Waarom Sigthorsson moet spelen

Vertrekkend huisanalist Marco hield eerder deze week een pleidooi voor Milik. In deze blog ga ik een pleidooi houden waarom Sigthorsson wel in de spits moet blijven!

Waar Marco wat meer uit sportief oogpunt zijn punten maakt, ga ik de situatie wat meer bekijken vanuit de positie van de club. Sigthorsson verlengde zijn contract deze zomer met een jaar uit solidariteit met Ajax, of misschien meer omdat hij waarschijnlijk net zoals Wout Brama bij FC Twente clubloos zou zijn na een jaar. Het geeft Ajax één tot twee transferperiodes extra om de IJslander te slijten aan een club voor de volle pond. En hoe doet een Marc Overmars dat het beste? Door Frank de Boer zover te krijgen om hem op te stellen.

<hier foto van Sigthorsson uit bestand, kan geen rechtenvrije foto vinden op google>

Zet Milik nu in de basis, dan wordt van Sigthorsson een schim in het geheugen van de scouts. Degradatiekandidaat QPR leek de spits in de zomer te kopen maar de deal van 5 miljoen pond ketste af. En ik heb werkelijk geen idee wie er nog biedt als Kolbeinn helemaal niet meer speelt. Opstellen is denk ik de enige manier om hem nog te kunnen verkopen. Misschien dat hij nog een paar goaltjes meepakt voor de winterstop en dan kan Overmars hem aan de eerste beste bieder verkopen. Zolang Ajax nog maar een gedeelte terugkrijgt van het geld’. Destijds kostte Sigthorsson tussen de vier en vijf miljoen euro. En na de winterstop kunnen Milik en Zivkovic het nog altijd uitvechten.

Misschien is Milik wel de sportieve injectie die Ajax nodig heeft. Maar als huurling is hij na het einde van het seizoen weer weg. Zivkovic is gekocht van FC Groningen voor de langere termijn. Er is nog tijd zat om Milik/Zivkovicop te stellen in de tweede helft van het seizoen en er is bijna te weinig tijd om Sigthorsson goed in de markt te zetten voor de wintertransferperiode. Als de club het niet lukt om hem te verkopen in de winter dan kan de club het beter opgeven. Daarom: Sigthorsson moet de eerste keus blijven, tot aan de winterstop.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.