Ajax-revelatie Klaassen: Cruijff stond ineens voor mijn neus

Foto: @DavyKlaassen

Davy Klaassen is altijd al als een groot Ajax-talent beschouwd, maar de laatste weken maakt hij ook echt zijn faam waar. Onder meer tegen Barcelona excelleerde Klaassen, vooral in de slotfase.

Johan Cruijff is altijd al een groot fan geweest van Klaassen. Toen de rossige Ajax-held vorig seizoen zwaar geblesseerd raakte, haalde Cruijff hem hoogstpersoonlijk naar Barcelona om te herstellen.

Klasse-Klaassen had de levende legende nog nooit ontmoet, maar ineens stond Cruijff aan zijn ziekenhuisbed, vertelt de Ajax-speler deze week tegen VI:

‘Het was een enorme opsteker dat meneer Cruijff zijn best voor me ging doen. De eerste twee keer kwam hij persoonlijk naar het ziekenhuis om te kijken of het allemaal goed ging. Ik had hem nog nooit ontmoet. Opeens staat daar dan de grootste Nederlandse voetballer aller tijden voor je neus. Die speciaal voor jou naar het ziekenhuis komt. Dat maakte indruk op me.

Normale en vriendelijke man
‘En het leuke was: Cruijff gaf me meteen het gevoel dat ik niet tegen hem op hoefde te kijken. Hij bleek een heel normale en vriendelijke man. En gezien zijn reputatie kon ik vertrouwen op de specialisten die hij had verzameld.’

Aldus Davy Klaassen.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.