Eindelijk, Ajax gaat miljoenen uitgeven

De Toekomst gat verdwijnen

Het heeft even geduurd maar Ajax geeft eindelijk prijs waar de 100 miljoen euro voor gebruikt gaat worden. Ten eerste is de 100 miljoen geen 100 miljoen, de club  zegt zelf 60 miljoen euro in kas te hebben. Vorige week gaf u aan dat u liever ziet dat dit geld gebruikt wordt voor de aankoop van de Amsterdam Arena maar Ajax heeft dus andere plannen.

President-commissaris Hans Wijers was schoof vanmorgen aan bij BNR-radio en vertelde dat de club gaat investeren in een betere jeugdopleiding met als doel de beste opleiding ter wereld te krijgen. Dat betekent meer en betere trainers en ook betere faciliteiten, en dat kost geld.

Vanmorgen tekende ABN-AMRO een sponsordeal van 2,55 miljoen euro(plus 300.000 euro variabel) per jaar om De Toekomst te sponsoren. Maar wat zegt Wijers vanmorgen: “De Toekomst moet weg, we gaan een nieuwe opleiding bouwen.” Nu zegt Ajax al langer te willen investeren in de jeugd maar kennelijk wordt de club nu gedwongen dat te doen. Op de plek waar nu het sportcomplex staat moeten woningen gebouwd worden dus moeten de velden en faciliteiten verkassen. Met de sponsor-deal van ABN-AMRO van bijna 9 miljoen euro kun je eigenlijk zeggen dat de bank de nieuwe opleiding van Ajax gaat betalen. Mag iedere Ajacied wel even een bedankbriefje sturen naar Gerrit Zalm!

Tegelijkertijd blijft Wijers vaag over de aankoop van de Amsterdam Arena:”Dat is zeker één van de opties, maar we kijken naar een aantal opties”. Hij is gelukkig wel wat duidelijker over de optie om Ajax van de beurs te halen. Het zou duur zijn en hij vindt dat het geld beter naar een goede jeugdopleiding kan gaan.

Het interview met Wijers kunt u terugluisteren bij BNR, vanaf 6:58 gaat het over De Toekomst: http://www.bnr.nl/?service=player&type=fragment&audioId=2415476

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.