Het Ajax-nieuws overzicht: bonussen, beleid, contracten en Cruijff

Gisteren was de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Ajax en de top van Ajax moest zich verantwoorden voor het afgelopen jaar. Omdat er behoorlijk veel nieuwsberichten hiervan rondvliegen volgt hier een mooi en kort samengevat overzicht van alle uitspraken en feiten.

Marc Overmars is vijfde best-betaalde technisch directeur in het Nederlands voetbal als het gaat om zijn basissalaris. Hij kreeg wel een flinke bonus voor vorig seizoen toen hij Alderweireld, Eriksen en Boerrigter verkocht.

Het beleid van de afgelopen jaren wordt doorgezet. Ajax mag dan 100 miljoen euro in kas hebben maar het geld gaat niet uitgegeven worden aan grote spelers. De focus blijft op de jeugdopleiding. En gekeken naar de poll van deze week bent ziet u liever de Amsterdam Arena gekocht worden of dat Ajax van de beurs gehaald dus dat ligt dan redelijk in lijn van uw wensen.

Met 100 miljoen moet Ajax

  • Met zoveel geld, Wayne Rooney kopen! (11%)
  • Ajax van de beurs (25%)
  • De Amsterdam Arena kopen (64%)
Loading ... Loading ...

 

Een ander nieuwtje is dat Wijers nog vier jaar erbij krijgt voor zijn rol als president-commissaris van Ajax en ook blijft Theo van Duivenbode lid van de raad van toezicht.

Daarnaast zou Ajax bezig zijn met plannen voor een grote staantribune in de Arena op de Zuid-tribune.

Gisteravond pikte Milik ook weer een doelpuntje mee voor Polen, hij maakte de 0-4.


Lucas Andersen is voor het eerst opgeroepen voor het nationaal elftal van Denemarken. Morten Olsen heeft de 20-jarige Deen opgeroepen voor de wedstrijd tegen Roemenië.

En vandaag vieren we ook een jubileum. Het is op de dag af 50 jaar geleden dat Johan Cruijff zijn eerste speelminuten maakte voor Ajax. 50 jaar alweer. Hier de eerste beelden van Cruijff van zijn onofficiële debuut in september 1964:

Zo, bent u weer helemaal op de hoogte van het laatste Ajax nieuws.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.