Live blog: Ajax – Go Ahead

20:45 is de aftrap in de Arena onder leiding van scheidsrechter Vink. Frank de Boer gooit het roer om vanavond. Geen Moisander, Sigthorsson en Kishna. Riedewald, El Ghazi en Milik starten vanavond.

Hieronder de live ticker:

22:43: Analyse
Denswil deed het behoorlijk goed vanavond maar ik heb grote twijfels of hij wedstrijden aankan in Europa of tegen PSV of Feyenoord. Maar tegen de Go Ahead Eagles heeft hij voor het eerst in lange tijd weer eens ervaring kunnen opdoen en dat is altijd meegenomen. Het team leek in lange periodes behoorlijk uit focus. In de eerste twintig minuten leek Frank de Boer de juiste beslissing had genomen om het team om te gooien, maar na het tegendoelpunt keerde het Ajax van de afgelopen maanden weer terug. Traag, onzeker en ongeconcentreerd. De volgende wedstrijd is tegen Urk, hopelijk zien we dan wat meer van Denswil, Riedewald en misschien wat andere jeugdspelers. En hiermee sluiten ik de live blog. Goedenavond.
22:34: Eindstand 3-1

Ajax wint met enige moeite van Go Ahead Eagles. Verdiende overwinning waardoor de achterstand met PSV nu 1 punt is. Morgen speelt PSV uit tegen Cambuur Leeuwarden. Milik, El Ghazi, Van Rhijn en Riedewald waren de uitblinkers vandaag.

22:30: MOTM.

Arek Milik is de Man of the Match. Hij scoorde de 2-1.

22:25: Wissel Ajax.

Andersen eraf en Zimling erin.

22:23: Analyse.

De 3-1 was volkomen verdiend. Go Ahead is de schade aan het beperken en kan niet anders dan verdedigen. Het loeren op de counter is voorbij, het lijkt erop dat Foeke Booy de handoek in de ring heeft gegooid. Ajax krijgt meer ruimte en daardoor loopt het positiespel en de passing een stuk beter. Heel af en toe komen de Eagles eruit maar Ajax blijft met gemak overeind.

22:19: Wissels Ajax.

Duarte en Sigthorsson komen erin voor El Ghazi en Riedewald.

22:17: GOAL!

3-1. Schöne met het doelpunt na dom balverlies van Schalk. Ajax kan nu achterover leunen en de drie punten pakken.

22:11: Vine.

De 2-1:

22:08: Sprint.

Van Rhijn weer met een sprint van 80 meter, motortje zal snel leeg zijn als hij zo door gaat. Hij loopt we de bal achter de zijlijn waardoor zijn sprint zinloos wordt.

22:03: Analyse.

Go Ahead had het momentum na de rust maar een kort en krachtig offensief opgezet door El Ghazi en Van Rhijn zorgen ervoor dat deEagles weer met 9 man om hun strafschopgebied staan. Van Rhijn trekt een keer een sprint van 80 meter alsof hij op de Olympische Spelen staat, zo ongelofelijk snel! Klaassen lijkt wel een slak in vergelijking. Heel Ajax lijkt totaal niet gefocust. Alsof ze denken: dit komt wel goed. De passing loopt al wat beter maar de scherpte is er nog niet bij met name Klaassen, Boilesen en Andersen.

21:58: GOAL!

Milik met een prachtige finish. Op een voorzet van Van Rhijn komt de spits voor zijn man en knalt de bal in het doel met zijn linker. Prachtgoal. 2-1.

21:54: Drama

Niks werkt op het moment bij Ajax. Simpele passes, aannames en zelfs het positiespel, alles gaat fout. Boilesen probeert Andersen te bedienen maar twee keer miscommunicatie. Go Ahead Eagles nu op de aanval.

21:46: Tweede helft.

Go Ahead trapt af, Milik en El Ghazi moeten hun kansen eens gaan afmaken. Anders had Sigthorsson net zo goed kunnen spelen.

21:40: Recap 1-1.

Bij de 1-1 stond Van Rhijn Lewis te dekken maar anticipeerde zijn beweging totaal niet. Denswil stond ook bij zijn man maar liet daardoor wel een enorm gat achter zich vallen. In dat gat sloop Lewis, Dijks met een onwaarschijnlijk goede pass, Van Rhijn was te laat. Denswil stond niet op één lijn en kon daardoor ook niet compenseren en zo kon Lewis doorlopen naar Cillessen. De verdediging van Ajax rammelt op de counter.

21:30: RUST

1-1, Ajax had er wel 4 of 5 doelpunten kunnen maken maar El Ghazi verprutst twee enorme kansen. Boilesen mag de aanvoerder wezen maar hij is niet bepaald een voorbeeld voor zijn collega’s. Zijn passes en voorzetten zijn dramatisch vanavond. Sowieso lijdt Ajax veel te veel onnodig balverlies in de laatste 15 minuten van de wedstrijd. Lijkt meer op kick en rush voetbal.

21:26: Countervoetbal

GAE verdedigt met 9 man rond hun eigen strafschopgebied en loeren op de counter. Het tempo moet echt omhoog om die muur van verdedigers te omzeilen.
21:21: Analyse.

Het waren 20 fantastische minuten. En nu is Ajax het kwijt. Go Ahead staat wat beter en dat brengt het middenveld van Ajax compleet van slag. Tempo is weg, lange trage passes en combinaties die daardoor mislukken. Ajax heeft het balbezit terug maar doet er nog weinig mee.

21:14: Wissel.

Foeke Booy grijpt in, Wijnaldum eruit en Schenk erin, verdediger voor een verdediger.

21:14: GOAL.

Ai, Denswil staat uit positie en Van Rhijn kan het gat niet meer belopen. Lewis komt 1 op 1 te staan met Cillessen en trapt beheerst de bal het doel in langs de keeper. 1-1.

21:10: Houtwerk.

Turuc van GAE schiet van 30 meter op de lat. Cillessen maakte nog een klein sprongetje maar had niks kunnen uitrichten als de bal 5 cm lager was geweest. Geweldige knal.

21:06 Analyse.

In de eerste 20 minuten speelt Ajax fantastisch voetbal. Andersen combineert er op los en samen met Milik terroriseren ze het middenveld en de verdediging van GAE. Veel kansen maar tot nu toe maar 1 doelpunt. Vink fluit absoluut niet kinderachtig en dat is meer in het voordeel van Ajax. Cillessen en Veltman ogen wat nerveus achterin, de Eagles zetten vroeg druk.

20:58: Foutje.

Veltman speelt de bal over de achterlijn als hij naar Cillessen probeert te passen onder druk van de Eagles. Pijnlijk.

20:55: GOAL

El Ghazi knalt de rebound erin wanneer een schot van 18 meter afstand van Milik op de paal afketst. recht in de voeten van de 19-jarige aanvaller. 1-0 Ajax.

20:51: Kans Ajax.

Eerste grote kans voor Ajax met een geblokt schot op doel van Boilesen. Ajax heeft het balbezit maar het zijn voornamelijk de verdedigers die de bal rond passen.

20:50: Lege stoeltjes in de Arena.


20:45 En we zijn onderweg.

20:44 Quote Frank de Boer:

Ik geef Denswil vanavond een kans, hij doet het goed en ik wil hem het gevoel geven dat hij erbij hoort.

20:39 Opstelling Go Ahead Eagles


20:38 Opstelling Ajax


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.