Ajax stort zich met AS Trencin op Slowaakse talentenmarkt

Het nieuws zat er al een tijdje in de pijplijn, maar het is nu echt een feit: Ajax is een samenwerkingsverband aangegaan met AS Trencin, de Slowaakse club van voormalig Ajax-rechtsbuiten en voedingsupplementengoeroe Tscheu La Ling.

Ajax en Trencin gaan de komende twee jaar samenwerken op - verrassend – ‘voetbaltechnisch gebied’. Volgens Ajax moet daarbij worden gedacht aan scouting, de doorstroming van talenten en het overnemen van spelers.

Ajax-directeur Marc Overmars legt uit: ‘Door deze samenwerking kunnen we interessante jeugdspelers uit Slowakije en omstreken bij Trencin in de jeugdopleiding onderbrengen. Op die manier hoeven ze niet direct naar Ajax te komen.’

Nieuwe favoriete club
We zijn benieuwd welke grote Slowaakse talenten allemaal de overstap naar Amsterdam zullen maken. Trencin-eigenaar La Ling (vriend van Johan Cruijff) was ook een tijdje in de race om Ajax-voorzitter te worden, maar delfde uiteindelijk het onderspit in de bestuursperikelencrisis van vorig jaar.

AS Trencin staat momenteel op de zesde plaats in de Slowaakse Super Liga. Check hieronder een compilatie van alle doelpunten die onze nieuwe favoriete Slowaakse club vorig seizoen heeft gemaakt.

 

 

Respect voor degenen die dit filmpje helemaal hebben uitgekeken.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “Ajax stort zich met AS Trencin op Slowaakse talentenmarkt

  1. Michael

    Ik vraag me eigen af wat Ajax daar voor spelers verwacht. Ik kan maar 1 talent en dat is Hamsik van Napoli verder heb ik nog nooit talenten gezien uit Slowakije.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.