KNVB over grasrel ADO-Ajax: alles mag met gras

De KNVB heeft zich uitgesproken in de ‘grasrel’ die is ontstaan na ADO Den Haag-Ajax. Trainer Frank de Boer mopperde over de lengte van het Haagse gras en eiste regels van de KNVB. De voetbalbond wil vooralsnog niet zover gaan.

De KNVB stelt dat grassprieten op een voetbalveld niet aan bepaalde lengtes hoeven te voldoen. Een club mag dus zelf bepalen hoe hoog of laag het gras wordt gemaaid, zegt woordvoerder Renske Bruinsma in het AD.

‘Dat moet uiteraard binnen het redelijke blijven en er is één stelregel: de bal moet rollen. Als het vermoeden bestaat dat clubs met opzet het gras te laag of te hoog maaien, dan komen we in actie’, aldus Bruinsma.

Oksels
Ajax-trainer De Boer klaagde na afloop van het gelijkspel tegen ADO dat het gras ‘tot onder je oksels’ kwam. ’Het was op sommige plekken tien centimeter hoog. Niet echt bevorderlijk voor ons spel. Bovendien was het ook nog eens kurkdroog’, mopperde De Boer. Ook ADO-trainer Maurice Steijn ergerde zich aan het gras.

Volgens de terreinknecht van ADO Den Haag, Kees Kortekaas, was er niets mis met zijn lange gras. Volgens Kortekaas was het gras 2,8 centimeter lang, bijna even lang als het gras in Amsterdam (het beste van Nederland) dat rond de 2,6 à 2,7 centimer lang zou zijn.

Cirkelmotiefjes
De terreinknecht kreeg ook kritiek op zijn cirkelmotiefjes in het gras. Maar volgens de KNVB is dat gewoon toegestaan. Er zijn geen regels over het uiterlijk van de grasmat, dus hartjes, logo’s, cirkels, cartoons of gedichten: het mag allemaal.

Speciaal voor terreinknecht Kortekaas is hier een fraaie demonstratievideo van enkele topklasse grasmaaiers uit diverse prijscategorieën.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

8 reacties op “KNVB over grasrel ADO-Ajax: alles mag met gras

 1. Peter

  Gras wel of niet goed,Ajax begon niet scherp aan de wedstrijd en heeft het aan zich zelf te wijten dat ze puntverlies hebben geleden.Die bal van Derk 5 minuten voor tijd had er in ieder geval in gemoeten.Aan de andere kant mag je blij zijn met een punt.Als Ado in de eerste helft iets meer had doorgedrukt sta je gewoon in de rust met 2 of 3-0 achter.Goeie les voor de volgende keer.Mag aannemen dat ze aankomende keer tegen Twente wel scherp zijn anders wordt het een lastig verhaal.Scheelt nog al op 3 punten komen van ze of op 9 worden gezet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. twenteforever

   Peter jouw conclusie is helemaal juist . Ik vind het een vrij domme uitspraak van De Boer om de schuld van het puntverlies af te schuiven op het gras ! Kom nou laat ie eerst in de spiegel kijken! Zijn elftal begon zwak .

     /   Beantwoorden  / 
 2. Rob

  De boer heeft ook gewoon gezegd dat het verlies aan d ploeg zelf te wijten is. Hij zei ook we speelden zeer slecht, en dat gras mogen we niet als excuus gebruiken, dus ik weer niet waarom jullie nou denken dat de boer het gras als excuus gebruikt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. twenteforever

   Rob hij begon zelf direkt na de wedstrijd te klagen dat het gras de spelers tot de oksels kwam .De opmerking van de reporter van eredivisie live was daarop :maar daar had Ado toch ook last van ? antwoord de BOER:WELNEE die schoten alle ballen hoog door de lucht ! nou ? tja later zwakte hij het af door ook over zijn spelers te zeggen van ik had er wel 7 of 8 kunnen wisselen zo slecht !welnu zo is het toch op waarheid verteld ?Feit blijft dat hij zich (deels) verschool achter een heel flauw en zwak excuus .

     /   Beantwoorden  / 
 3. Hydra

  Twee kontjes hoog is max, vind ik.

    /   Beantwoorden  / 
  1. twenteforever

   hahah goeie !

     /   Beantwoorden  / 
 4. frietneger

  Ajax begon inderdaad slap. Of beter gezegd: ze werden overvallen door de gedrevwn start van ado. Ado speelde echt mooi voetbal.de eerste helft. Dat goeie voetbal in combinatie met de positieve lading van agressie van spelers en thuispubliek was voor ajax niet bij te benen. Mooi ook om te zien hoe dat haagse publiek gepassioneerd achter de ploeg staat! Het is nogsteeds geen pretje om in den haag te moeten voetballen

    /   Beantwoorden  / 
 5. Peter

  Ajax heeft gisteren ook gespeeld hoor,heb je die wedstrijd ook gezien?
  Wereld van verschil,als ze zo zondag ook hadden gespeeld hadden ze Ado wel een pak op de broek gegeven.Laten we hopen dat ze zaterdag het gat met Twente op 3 kunnen zetten.Die wedstrijd is eigenlijk belangrijker dan de afgelopen 2 wedstrijden.Anders sta je straks weer in de winterstop 10 punten achter en het is nog maar de vraag of ze dat dan voor de derde keer op rij recht kunnen zetten.Ik betwijfel dat,denk niet dat de concurrentie het wederom weg gaat geven.Dus jongens gewoon winnen zaterdag,das goed voor de spanning in de competitie.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.