De boekentip van Ajax-aanvoerder Jan Vertonghen

Wie Jan Vertonghen zegt, zegt Ajax. Maar ook: literatuur. In de Volkskrant onthult de Ajax-aanvoerder zijn boekentip van deze week.

Reeds eerder besteedden we op Ajax.blog.nl aandacht aan de literaire kant van Vertonghen door een blik – via Weblogamorf – in zijn fraaie boekenkast. In een interview met de Volkskrant vertelt de Belgische Beckenbauer over zijn meest recente boek: Het geheugenpaleis van Joshua Foer.

‘Ik was begonnen in het boek Congo van David van Reybrouck, maar dat ligt nu even aan de kant. Het laatste boek dat ik uitlas is Het geheugenpaleis van Joshua Foer. Het is fantastisch om te lezen hoe alles in elkaar steekt. In zo’n boek lees ik dan een stukje en dan vertel ik er iedereen over.

Of ik praat met mijn vriendin over alle in Het geheugenpaleis beschreven trucs die je kunt gebruiken om bepaalde dingen te onthouden. Ik probeer altijd een boek te lezen dat leuk is en waarvan je iets opsteekt.’

Tom Lanoye
Vertonghen is tijdens de Boekenweek ook in Carré geweest bij de monologen van zijn landgenoot en Boekenweekgeschenkschrijver Tom Lanoye.

‘Het was indrukwekkend. Ik had twee kaartjes besteld en hoopte dat iemand met me mee kon. Gelukkig had mijn vriendin tijd. Het was vet om te zien. Het was bijna cabaret, op een intellectuele manier. Het ging over zijn theatrale moeder en de relatie met zijn buurt.

Toen bleek dat hij bij mij uit de buurt komt. Hij noemde straten op die ik allemaal ken. Hij komt uit Sint-Niklaas. Ik kom uit Tielrode, maar ik ben geboren in Sint-Niklaas. Ik was de jongste in het publiek, haha.’

Boekentip
Tot zover de boekentip van een Ajacied van deze week. Mocht er de komende tijd weer een Ajax-voetballer een boek uitlezen, dan horen we het graag!

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “De boekentip van Ajax-aanvoerder Jan Vertonghen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.