‘Trommels horen niet op de tribunes bij Ajax’

Ajax-supporters aan de zuidzijde van de Amsterdam Arena kunnen al een tijdje genieten van zogenaamde sfeerverhogende trommels. Lang niet alle fans zijn daar blij mee, op zijn zachtst gezegd. Maar wat vindt Ajax-bestuursraadlid en oer-F-Sider Ronald Pieloor ervan?

Ronald Pieloor werd deze week geïnterviewd in het alleraardigste AT5-programma Dit is mijn club. Het gesprek gaat over de begintijd van de F-Side en de verhuizing naar de Arena, die er aanvankelijk toe leidde dat de F-Side uit elkaar viel.

Tegenwoordig is het weer bijzonder sfeervol bij Ajax, constateert ook Pieloor. Alleen die trommels, die zijn hem een doorn in het oog. ‘Trommels en de F-side gaan niet echt samen. Zelfs als Ajax 2-0 achterstond, bleef die sambaband gewoon doorgaan. Dat wil je niet naast je hebben, dat irriteert.’

‘Einde trommels’
‘Op een gegeven moment hebben ze die trommels opgehangen. Dat voelde niet echt natuurlijk aan. Dus toen er een waardeloze wedstrijd was gingen die trommels de gracht in, einde trommels. Nu zijn ze weer terug. We kijken wel wat het gaat worden’, aldus Pieloor tegenover AT5.

Check hieronder de hele aflevering van Dit is mijn club, inclusief het gesprek met Pieloor.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

4 reacties op “‘Trommels horen niet op de tribunes bij Ajax’

 1. warco

  Van mij hoeven die trommels ook niet echt , maar Pieloor zegt terecht dat 410 de nieuwe generatie Ajax fans zijn die trommels wel leuk vinden , prima toch . Persoonlijk ben ik blij dat ik er niet echt dicht bij zit , alhoewel ik moet bekennen dat ze wel sfeer verhogend zijn .

    /   Beantwoorden  / 
 2. Mexx

  Vind ik ook, zolang ze inderdaad niet voor mijn neus trommelen is het wel ok.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hahaha

  De beste manier om voor sfeer te zorgen is een lijntje snuiven kijk maar in De Kuip wat dat allemaal met je doet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. warco

   Tja , zo´n antwoord had ik wel van jou verwacht
   :)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.