‘Burgemeester Van der Laan moet bemiddelen bij Ajax’

De burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, vindt de strijd om de macht bij Ajax beschamend. Dat zegt hij in de Volkskrant. Van der Laan, wie kent hem niet, is een echte Ajacied.

In de Volkskrant kwamen maar weer eens een paar mensen aan het woord om hun licht te schijnen over de eeuwigdurende crisis bij Ajax en het verschil met het zo ‘gezellige en leuke’ AZ.

Van der Laan maakt zich duidelijk zorgen: ‘Beschamend, deze eeuwige strijd om de macht. Ik proef het bij mezelf en in de stad: dit moet niet te lang meer duren. Het enthousiasme voor Ajax neemt af’.

Pijnlijke woorden van de burgemeester, die al jarenlang seizoenkaarthouder is en in 1966 bij de legendarische mistwedstrijd tegen Liverpool was. Dat laatste beweren nog een kwart miljoen mensen, maar laten we de burgemeester maar op zijn woord geloven. Of Van der Laan ook in 1981 bij het concert van Prince in Paradiso was, is niet bekend.

Bemiddelen
Van der Laan had zich in november ook al eens bestraffend uitgelaten over Ajax voor AT5. Toen hij de vraag kreeg of hij een bemiddelende rol gaat spelen antwoordde hij:

‘M’n vingers jeuken om als mediator te bemiddelen in het conflict tussen Cruijff en Van Gaal.’

Het is nog steeds een actueel en goed bruikbaar idee: laat de burgemeester van Amsterdam, in bezit van seizoenskaart en gezag, ingrijpen bij Ajax. Hij heeft als advocaat en oud-minister ervaring met vervelende en lastige mannetjes en heeft als Ajacied het hart op de goede plaats. En het is wel de mdfking burgemeester van Amsterdam.

Eberhard, regel dat even.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

3 reacties op “‘Burgemeester Van der Laan moet bemiddelen bij Ajax’

 1. Prince Polley

  Ja, Eberhard was erbij in 1981.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Apollonia 6

  Wij hebben bij de bar nog een praatje gemaakt met Eberhard.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Candy

  Ik heb nog met Eberhard gesaxed die avond. A go go weliswaar, maar toch.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.