rond gespeeld in de verdediging en Frank de Boer lijkt de 0-1 wel te koesteren richting de rust. Veel balverlies is het gevolg wanneer Ajax de bal naar het middenveld probeert te krijgen. Het is saai om naar te kijken. De lange ballen van Veltman komen nu ook niet meer aan. Ajax kakt behoorlijk in en ADO heeft nu meer en meer de bal en ook de kansen.

13:03 Vrije trap

Veltman haalt Havenaar onderuit een meter of 7 van het strafschopgebied. Duplan neemt de vrije trap, die krult de bal mooi in het strafschopgebied als een voorzet, niemand bij Ajax die voor de bal springt waardoor de bal bijna panklaar ligt voor Beugelsdijk maar die krijgt de bal op de knie. De bal rolt daardoor naar Schaken die buiten de 16 staat, die haalt uit en de bal rolt over de grond richting het doel, net een halve meter naast. Scheelde niks.

13:02 Analyse

ADO heeft niks in te brengen op het moment. Ze hebben veel overtredingen nodig op Ajax te stoppen. Gudelj, Bazoer en Dijks worden vaak hard aangepakt en Van Boekel moet constant de wedstrijd stil moeten fluiten. Ajax dringt aan maar het tempo ligt nog wel wat laag. Tot nu toe komt Ajax niet verder dan wat voorzetten van Dijks en lange ballen van Veltman. Maar het is wel effectief.

13:00 Nog een keer

Uit beter perspectief


12:59 de 0-1


12:58 In vorm


12:55 Kans

Dijks gaat helemaal los aan de zijlijn, komt langs twee man en geeft de bal voor, Milik kan net de bal niet onder controle krijgen en zijn schot wordt geblokt. Van de Beek komt daarna aan de bal maar ook zijn schot wordt tegen gehouden. Kans verkeken.

12:52 Vrije trap

meteen aan de andere kant krijgt ADO een vrije trap. Wormgoor legt aan om die te nemen, Cillessen heeft een zwarte pet op om de bal te kunnen zien. Maar hij hoeft zich geen zorgen te maken. Wormgoor trapt de bal hoog over het doel.

12:51 GOAL

Na een ingooi van Van de Beek komt de bal via Riedewald bij Veltman die weer een heerlijke trap naar voren geeft richting Younes. Die neemt de bal aan met de borst in het strafschopgebied. Kapt zijn man uit, daarna de keeper en wipt de bal rustig in het doel. Wat een beheersing van de vleugelspits. 0-1 voor Ajax!

12:50 Voorzet

Nu een voorzet van Dijks, deze is een stuk beter maar Milik en Fischer kunnen net niet bij de bal. De aanval zit nog te slapen.

12:50 Voorzet

Milik passt vanaf de linkerkant naar Fischer op de rechterkant. Over een meter of 40. De Deen neemt de bal aan en geeft meteen voor. Maar er staat niemand want Milik staat op de linkerkant… Gepruts…

12:49 Auw

Tete geeft de bal voor maar in zijn trap loopt Duplan vol op hem in. De bal vliegt het publiek in, Tete ligt op de grond. Van Rhijn is er niet dus Van der Hoorn loopt zich nu warm.

12:48 Overtreding

ADO maakt de ene na de andere overtreding, dit keer komt Zuiverloon weg met het bijna uittrekken van het shirt van Gudelj. Hij krijgt wel een terechtwijzing van Van Boekel. Poe poe.

12:46 Voorzet

ADO komt eruit over de rechterkant, Dijks is zijn man even kwijt. De voorzet komt bij Havenaar maar die laat de bal lopen voor Duplan, die nergens te bekennen is. Ajax weer aan de bal.

12:44 Tja

Als dit waar is dan is het gewoon kansloos


12:42 Schot

Gudelj haalt maar weer eens uit van afstand, maar zoals veel vaker dit seizoen, gaat de bal hoog over. Beetje kansloos.

12:41 Menno

Hij kijkt weer eens mee, de wedstrijden voor de winter heeft hij niet gezien kennelijk, die waren namelijk nog wel te pruimen.


12:40 Buitenspel

De volgende lange bal naar voren, dit keer loopt Fischer buitenspel op de rechterkant. ADO staat heel goed te verdedigen in de eerste 10 minuten. Ajax heeft geen kans kunnen creëren.

