Eindelijk: Ajax-spelers nemen kerstsingle op

Na jaren van muzikale stilte is het eindelijk weer zover: Ajax heeft een liedje opgenomen. Het gaat om een kerstsingle met de titel Wij zijn Ajax. Er wordt gezongen door spelers van de huidige selectie, voormalige Ajax-spelers en ook enkele onvermijdelijke BN’ers.

Wie zijn er allemaal bij? Ajax-spelers als Christian Eriksen, Ricardo van Rhijn, Daley Blind, Siem de Jong, Lasse Schöne en Kenneth Vermeer. Hiphopvriend Ryan Babel rapte zelf een coupletje bij elkaar.

Dit is een goed stel (Foto: @SiemdeJong)

 

Ook enkele oudgedienden lieten hun gouden kelen voor het goede doel weerklinken. Volgens De Telegraaf ‘deinsde Dennis Bergkamp er niet voor terug om een We are the World-imitatie te doen en zelfs in de huid van Stevie Wonder te kruipen’. We zijn benieuwd.

Patat zonder (foto: @FrankRonald1970)

Patatgeneratie
Ronald de Boer ontbrak. Zijn broer en Ajax-trainer Frank de Boer liet via Twitter weten: ‘Jammer dat je in buitenland bent Ronald, maar ook zonder jou redt de patatgeneratie zich prima.’

De voetballers worden op de single bijgestaan door enkele echt grote Nederlandse artiesten, onder wie Karin Bloemen, Dré Hazes, Rik Brandsteder, Glennis Grace, Robert ten Brink, Peter Beense en Victor Reinier. Het nummer moet dan ook de ‘grote diversiteit van de Amsterdamse voetbalclub’ uitstralen.

Soloproject
Voor de mensen die het nummer, dat volgende week uitkomt, nu al oubollig vinden: Ajax heeft de dj’s Sunnery James (de man van Doutzen Kroes) en Ryan Marchiano gevraagd om een dance-versie te maken.

Ajax zong twintig jaar geleden voor het laatst een liedje, een enkel soloproject zoals van Jan Vertonghen daargelaten. In 1993 werd het schitterende Ajax is okay een hit, waaraan wij onlangs al aandacht hebben besteed.

Goed doel
De opbrengt van de nieuwe single gaat niet naar de clubkas van Ajax, maar een ander goed doel: de Ajax Foundation, waaronder als projecten als VUmc Kinderstad, MVO Ajax Cape Town en het Ajax-gehandicaptenbeleid vallen.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “Eindelijk: Ajax-spelers nemen kerstsingle op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.