Cruijff: Ajax-model als basis voor Nederlands voetbal

Johan Cruijff is bijna klaar met Ajax. Ruim twee jaar geleden begon de legende met een column in de Telegraaf aan zijn ‘fluwelen revolutie’ bij Ajax, vandaag meldt Cruijff dat zijn strijd bijna gestreden is.

De afgelopen twee jaar waren niet bepaald de rustigste jaren in de geschiedenis van Ajax. Maar met de aanstaande komst van Edwin van der Sar als directeur (samen met mentor Michael Kinsbergen) is de kroon op de achteraf niet bepaald geweldloze revolutie bij Ajax gezet. Johan Cruijff vertelt:

‘Mijn werk bij Ajax zit er bijna op. Als het allemaal lukt, dan worden Edwin van der Sar en Michael Kinsbergen toegevoegd aan de directie. Als Van der Sar in de toekomst is ingewerkt dan zou het Ajax-model eigenlijk de basis voor de rest van het Nederlandse voetbal moeten worden. Dus oud-spelers met kwaliteit in combinatie met specialisten.’

Geen speld
‘Tijdens zijn opleiding aan de Cruyff Institute maakte Van der Sar op de docenten juist indruk door de kwaliteiten die nu van hem worden verlangd. Het zegt me weinig, dat hij nog onvoldoende ervaring heeft en het mastersdiploma niet in Nederland wordt erkend. Voor mij is een diploma eigenlijk niet belangrijk, het gaat erom wat iemand weet. Bovendien wordt internationaal de opleiding wel kwalitatief als de tweede van Europa beschouwd.’

Een belangrijke les van Cruijff: het gaat niet om ervaring of een diploma, maar het gaat om wat iemand weet. En hoe weet je wat iemand weet? Dat weet Johan Cruijff, naamgever van de kwalitatief op een na beste opleiding van Europa, internationaal beschouwd. Daar is dus wederom geen speld tussen te krijgen.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “Cruijff: Ajax-model als basis voor Nederlands voetbal

  1. jarno

    ik betijfel of van der Sar een goeie algemeen directeur is. een oud voetballer is nog geen goeie bestuurder. wel goed dat hij wordt bijgestaan door Michael Kinsbergen. ik wens van der Sar in iedergeval veel sucses.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.