Roadmovie op komst met Ajax-goudhaantje John Rep

Johnny Rep (foto: Paul Blank)

Er is een roadmovie op komst met in de hoofdrollen de legendarische Ajax-spits John Rep en zijn goede vriend en dichter Theun de Winter. De film verschijnt vermoedelijk volgend najaar, zo meldt het Noordhollands Dagblad.

De werktitel van de roadmovie is De dichter en de deugniet. Het plan van regisseur Erik Lieshout is om de 60-jarige Rep en de 68-jarige De Winter samen een reis te laten maken in een auto met open dak langs alle plaatsen waar Rep als voetballer furore maakte: Amsterdam (Ajax), Valencia, Corsica (SC Bastia) en Saint Etienne.

Rep speelde van 1971 tot en met 1975 bij Ajax en had als bijnaam ‘het goudhaantje’, omdat hij vaak op beslissende momenten scoorde. Zo maakte hij twee doelpunten in de finale om de Wereldcup tegen Independiente  in 1972 en scoorde hij een jaar later de beslissende 1-0 in de Europa Cup-finale tegen Juventus.

Goed glas wijn
Volgens Lieshout wordt in de film teruggekeken op de turbulente carrière van de flamboyante spits en wordt de bijzondere vriendschap tussen de voetballer en dichter De Winter belicht. Lieshout: ‘Het zijn allebei Bourgondische types die houden van een goed glas wijn en de mooie dingen des levens. Tijdens de reis kijken zij terug op hun leven en maken ze de balans op.’

Ook het roerige privéleven van Rep en het feit dat zijn gewenste trainerscarrière nooit van de grond kwam, komen in de film aan bod. Lieshout is nog in onderhandeling met de VPRO over de totstandkoming van de film.

Lekker voetballen
Een half jaar geleden werd Rep (uitverkozen tot de op twee na beste Ajax-Johnny aller tijden) gefilmd voor een promotiefilmpje voor de Copa Amsterdam. Te zien is een man die duidelijk van een goed glas wijn houdt en één ding het allerleukste vindt: lekker voetballen!

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “Roadmovie op komst met Ajax-goudhaantje John Rep

  1. warco

    Aardige gozer , topvoetballer , een echte Ajacied !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.