Live Blog: Ajax – De Graafschap

Geen geleuter over heel 2015, geen compilatie of wat dan ook. Daarvoor ga je maar naar Radio 2 luisteren of zo. Doei. Vanmiddag gaan we het alleen hebben over deze wedstrijd, uit tegen De Graafschap. Frank de Boer zit met problemen, vorige week viel de 3-4-3 formatie compleet door de mand. Hij zal met een nieuwe opstelling moeten komen want Younes is geblesseerd. Dan nog zou vanmiddag een piece of cake moeten zijn. Zoals gebruikelijk, hieronder de analyses, Tweets, updates en Vines van de wedstrijd. Enjoy!

Druk op F5 om de pagina te verversen en de nieuwste updates te zien.

18:49 Eindanalyse

Beknopt, het was slecht. Uitgebreid. Allejezus wat was het slecht! De eerste helft vooral waarin El Ghazi liet zien geen basisplek waard te zijn. Cerny was zoveel malen beter. Tete speelde slecht, liet zijn man vaak lopen, veel balverlies. En Bazoer speelde een dramatische eerste helft en herstelde zich in de tweede helft. Veltman stond goed achterin, het was dat Riedewald stond te slapen dat de verdediging slecht stond. Die is misschien een beetje op. Totaal geen concentratie. Dijks speelde een rare wedstrijd. Aanvallend perfect, goede voorzetten en creëerde veel kansen. Verdedigend soms sterk en soms heel slap. Was af en toe zijn man kwijt door slechte communicatie met Gudelj en Riedewald. Er was totaal geen regie in de verdediging. Klaassen was de aanvoerder maar speelde zelf ook ontzettend slecht. Gaf geen leiding en deed eigenlijk maar wat op het veld. Veel slechte aannames, passes en geen enkele combinatie lukte vandaag. Dikke onvoldoende voor de middenvelder. Gudelj was ook ver onder zijn niveau. De vrije trap was leuk maar totaal geen communicatie, heel vaak balverlies en was totaal de weg kwijt af en toe met het meeverdedigen. Milik was nog wel de meest dramatische speler van vanmiddag. Goed, hij scoorde. Maar verder gewoon niet gezien vanmiddag. Geen knikker geraakt vanmiddag. Frank de Boer zou hem eigenlijk naar Jong Ajax moeten terugzetten en Sam Hendriks dan maar een kans geven. De laatste is Fischer, u raadt het al. Ook een drama. Forceerde teveel, rende teveel aan de bal en wil vaak zijn acties te mooi doen. Mist besluitvaardigheid om echt effectief te zijn voorin. Heeft teveel tijd nodig. Het hele team was gewoon slecht. De Boer had geen organisatie staan en had El Ghazi in de rust al moeten wisselen. Het zag er in zijn geheel gewoon niet uit. Het is maar goed dat de winterstop voor de deur staat. Deze jongens hebben rust nodig.

En dat was het voor deze week. Volgende maand weer een nieuwe live blog. Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

18:38 Ingooi

Vida geeft voor, Riedewald werkt weg.. De ingooi is ver en hoog en komt bij Verweij, die schiet de bal hoog over. Meteen daarna is de wedstrijd afgelopen. Op naar de eindanalyse.

18:37 Aanval

Ajax in de aanval met Cerny en Milik. Cerny krijgt de bal, kapt naar binnen en legt af op Schöne via de lucht waardoor de Deen eerst moet aannemen en daarna de bal recht in de handen van Jurjens schiet.

18:36 Slap

Milik krijgt de bal netjes in de voeten maar zijn loopactie is zo slecht dat hij alleen door verkeerd positioneren de bal verliest. Slappe hap.

18:35 Vrije trap

Vanaf een meter of 25 schiet Karfi de bal huizenhoog over het doel. Een hele prestatie.

18:34 Blessuretijd

Komen 4 minuten bij.

18:33 Cerny

Hij komt er weer langs op de rechterkant. Hij speelt echt een heel stuk beter dan El Ghazi. Cerny kapt, draait en schiet op doel, Jurjens redt.

18:32 Jaja

Het stadion is half leeg, maar dat maakt niet uit…


18:30 Wissel

Zijn tweede helft was een stuk beter. Bazoer komt eraf voor Van de Beek.

18:29 Geel

Bazoer kreeg tussendoor nog geel, voor commentaar.

18:28 Auw

Proöper en Schöne glijden op elkaar in tijdens een duel. Het veld is spekglad en Schöne lijkt gehavend.

