Michels beste coach van na WOII

Oud-Ajax trainer Rinus Michels is door de Engelse kwaliteitskrant The Times uitgeroepen tot beste coach ter wereld van na de tweede wereldoorlog. Volgens Matt Dickinson, Chief Sports correspondent van The Times, bestond er geen enkele twijfel over wie deze verkiezing moest winnen. De kwaliteitskrant raadpleegde binnen- en buitenlandse coaches van toen en nu om tot een representatieve lijst te komen. De bewoordingen die Michels als winnaar ten deel vallen zijn prachtig:

'De Nederlander, die in 2005 overleed, werd in 1999 door de FIFA uitgeroepen tot coach van de eeuw. Die keer had de bond het eindelijk eens bij het juiste eind. Als uitvinder van het Totaal Voetbal won Michels met Ajax de Europa Cup I, met Barcelona de Spaanse landstitel en met Nederland het EK in 1988. Hij had het WK '74 ook moeten winnen. Bovendien zou je bereid zijn Wembley-toegangsprijzen te betalen om zijn ploegen te zien spelen.'

Dit is toch weer iets om als klein landje heel trots op te zijn. Met Johan Cruijff hebben we al de beste speler van Europa voortgebracht en nu dus ook nog eens de beste coach ter wereld. En niet toevallig zijn het allebei ras-Ajacieden! Hoe een klein land groot kan zijn! Meneer Michels: vanaf deze plek nog hartelijk dank voor het geweldige voetbal dat u uw teams liet spelen. Hopelijk keert die goede oude glorietijd nog eens terug.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “Michels beste coach van na WOII

 1. sevilla

  wordt het niet eens tijd dat deze man de waardering krijgt die hij verdiend? een standbeeld ergens???/

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jawel

  Toptrainer..maar! hij had ook niet de minste spelers tot zn beschikking
  heeft de 2 beste generatie’s voetballers onder zn leiding gehad die nederland ooit gehad heeft

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.