Ajax haalt ontspannen stagiair Kiki Musampa binnen

Opnieuw keert een oude held terug bij Ajax: Kiki Musampa gaat de komende tijd stage lopen als jeugdtrainer bij de C1, C2 en B2 van Ajax. Voor de jongere lezers: Kiki Musampa, wie was dat ook alweer?

Kizito ‘Kiki’ Musampa speelde in de gouden jaren negentig drie seizoenen in het eerste van Ajax. Musampa was (net als generatiegenoot Nordin Wooter) een groot talent, maar werd uiteindelijk toch niet de gedroomde wereldvoetballer.

Wel speelde de nu 35-jarige Musampa in 1996 nog doodleuk een helft mee in de Champions League-finale tegen Juventus.

Racistisch incident
Na Ajax trok de geboren Congolees nog enkele jaren de wereld rond. Hij speelde bij Bordeaux, Málaga, Atletico Madrid, Manchester City, Trabzonspor, FC Seoul en sloot drie jaar geleden zijn carrière af bij Willem II. Vervolgens nam hij met Wooter een noodlijdende amateurclub in Amsterdam-Noord over.

Het allerleukste aan de altijd relaxte Musampa is waarschijnlijk onderstaand interview uit 2002 met de luidruchtige Umberto Tan. Kiki is als speler bij Málaga het slachtoffer geworden van racisme, maar dat weerhoudt Tan er niet van om hem vervolgens voor ‘schijtneger’ uit te maken.

Wij wensen Kiki Musampa veel succes bij Ajax!

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.