18:27 Klaassen

Na een rush van Kabasele staat de hele verdediging te wankelen. Bedroevend om te zien. Klaassen grijpt in en schiet de bal weg, alleen vol tegen Liesveld aan waardoor De Graafschap weer kan overnemen en aanvallen.

18:26 Schot

De volgende aanval. Cerny kapt zijn man uit en vanaf de achterlijn geeft hij over de grond voor naar Milik. Die verslikt zich in de bal en Bazoer schiet de rebound over het doel. Grote kans voor Ajax.

18:25 Apart

Schóne staat nu op linksmidden terwijl Klaassen heel even de plek op de linkerflank in neemt. Die combinatie hebben we nog niet eerder gezien. Ajax zet wel meteen een mooie aanval op. Maar die wordt gestopt door Jurjens. Meteen daarna switchen Klaassen en Schöne van plek.

18:24 Schot

Vida komt met een mooie pass helemaal vrij te staan voor het doel. Riedewald is hem helemaal kwijt. Hij haalt uit en Cillessen kan met moeite de bal over het doel tikken.

18:23 Wissel

Schöne komt erin voor Fischer. Wat die op de linkerkant gaat doen is een raadsel. Hoort daar niet thuis. Fischer speelde een belabberde wedstrijd trouwens.

18:22 Video

De 2-1

18:21 Corner

En nog een corner. Deze is kort en wordt laag ingeschoten. Kansloos.

18:20 Corners

Ajax nu met een paar corners, de eerste mondt uit op niets maar de tweede is gevaarlijk wanneer Veltman vrije in kan koppen maar de bal gaat omhoog in plaats van naar het doel.

18:19 Kans

Cerny met een heerlijke pass op Klaassen. Wat een inzicht van de jonge Tsjech. Klaassen rent in de ruimte achter de verdediging maar wordt net genoeg dwars gezeten om de bal naast het doel te krijgen via een De Graafschap-been.

18:16 Vrije trap

Fischer wordt onderuit gehaald langs de zijlijn. Gudelj legt aan en schiet de bal heel slap in. Verweij wil de bal wegwerken maar met een mispeer vliegt de bal nog bijna in eigen doel. Corner, die ook heel slecht is en makkelijk weggewerkt wordt…

18:15 Fischer

Komt er weer door over de linkerkant en rent met de bal het strafschopgebied in, maar anders dan El Ghazi blijft hij wel overeind in duel maar zet deze te lang door. Hij loopt de bal over de achterlijn. Te geforceerd.

18:14 GOAL

Nog een heerlijke voorzet vanaf de linkerkant, dit keer is het Fischer die de bal over 40 meter aangespeeld krijgt van Veltman. De rebound wordt keihard ingeschoten door Bazoer vanaf een meter of 12. Heerlijk schot van de middenvelder die de bal in een keer raakt. 2-1

18:13 Wissel

El Jebli gaat eraf en Menting komt erin. Nog 1 te gaan voor de tegenstander.

18:11 controle

Ajax heeft nu het balbezit en de controle over de wedstrijd. De Graafschap is nu even niet aan de bal geweest en de ene na de andere voorzet van Ajax vliegt nu het strafschopgebied van De Graafschap in. Ajax domineert even nu.

18:10 Typerend

Milik krijgt een heerlijke pass van Bazoer maar die neemt de bal verkeerd aan en is die meteen kwijt. Het spel is zo verschrikkelijk slecht op het moment.

18:08 Grote kans

De Graafschap met een kans op de 1-2. De corner draait gevaarlijk in en even staat de hele verdediging te slapen en kan Verweij inschieten. Het schot gaat naast.

18:06 Wissel

Tesselaar gaat eraf voor Cicek.

18:05 OEH

De volgende corner wordt doorgetikt door Verweij maar de bal gaat hoog over de doelman heen en over Veltman die er net niet bij kan, was het bijna 2-1.

18:03 Vrije trap

Cerny jaagt op de linkerkant en verovert de bal. En meteen wordt een overtreding op hem begaan waar Liesveld voor fluit. Gudelj legt weer aan en weer krult de bal heerlijk in zoals bij de 1-0. Maar nu staat Milik buitenspel. Liesveld fluit.

18:02 Corner

Dat de corners slecht zijn wisten we al. Maar nu wordt de rebound afgefloten omdat Klaassen buitenspel stond.

18:01 Hoppa

Cerny komt er meteen door heen en kan alleen op de keeper af. Maar hij neemt de bal niet goed mee en het schot wordt geblokt door Jurjens. Maar wel meteen dreiging van de Tsjech. Is El Ghazi niet gelukt in de eerste 55 minuten.

