We zijn klaar met Frank de Boer!

Voor ons hoeft Frank de kerst niet meer te halen als trainer (beeld: Ajax TV)

Gefrustreerd, boos en vol met onbegrip, voor aanvang van de wedstrijd Feyenoord – Ajax zien we de opstelling van Ajax en de eerste gedachte is meteen: wie heeft dit verzonnen?! Dat kan er maar één zijn: Frank de Boer. Nu is dit niet de eerste keer dat dit gebeurt. Over het afgelopen jaar heeft de trainer zoveel slechte beslissingen genomen dat we klaar met hem zijn.
We zeggen het vertrouwen in de trainer op. Officieel.

Het waren vijf fantastische jaren Frank, maar je bent het kwijt. Die flow die je vier jaar lang wist vast te houden, maar in het laatste kampioensjaar begon je al symptomen te laten zien van verstandsverbijstering. Het spel is het afgelopen anderhalf jaar bijzonder slecht geweest. Sterker nog, in het afgelopen jaar heeft Ajax maar drie goede wedstrijden afgewerkt Tegen Willem II in december, tegen PSV in het voorjaar en Roda JC afgelopen maand. En that’s it. De rest van de tijd heb je achterover geleund en het slechte voetbal maar laten gebeuren. Af en toe een scheldkanonnade langs de zijlijn maar verder gebeurde er niks. Je maakte ruzie, met Kishna en Raiola, intern lag je overhoop met Jonk die nu vertrokken is. Je hebt alle grote wedstrijden verloren dit jaar en vorig jaar. In de Champions League geen potten kunnen breken vorig jaar, in de Europa League heb je jezelf belachelijk gemaakt. Chapeau.

Frank praat veel onzin voor de microfoon (Beeld: NOS)

Schöne op de flank, in de spits, dan weer Fischer in de spits of El Ghazi. En van het weekend was je het helemaal kwijt Frank, Klaassen in de spits zetten is nog wel de domste zet uit je trainerscarrière. En toch blijf je telkens krampachtig vasthouden aan die tactieken die leiden tot risicoloos, inspiratieloos en slaapverwekkend voetbal. De tijdens dat Ajax kon verrassen, winnen van Barcelona, Manchester United of City, of helemaal gehakt maken van Feyenoord, die tijdens zijn onder jouw regime langzaam verdwenen. Tot het punt waarop je blij mag zijn dat je van Jablonec wint met 1-0 in 180 minuten speeltijd. Schandalig.

De optredens na de wedstrijd zijn vaak nog tenenkrommender, waar de Ajacied naar een wedstrijd heeft zitten kijken die nog saaier was dan ijs zien smelten, gaf jij aan in het persmomentje dat je naar een leuke wedstrijd hebt zitten kijken. Frank, we zijn niet blind. Het eind van vorig seizoen werkte Ajax de ene na de andere draak van een wedstrijd af en dit seizoen is het nog slechter af en toe. Een wereldprestatie op zich. Het Ajax van nu speelt zo ongelofelijk slecht dat ze moeite hebben met een ploeg als Excelsior of Molde FK. Er zit voldoende talent en topspelers in de selectie maar het komt er niet uit, daar is de trainer verantwoordelijk voor om die jongens te motiveren en het onderste uit de kan te halen. Dat gebeurt nu al dik een jaar niet. We hebben het lang genoeg aangekeken.

Dit weekend was de druppel. Een slechte opstelling, niet fitte spelers opstellen en een ombegrijpelijke wissel uitvoeren met Serero. Ajax heeft geen enkele grote wedstrijd kunnen winnen dit seizoen, en over het hele jaar met mazzel gewonnen van PSV en Feyenoord. Alles bij elkaar opgeteld zijn we het zat, het is tijd voor verandering. Frank de Boer, bedankt voor vier kampioenschappen, maar het is tijd om afscheid te nemen.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “We zijn klaar met Frank de Boer!

 1. N. Grasmaijer

  Geacht Ajax bestuur en Technisch hart,

  Adviezen van Cruijff zijn in het belang van een club (bedrijf) als Ajax. Neem hem a.u.b. serieus, zakelijke meningsverschillen vind je overal maar zijn op te lossen.
  Er is een tijd geweest dat om Bergkamp te laten scoren, het voetbalvernuft van Jonk nodig was. Laat deze man zijn werk doen, zodat Ajax weer kan scoren, niet alleen op het veld maar ook bedrijfsmatig.

  Wijzig niet in functies en mens, maar leer open en uit respect naar elkaar te luisteren en geef elkaar vertrouwen. Ajax hoort ieder jaar kampioen te zijn en kan dat ook, clubs als PSV, Twente, Feyenoord kunnen Ajax alleen pijn doen als er in management, bestuur onrust is, onduidelijkheid, en geen respect voor elkaar en er geen vertrouwen is en niet wordt geluisterd. Bovenalles coach elkaar, als op het veld.

  Rust, respect, reinheid in organisatie leidt tot optimale prestaties in het veld. Maak Ajax onoverwinnelijk en doe de naam eer aan. Dit heeft ook zijn financiële vertaalslag. Dan komen prestatie in Europa ook weer terug
  DENK ERAAN OOK ALS ORGANISATIE HOORT AJAX EEN TEAM TE ZIJN.

  Houdt de fluwelen revolutie in leven, het doet Barca (=Ajax2) ook goed!

  Mvg.
  Nico Grasmaijer.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.