Wilde nacht Ajax-vrouwen na behalen kampioenspoule

Foto: @AnoukHoogendijk

De Ajax-vrouwen hebben zich geplaatst voor de kampioenspoule van de BeNe League! Ajax had nog één punt nodig en dat werd binnengesleept met een ouderwetse bloedeloze 0-0 tegen PEC Zwolle. De brilstand leidde tot een groot feest.

De attractieve Ajax-vrouwen zijn in de Nederlandse BeNe League vierde geworden en komen na de winterstop uit in de internationale competitie, samen met FC Twente, ADO Den Haag, PSV/FC Eindhoven, Standard Luik, Lierse SK en Anderlecht. Daar komt nog één club bij.

Het was een memorabele en historische avond in Zwolle, hoewel de wedstrijd niet echt heel fantastisch was. Ajax-trainer Ed Engelkes: ‘Het was billenknijpen en slecht voetbal. Het was zonder overdrijving een van de slechtste wedstrijden die ik in jaren heb gezien. Ik geloof dat we wel twintig keer buitenspel hebben gestaan.’

Ontlading
Toch was Engelkes ook wel blij: ‘Het belangrijkste is natuurlijk dat we door zijn en dat we op eigen kracht hebben gedaan. Er was behoorlijk druk bij onze jonge ploeg, dus daarom is de ontlading des te groter.’

Ajax-aanvoerster Daphne Koster erkende op Twitter dat het een matige pot was, maar wat maakt het allemaal ook uit: ‘De slechtste wedstrijd van het seizoen spelen,1 puntje meenemen en gewoon door naar de kampioenspoule van de BeNe League. Ik zeg: #heerlijk’

Bloemetjes
Ook Ajax-oogappel Anouk Hoogendijk was – zoals altijd – helder in haar analyse: ‘Yeaaah we hebben de Beneleague A gehaald!!! Opgelucht, trots en blij! Nu partytime!!’

Voor de godendochters was de kwalificatie inderdaad een reden om de bloemetjes buiten te zetten. Dat begon al in de spelersbus, zo tweette Babiche Roof, die opnieuw on fire was: ‘O my goodnesss. Wij gaan naar de A leagueeee. Bedankt alle supporters. Jullie waren weer top! Nu dan maar een feestje in de bus #Lalalalaaa’

Beelden
Maar eerst was er nog een feest bij de bus. De nulhoudende doelvrouw Laura du Ry: ‘Wat een geweldige supporters hebben wij! Genoten van ze tijdens en na de wedstrijd!! Feestje bij de bus!’

De beelden spreken voor zich.

 

 

Onrustig
Het laatste woord was aan Desiree van Lunteren, de Jari Litmanen van de Ajax-vrouwen, die bij aankomst in Amsterdam liet weten: ‘Eerste doel bereikt dus tijd voor een feesieeee! Adam in met het team!’

Het was vermoedelijk nog lang onrustig in de stad.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.