18:00 Wissel

Cerny komt erin voor El Ghazi, 10 minuten te laat deze wissel.

17:58 Vrije trap

Klaassen gaat de combinatie aan met Milik die onderuit gehaald wordt. Op een meter of 20 van het doel legt Gudelj aan, met watje in zijn neus, Jurjens staat ook klaar. Het schot is met veel gevoel en draait heerlijk in maar de bal gaat milimeters naast. Jurjens stond aan de grond genageld.

17:54 Schot

Riedewald met een hele lange hoge pass die Milik door kopt naar El Ghazi die op doel schiet. Jurjens kan de bal nog maar net naast werken. Grote kans voor Ajax.

17:53 Geel

Dijks komt er nog een keer overheen via de linkerkant, Vida heeft een overtreding nodig om hem af te stoppen. Liesveld trekt een kaart.

17:52 Auw

Na een mooie voorzet van Dijks komt de bal bij Tete, die legt breed Milik maar die schiet vol tegen een been aan met de bal en zijn voet. Dat moet pijnlijk zijn, de bal gaat achter voor een corner. Gudelj draait de bal heerlijk in maar de bal wordt weggewerkt door De Graafschap.

17:51 Openingsfase

Na een slappe breedtepass van Klaassen is De Graafschap in de aanval. Na een minuut of anderhalf heeft Ajax eindelijk de bal weer en Milik kan er even uit komen. Tesselaar grijpt in met een gevaarlijke vliegende tackle en krijgt daarvoor geel.

17:50 Heitinga

Zit ie al in Oostenrijk?

17:48 Tweede helft

Geen wissels bij Ajax, het is niet te geloven… Liesveld fluit en Ajax gaat lekker in dezelfde gang door. Waar is De Boer mee bezig…??

17:39 Grip

Ajax is gewoon de grip kwijt op de wedstrijd, na een minuut of 10 hadden ze die even maar door al het balverlies van Klaassen en Gudelj kan De Graafschap gewoon weer terug in de wedstrijd komen. Het spel is slordig en het lijkt erop dat de spelers geen motivatie hebben om echt creatief te zijn. Alles lijkt vooropgezet, traag en vooral doorzichtig. De Graafschap heeft totaal geen moeite met slappe en voorspelbare voetbal van Ajax. Dit is het Ajax van augustus en september. Laks.

17:36 Analyse

Riedewald staat niet op te letten waardoor hij en Gudelj hun tegenstanders steeds uit het oog verliezen. Vide en Driver kunnen steeds van afstand uithalen. Bazoer, El Ghazi en Milik zitten totaal niet in de wedstrijd. Ajax heeft zo ongelofelijk vaak onnodig balverlies geleden op het middenveld dat De Graafschap er steeds uit kon komen. Het is niet heel verwonderlijk dat het nu gelijk staat, de passing is gewoon dramatisch en doorzichtig. El Ghazi kan meteen douchen wat ons betreft en stuur Cerny er maar in.

17:31 Rust

Gudelj ligt een minuutje op de grond na een luchtduel. De Serviër heeft een bloedneus en het bloed gutst eruit. Gebroken? De eerste helft zit er meteen op na de hervatting.

17:30 Vide

De aanvaller van De Graafschap loopt steeds tussen Riedewald en Gudelj. Die communiceren niet al te veel want Vide loopt constant helemaal vrij in de aanval. Zorgelijk.

17:29 Vrije trap

Bazoer wordt naar de grond gebracht door Kaak op een meter of 25 van het doel. Gudelj mag weer aanleggen vlak voor het einde van de eerste helft. Die haalt hard uit maar de bal gaat een halve meter naast.

17:28 Mislukt

De Graafschap komt er weer door over de linkerkant, de bal komt bij Vide die de bal probeert te rossen richting het doel maar daarin faalt. De bal gaat een meter of 10 naast.

17:28 Warmlopen

Cerny loopt warm, terecht want El Ghazi speelt heel slecht.

17:26 Kans

Na een ingooi vecht Milik voor de bal bij de achterlijn, wint het duel en geeft voor. Klaassen geeft de bal een tikje met heel veel gevoel waardoor die richting de verre hoek stuitert. Jurjens kan nog net de bal wegtikken. Bijna 2-1!

17:25 Goal

Vanaf het middenveld krijgt De Graafschap alle ruimte om te combineren en uiteindelijk krijgt Vide zeeën van ruimte om de bal vanaf een meter of 12 op doel te schieten. Cillessen is kansloos, 1-1.

