Verliest Ajax de strijd om Ødegaard?

Een paar weken geleden kwam het nieuws dat Noorse supertalent Martin Ødegaard naar Ajax zou komen op uitnodiging van Ajax. En Wim Jonk was vorige week bij zijn ouders opbezoek om te laten zien dat het menens is. Maar dat hij komt kijken wil nog niks zeggen want in de afgelopen weken heeft de 15-jarige speler van Strømsgodset IF meerdere clubs in het gevecht getrokken om zijn handtekening.

Eerder vertelde de Noor al dat Liverpool zijn favoriete club is en dat hij ook daar rond gaat kijken. Twee weken terug was hij al te vinden bij Real Madrid. En ook Manchester United, PSG en nog heel wat andere clubs proberen de tiener te lokken met mooie woorden en beloften. Met al zijn trips in het buitenland zit de supertalent een club te shoppen die hem het mooiste en het beste kan bieden.

Ødegaard zegt het ook zelf dat hij op zoek is naar de beste kansen en de beste faciliteiten. En dat is zijn goed recht, het is bijna hetzelfde als het kiezen van een opleiding en de ouders willen de beste school of universiteit daarvoor. Maar de Noor is constant in het nieuws en de laatste week is het heel stil vanuit Ajax omtrent de speler. En dat terwijl Real Madrid nu eerste aanbod heeft gedaan. Heeft Ajax de slag verloren om de Noor?

Goed, hij mag dan misschien de nieuwe Messi zijn. Maar als de grote clubs de tiener aan het verleiden zijn met mooie beloften en aanbiedingen, misschien is het dan ook maar beter om op de achtergrond te blijven. Hoeveel enorme supertalenten zijn er in de afgelopen jaren wel niet de grote clubs gelokt met veel geld  om vervolgens te verdwijnen in de anonimiteit. Op 17 december wordt Ødegaard 16 en mag hij een contract tekenen. Zou Ajax nog een aantrekkelijke bieding kunnen doen na al dat rondtrekken van de Noor? In ieder geval is hij wel te halen in de volgende Football Manager update.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “Verliest Ajax de strijd om Ødegaard?

  1. Mark78

    Ronald, inderdaad. Zijn vader zegt in eerste instantie dat geld geen rol speelt en vooral de ontwikkeling van Ødegaard jr. het meest belangrijk is. Als dat zo echt zo zou zijn dan zou Ajax de ideale club zijn, maar als dit soort grote clubs met meer financiële middelen en meer eenvoudige regelgeving omtrent jongere spelers en contracten mee gaan spelen dan wordt het een moeilijk verhaal. Dan kiezen ze kennelijk toch voor financiële zekerheid en zien we wederom een talent verloren gaan. Laten we eerlijk zijn, welk talent is er bij Real, PSG of Manchester doorgebroken? Dat zijn circusteams waar mensen de grote sterren kunnen bewonderen (een soort dierentuin) die voor veel geld gekocht zijn. Teams waar geen tijd is voor talenten, zij willen dure aankopen showen. De jeugd verdwijnt na jaren via achterdeuren naar allerlei tweederangs clubs met een grote bankrekening, maar zonder sportieve ontwikkeling. Treurige ontwikkeling in het voetbal.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.