12:39 Het veld

Daar waar de zon schijnt is er niks aan de hand maar op de helft van ADO ligt nog veel ijs en het is daar spekglad.

12:38 Schotje

Ajax is slordig op het middenveld. ADO kan steeds de bal overnemen van Gudelj of Van de Beek waardoor ze nu een tijdje op de helft van Ajax spelen. Duplan komt tot een schotje maar de bal gaat een meter of 3 naast.

12:37 Ai

Veltman en Riedewald weten het even niet, Veltman krijgt de bal terug en ziet Van de Beek starten. Hij knalt de bal richting het strafschopgebied waar inmiddels Van de Beek helemaal vrij staat. Hij neemt de bal aan en stopt. Van Boekel heeft gefloten voor buitenspel.

12:36 Counter

ADO speelt duidelijk op de counter. Meteen na het balverlies van Younes wordt de bal richting Havenaar getrapt maar die wordt verblindt door de laagstaande zon en verliest de bal uit het oog. Veltman staat op te letten en kan de pass onderscheppen.

12:35 Dribbel

Younes komt er door heen over de linkerkant, kapt naar binnen, dribbelt… Dribbelt teveel en loopt zich vast. Bal kwijt.

12:33 Vrije trap

Younes wordt vastgehouden langs de zijlijn en Van Boekel fluit, de eerste vrije trap van Gudelj gaat met een boog het strafschopgebied in, recht in de schoot van een ADO-speler. De eerste dreiging van Ajax…

12:31 Er boven op

ADO zit er meteen bovenop, de bal moet meteen terug naar Cillessen en Veltman moet uiteindelijk de bal naar voren poeieren. Dit gaat geen makkelijke partij worden voor Ajax.

12:30 Aftrap

Ajax mag aftrappen, Van Boekel fluit en we zijn begonnen!

12:29 We gaan beginnen!

De rookbommen gaan af, het oh oh Den Haag klinkt, ready to go!

12:26 Spits

Frank de Boer stipte het nog een keer aan, hij wil een spits. Dan kan Sanogo net zo goed terug naar Arsenal en zou hij net zo goed Hendriks naar het eerste kunnen halen. De Boer zou Huntelaar graag willen hebben, mocht dat kunnen dan zou Milik zo snel mogelijk verkocht moeten worden.

12:20 Scherp

Cillessen staat al goed te keepen

12:19 Glad

Volgens de verslaggever ligt er hagel op het veld. Het zonnetje schijnt vol op maar kennelijk vriest het nog in Den Haag, lijkt erop dat het wel eens glad kan zijn. Eens kijken hoeveel paar schoenen gewisseld gaan worden in tijdens de opening van de wedstrijd.

12:17 Feitjes


12:14 Quote De Boer(2)

Over waarom El Ghazi niet speelt: “Hij doet zijn best en hij komt eraan maar hij is op dit moment nog niet in vorm genoeg om te spelen.”

12:13 Quote De Boer

Over de keuze van Van de Beek: “Donny kan 90 minuten spelen en Daley niet, Klaassen kan nog maar 70 of 80 minuten spelen en dan ben ik een wissel kwijt. En Daley kan nog net een helft spelen, misschien volgende week 50 minuten dus vandaar Donny”.

12:10 Veltman

Hij is aanvoerder vandaag, geen Klaassen, geen Schöne dus moet Veltman de band dragen.


12:08 Opstelling ADO


12:06 Analyse

Ach wat leuk, Van de Beek mag starten! Dat betekend dat de middenvelder Sinkgraven op de bank houdt want die heeft net een operatie achter de rug, die moet nog heel gehouden worden. Opvallend is ook dat El Ghazi niet mee doet, had voor de winterstop een flinke dip en Frank de Boer lijkt besloten te hebben dat die dip zo diep is dat hij de vleugelspits geen basisplek gunt. Pijnlijk. Fischer staat daardoor in de basis, maar of dat op de linkerkant of rechterkant is dat zullen we straks wel zien. Een zeer jonge opstelling tegen een hard ADO vandaag, Ajax is fysiek gezien een stuk minder dan de Hagenaren en dat kan zeker op het middenveld en in de aanval een probleem zijn.

12:03 Opstelling Ajax


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.