17:25 Counter

Milik met een mispeer op het middenveld, De Graafschap komt er meteen uit met 5 man tegen 3 van Ajax. Dijks grijpt goed in en haalt de angel meteen uit de counter. Vide heeft bal maar loopt zich vast.

17:22 Fischer

Na een korte en snelle aanval komt de bal bij Fischer die 1-op 1 staat met de keeper en uithaalt. Het schot wordt geblokt door Jurjens.

17:22 El Ghazi

De vleugelspits krijgt eindelijk een keer de bal maar na een slechte aanname en controle wil hij gaan dribbelen maar na 2 eter is hij de bal alweer kwijt. Zit totaal niet in de wedstrijd.

17:20 Tik

Veltman gaat in een luchtduel met Verweij er best wel hard in en raakt met zijn arm het gezicht van Verweij, het spel ligt even stil. Vrije trap voor De Graafschap maar die krult voorbij alles en iedereen. Geen gevaar.

17:19 Voorzet

Dijks komt er nu doorheen maar zijn voorzet bereikt Klaassen net niet.

17:18 Vine

De 1-0

17:17 Schot(2)

Een minuut later kom De Graafschap er nog een keer door na dom balverlies van Bazoer die ook meteen een enorme sliding maakt en volledig naast de bal glijdt. Bijna geel. Maar Verweij blijft overeind en haalt uit van een meter of 15. Cillessen kan de bal vangen. De Graafschap wordt gevaarlijker.

17:15 Schot

Driver knalt van een meter of 23 op doel. De bal gaat een paar meter naast. Cillessen is niet onder de indruk. De Graafschap voetbalt wel lekker mee, van parking the bus is geen sprake.

17:14 Sarcasme

Ja, echt hoof niveau tot nu toe…

17:13 GOAL

Na een overtreding op Tete kan Gudelj de vrije trap heerlijk indraaien voor het doel en Milik staat op precies de goede plek om de bal keihard in het doel te koppen. 1-0!

17:12 Op de grond

El Ghazi ligt weer eens, zoals we vaker dit seizoen, op het gras. Liesveld kijkt ernaar en vindt het niks. El Ghazi liep meer tegen zijn man aan en maakte er meer van dan het was.

17:11 Voorzet

Bazoer met een mooie move om de bal binnen te houden voordat hij achterna gezeten wordt. Met een mooie pass komt de bal bij Dijks die voorgeeft maar de bal is net te hoog voor Milik.

17:10 Vrije trap

Dijks is zijn man kwijt en Fischer moet de boel repareren met een overtreding. De vrije trap is op twee meter van de cornervlag en vliegt laag in en kan weggewerkt worden. De rebound is hoog op doel geschoten en Cillessen kan de bal makkelijk vangen. Dan is er een countermogelijkheid maar de uittrap van Cillessen is zo slecht dat De graafschap de bal meteen weer over kan nemen.

17:09 Corners

De eerste corner wordt doorgekopt en de bal vliegt achter voor nog een corner. Die wordt door Dijks weggewerkt.

17:08 Corner

De Graafschap komt er nu weer door heen over de linkerkant. Tete verdedigt aardig maar er komen wel steeds gevaarlijke voorzetten over zijn kant. Ook nu weer en Riedewald kan de bal maar nog net wegtikken over het doel voordat Driver de bal erin kan tikken. Corners.

17:07 Analyse

De Graafschap is de regie kwijt, Ajax heeft het balbezit en de kansen nu. Fischer had al een keer moeten scoren maar het spel is zo slordig van Ajax dat de Achterhoekers zich nog aardig staande weten te houden en zowaar kunnen counteren af en toe. Gudelj en El Ghazi spelen tot nu toe slap in aanvallend opzicht.

17:05 Liesveld?!

Klaassen zet met een duw Verweij van de bal af waardoor Fischer de bal krijgt en kan counteren. Liesveld fluit voor het duel waardoor de aanval niet doorgaat. Zonde.

17:03 Corner

De eerste corner is slecht en wordt uiteindelijk achter gekopt, de tweede corner is direct in de voeten van een De Graafschap-speler maar die treuzelt en El Ghazi pakt de bal af. Die heeft weer een onhandige schijnbeweging waardoor hij ook de bal kwijt is. Kans verkeken.

17:03 Oef

Van der Pavert gaat de mist in, Klaassen onderschept de bal en kan door op doel. Legt in het strafschopgebied af op Fischer die schiet, maar de bal gaat via het been van de keeper over. corner.

17:02 Corner

De eerst corner voor Ajax is dramatisch, goh… De tweede voorzet is wat paniekerig en hoog waardoor Jurjen de bal uit de lucht kan plukken.

