Jan Vertonghen maakt indruk met fraaie boekenkast

Jan Vertonghen is niet alleen een fantastische verdediger, hij is ook nog eens een bijzonder intelligente Ajacied. Zo volgt Vertonghen naast de voetballerij ook gewoon nog een studie sportmanagement en marketing aan de Johan Cruyff University. Maar het Vlaamse fenomeen blijkt ook een zeer belezen persoon.

Dat laatste blijkt uit de analyse van de boekenkast van Jan Vertonghen door de boekenkastonderzoekers van Weblogamorf. Op dit lezenswaardige blog worden boekenkasten van bekenden die opduiken in de media, strak geanalyseerd op de inhoud. Zo ook de kast van de Ajax-aanvoerder, die te zien was in een interview voor Ajax TV.

Op de foto leest Vertonghen demonstratief in Het Verdriet van België van Hugo Claus. Maar er staat meer moois in Jans kast, stellen de analytici.

Literatuur
‘Wij van Weblogamorf vinden het een mooie en afwisselende verzameling, er staat van alles tussen: literatuur, biografieën en een paar reisgidsen. Plus een paar titels waar wij nog nooit van hebben gehoord, en dat is altijd leuk. Dus wat ons betreft een staande ovatie voor ‘man of the match’ Jan Vertonghen!’

Wat leest de Beckenbauer van de Lage Landen dan zoal?

Niet mis
Het is literair gezien helemaal niet mis. Van Herman Koch tot Geert Mak, van A.F. Th. van der Heijden tot Frank Raes, van Patrick Kluivert via Connie Palmen naar Jonas Jonasson en Arnon Grunberg. Van de Eenzaamheid van de Priemgetallen tot de biografie van Ramses Shaffy. En samen met Khaled Hosseini en Stieg Larsson via Willem Elsschot naar volksschrijver Gerard Reve, die met De Avonden in de kast van Vertonghen mag schitteren.

Zo’n boekenkast willen wij ook wel, Jan Vertonghen. Check voor de hele analyse en de ruim 30 titels tellende boekenlijst De Boekenkast van Jan Vertonghen.

En zo’n dakterras willen wij ook wel. Check hier het origino filmpje van Jans Crib in de Amsterdamse Rivierenbuurt.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “Jan Vertonghen maakt indruk met fraaie boekenkast

  1. Hahaha

    In mijn boekenkast liggen alleen Playboys.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.