Prognose Ajax-FC Utrecht: winst met Klasse-Klaassen

En het is weer matchday. Voor Ajax staat de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht op het programma, thuis in de Arena. Appeltje-eitje, zou je zeggen, maar vergis u niet: Ajax heeft al drie jaar geen competitiewedstrijd meer gewonnen van de Domstedelingen. Wat zegt de betrouwbare prognose?

De voortekenen zijn positief. Ajax heeft een alleszins redelijke Champions League-ronde achter de rug, met de lichtelijk onbevredigende 1-1 tegen AC Milan. FC Utrecht was afgelopen week niet Europees actief. Utrecht werd in de tweede voorronde van de Europa League immers uitgeschakeld door FC Differdange uit Luxemburg.

Waakzaamheid is echter geboden: de afgelopen drie jaar had Ajax het lastig tegen Utrecht, op een veegpartij in de KNVB-Beker na. De laatste eredivisiezege dateert alweer uit 2010.

Besef
Check hieronder de hoogtepunten uit dat duel en besef dat Dennis Rommedahl scoort.

Bij Ajax zijn Niklas Moisander en Lerin Duarte straks door pijntjes afwezig. Wat gaat het worden? De prognose.

De betrouwbare prognose: tot veler verrassing start Davy Klaassen in de basis, en de blonde Ajacied valt meteen op met enkele goeie acties. Nadat Viktor Fischer Ajax al vroeg in de wedstrijd op voorsprong zet, maakt Klaassen er tien minuten voor rust zelf 2-0 van. De tweede helft moddert een beetje voort en op enig moment is het even schrikken als Steve de Ridder 2-1 maakt. Maar Ajax raakt niet in paniek en combineert er het laatste kwartier nog een keurige 4-1 uit. Chapeau!

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.