Prognose PEC Zwolle-Ajax: schaal kan worden opgepoetst

De rodelaars, schaatsers en snowboarders vliegen ons om de oren, maar voor Ajax is het vandaag gewoon weer matchday. De uitwedstrijd tegen PEC Zwolle staat op het programma. Altijd lastig? Onze betrouwbare prognose weet raad.

De concurrentie van Ajax, voor zover daarvan op landstitelgebied nog enige sprake was, deed de champagnekurken in Amsterdam de afgelopen dagen knallen.

Vitesse nam afscheid van alle aspiraties doordat de Georgische club thuis bloedeloos met 0-0 gelijkspeelde tegen hekkensluiter ADO Den Haag. FC Twente blameerde zich in Eindhoven door met 2-3 onderuit te gaan tegen PSV.

Comeback
Ajax-trainer Frank heeft vergeleken met de 2-1 tegen FC Groningen één wijziging doorgevoerd in zijn selectie. Huisfilosoof Ruben Ligeon keert terug en dat gaat ten koste van Mike van der Hoorn, die op de bank tegen Groningen niet echt kon overtuigen.

Voor Jasper Cillessen (borstkaskneuzing) en Nicolai Boilesen komt het duel in Zwolle te vroeg. De Deen, geblesseerd, opvallend genoeg, werkt echter keihard aan zijn comeback.

Boilesen werkt aan herstel

PEC Zwolle dan. Traditionsverein uit de middenmoot. Ajax-trainer De Boer had een interessante uitspraak over PEC: ‘Het is een goed voetballende ploeg’. Dat Ajax pas speelt nadat de concurrentie heeft gespeeld, vond De Boer niet zo’n punt, blijkt uit de Cruijffiaanse uitspraak:

‘Als je donderdag speelt, kun je niet zaterdag spelen. Je kunt het ook omdraaien. Als zij allemaal winnen, ligt de druk bij ons. Uiteindelijk zijn we de grootste concurrent van onszelf.’’

De betrouwbare prognose: Ajax loopt in een winderig Zwolle definitief weg van de concurrentie. Bij rust is het al 3-0 voor de geconcentreerd spelende Amsterdammers, met een werkelijk formidabel doelpunt van Viktor Fischer. Een kijktip! Na rust is het allemaal wat minder en na 90 minuten staat er 1-4 op het bord. Jammer van dat foutje van Kenneth Vermeer, verder een prima uitslag!

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “Prognose PEC Zwolle-Ajax: schaal kan worden opgepoetst

  1. Bert van der Put

    Je kunt ook, zoals in het artikel hierboven, veel te chauvinistisch zijn. Veel beter kunnen we ons met zijn allen verdiepen in de vraag hoe het zwalkende Ajaxschip weer vlot te trekken is. Nu kan het nog, bij nog meer averij moeten we toch nog achter de concurrentie aan i.p.v. zij achter ons. Verder komt over 3 weken de wedstrjd tegen Feijenoord eraan, let wel, in Rotterdam. Ik vind dat er Ajacieden zijn die op de malaise van dit moment nogal laconiek reageren. Dit moet eruit, passie en strijd kunnen ook in woorden doorklinken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.