Edwin van der Sar: van keeperslegende tot Ajax-directeur?

Van der Sar op zijn best (Foto: gordon2208)

Oud-doelman Edwin van der Sar wordt directeur bij Ajax. Dat meldt althans De Telegraaf op basis van betrouwbare inside-bronnen. Bij Ajax wil nog niemand reageren op de berichten.

De keeperslegende zou op korte termijn worden gepresenteerd als nieuw lid van het directieteam van Ajax. Dat bestaat nu uit voormalig voetbalmaatje Marc Overmars, Jeroen Slop en Henri van der Aat.

Johan Cruijff heeft altijd al warme gevoelens gehad bij Van der Sar. Cruijff zou de betrouwbare sluitpost vorig jaar al eens hebben gepolst, maar toen vond Van der Sar de tijd nog niet rijp. Inmiddels heeft de boomlange oud-doelman een opleiding International Master of Sportmanagement gevolgd bij het prestigieuze Johan Cruyff Institute en is hij er blijkbaar klaar voor.

Voetbalanalistenland
Edwin van der Sar behoeft verder geen introductie. Hij was keeper van het legendarische Ajax-team dat in 1995 de Champions League in Wenen won en tevens recordinternational bij Oranje.

‘Flappie’, zoals Van der Sar begin jaren negentig in De Meer wel eens werd genoemd, hing anderhalf jaar geleden zijn handschoenen aan de wilgen na een aantal schitterende seizoenen bij Manchester United. De laatste tijd deed hij enkele hele, hele voorzichtige stapjes in voetbalanalistenland, maar hij heeft altijd gezegd ‘ooit eens op beleidsniveau in de top’ te willen terugkeren.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “Edwin van der Sar: van keeperslegende tot Ajax-directeur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.