Allemaal even applaudisseren voor de NOS

Johan Derksen is en blijft nog steeds een lul. Met zijn blad, televisieprogramma en zijn rol in de media vertikt hij keer op keer om het vrouwenvoetbal aandacht te geven simpelweg omdat hij vindt dat het er niet toe doet. De NOS trekt gelukkig het voortouw en doet wat Johan Derksen al jaren geleden had moeten doen: de vrouwen van Oranje de aandacht geven die ze verdienen.

Met de BeNe-league heeft het vrouwenvoetbal in Nederland zich omgetoverd tot een wat professionelere sport. Bij Ajax zit er behoorlijk wat publiek in de thuiswedstrijden en in de kwalificatieduel met Italië zaten er zelfs 10.000 toeschouwers in het Kyocera Stadion in Den Haag. En dat is ook niet zo vreemd, vrouwenvoetbal is de snelst groeiende tak binnen de KNVB. Die groei zal de komende jaren waarschijnlijk flink doorzetten want de vrouwen kwalificeerden niet alleen voor het WK in Canada. De KNVB wist ook het EK in 2017 binnen te slepen.

Bij de populairste voetbaltalkshow van Nederland willen ze (Johan Derksen) geen aandacht besteden aan het vrouwenvoetbal en het WK volgend jaar. Gelukkig hebben we nog een NPO die die taak wel op zich neemt. De publieke omroep zal volgend jaar alle wedstrijden uitzenden van de Leeuwinnen dus hopelijk krijgen we Ajacieden zoals Anouk Hoogendijk, Desiree van Lunteren, Daphne Koster en Tessel Middag te zien op TV. Dat de NOS dat aandurft, daar mag best wel eens voor geklapt worden, want zo vanzelfsprekend is het nog niet om vrouwenvoetbal te kunnen zien.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.