Wilde dieren bedreigen Ajax in Zuid-Afrika

Eddy PG (foto: Eric Koch/Anefo)

Het is een voetballoze zondag, dus ideaal om filmpjes te kijken uit de oude doos. En vandaag ook bijna letterlijk. Dat doen we om de 80ste verjaardag van voormalig Ajax-keeper Eddy Pieters Graafland te vieren.

Eddy PG keepte van 1951 tot en met 1957 bij Ajax en was al vanaf zijn 11de jaar lid van de club. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen: in 1958 vertrok hij naar Feyenoord waar hij vervolgens grote(re) successen boekte. Hij won er zelfs de Europa Cup I in 1970. Dat was ook meteen de laatste keer dat Feyenoord de belangrijkste Europese prijs pakte.

Eddy was naast keeper ook een enthousiast amateurfilmer. Daardoor hebben wij van Ajax-Blog de beschikking gekregen over exclusieve beelden van Pieters Graafland, gemaakt tijdens een reis van Ajax naar Zuid-Afrika in 1958 (dat kon toen nog), inclusief wilde dieren en lokale bevolking.

Schitterend
Voor een schitterend interview met de jarige Eddy Pieters Graafland (ook bekend van de TROS Penalty Bokaal): check dit verhaal. Voor de exclusieve beelden: kijk hieronder.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.