Feyenoord-Ajax 1993: een vergeten afstraffing

In de jaren 90 ging er bijna geen seizoen voorbij of Ajax bezorgde Feyenoord wel een flink pak slaag in de Kuip. In deel 3 van de reeks Fijne oude koeien uit de Kuip halen vandaag: de afstraffing van 8 augustus 1993.

De pijnlijkste nederlaag van Feyenoord tegen Ajax in Rotterdam was ongetwijfeld de 0-5 in mei 1995. Ajax moest een paar dagen later de Champions League-finale tegen AC Milan spelen (lokatie: Wenen) en had de tweede garnituur naar Rotterdam gestuurd. Zelfs op de bank zat Gerard van der Lem in plaats van Louis van Gaal.

Maar Ajax won eenvoudig door doelpunten van Nwankwo Kanu (2 keer), Marc Overmars, Edgar Davids en Peter Van Vossen. De beelden zijn op Youtube niet terug te vinden, maar gelukkig was er in die jaren op het gebied van afstraffingen voldoende keus. Zoals de 0-4 van 8 augustus 1993.

Litmanen
Het was de wedstrijd om de Super Cup (voor de jongeren: de voorloper van de Johan Cruijff Schaal). Ineens was daar een jonge Fin in een Ajax-shirt die de show stal en check ook die jonge Frank de Boer tegen het Feyenoord van Ruud Heus en John van Loen.

De beelden komen zo te zien van een ouderwetse VHS-videocassette, maar zijn desondanks prima te genieten.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.