17:01 Combinaties

Elke pass richting Milik of combinatie tussen hem, Klaassen en El Ghazi gaan tot nu toe allemaal fout. Ook nu weer wanneer El Ghazi een een-tweetje met Milik wil aangaan. De bal gaat te hard terug naar El Ghazi waardoor De Graafschap er tussen komt. Blijft slordig.

16:59 Tete

De Graafschap komt op, een geblokt schot komt bij de cornervlag in de buurt, Tete zet een sliding van een meter of drie in en tikt de bal heerlijk weg voordat Verweij erbij komt. De bal gaat over de zijlijn. Geen corner. Sterk van de rechtsback.

16:56 Rust

Ajax doet het ietsjes rustiger aan, houdt de bal in de ploeg. Hierdoor heeft Ajax even het overwicht en kunnen ze wat lange ballen naar voren geven. Die komen alleen steeds niet aan…

16:55 Kopbal

Ajax komt met Fischer eindelijk een keer aan aanvallen toe. Fischer kapt naar binnen, legt af op Bazoer die aanneemt, kapt en schiet. Maar recht tegen een De Graafschap-speler op. De bal kaatst naar de zijkant en Dijks geeft daarop voor. Fischer krijgt de bal tegen het hoofd maar die gaat recht in de armen van de keeper maar die heeft moeite om controle te krijgen, lukt hem wel uiteindelijk. Eerste grote kans voor Ajax.

16:53 Slordig

De openingsfase van Ajax is heel slordig. De passing op het middenveld met Gudelj en Klaassen is slecht en de twee lijden veel balverlies. Fischer en El Ghazi zijn nog geen een keer in de aanval geweest tot nu toe.

16:52 El Ghazi

De Graafschap komt er nog een keer uit over de linkerkant, El Ghazi trekt een sprintje over 20 meter en is eerder bij de bal, sterk verdedigd.

16:49 Aanval

Ze spelen misschien verdedigend maar ze hebben nu al twee aanvallen kunnen opzetten. De Graafschap onderschept tot twee keer toe de bal op het middenveld en ze kunnen er meteen uit over de linkerkant van het veld. Tete is beide keren even zijn man kwijt, de eerste keer een gevaarlijke voorzet die voorbij iedereen gaat. De tweede keer draait Vermeij zich los maar komt niet verder dan een heel slap schotje op doel die voor Cillessen is.

16:48 Speldenprikje

Ajax komt er even door over de linkerkant maar voordat Fischer de bal kan aannemen zit een De Graafschap-speler er tussen. De Achterhoekers spelen heel verdedigend met 9 man achter de bal.

16:46 Aftrap

Scheidsrechter Liesveld fluit, Ajax trapt af, we zijn onderweg!

16:44 awww


16:43 Het veld op

Ajax gaat via de Noordzijde het veld op, de trappen en kleedkamers worden verbouwd waardoor de spelers via een omweg het veld op moeten.

16:41 Good guy Amin

Hij is misschien geblesseerd, hij heeft een gat in zijn been. Maar dat weerhoudt hem er niet van om thuis te blijven. Nope, hij gaat lekker buurten met de fans. Goeie vent die Younes.


16:39 Quote De Boer

Over dat Ajax geen Bayern München is, de club waar Johan Cruijff van zegt dat Ajax zich daar aan moet spiegelen: “Dat kan Cruijff vinden, hij heeft recht op zijn mening. Maar je moet niet vergeten dat Bayern ook de beste spelers van de wereld heeft en die makkelijk voor 30 of 40 miljoen kan kopen. Dat kunnen wij niet.”

16:35 Vertraagd

De wedstrijd kan wat later beginnen:

16:33 recordje?


16:28 Winterkampioen

Feyenoord laat punten liggen en daardoor is Ajax dus vroegtijdig al verzekerd van het winterkampioenschap. In Nijmegen zijn de uit-supporters wat minder blij.


16:27 Statistieken


16:25 Opstelling De Graafschap


16:23 Analyse opstelling

Younes is dus geblesseerd en El Ghazi mag meteen zijn plek innemen nu die weer 100% fit is. Vorige week speelde de vleugelspits enorm slecht, deze week moet het een stuk beter. De verdediging is weer herstelt nu Riedewald weer terug is. Op het middenveld speelt Bazoer weer naast Gudelj en Klaassen. Van de Beek en Cerny zitten op de bank, mocht de 4-3-3 formatie niet werken vanmiddag dan kan De Boer alles nog omgooien.

16:15 Opstelling Ajax


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.