Theo Maassen haalt grap uit met schaal Ajax

Theooo (foto: Duitslandweb.nl)

Theo Maassen heeft samen met de Ajax Experience voor een leuke grap gezorgd. De Eindhovense cabaretier haalde tijdens De Wereld Draait Door opeens de kampioenschaal van Ajax uit een plastic tas.

Maassen beweerde dat hij de schaal eerder op de dag had gestolen uit een afgesloten vitrine in de Ajax Experience aan het Rembrandtplein. Net zoals hij in 2001 al eens de UEFA Cup van ‘zijn’ PSV had gestolen.

Het bleek uiteindelijk om een ludieke grap te gaan, waaraan het Ajax-museum heeft meegewerkt. Een handige PR-stunt bovendien en bijzonder dat een PSV-fan zich voor dergelijke Ajax-promotie leent.

Check it out:

 

Maassen heeft als PSV’er inmiddels al meer prijzen gepakt dan Fred Rutten. In 2001 toverde hij de écht door hem gestolen UEFA Cup van PSV uit 1978 tevoorschijn. Dat deed hij tijdens een uitzending van Studio Sport met Stan Valckx en de – toen nog kale – Jack van Gelder. Check it:

 

Het humorloze PSV kon de grap van Maassen niet waarderen en deed aangifte, wat de cabaretier op een taakstraf kwam te staan. Gelukkig valt er in Amsterdam wel te lachen: vrijdag zal de schaal weer in de Ajax Experience te zien zijn.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.