Ajax-legende Bergkamp: Cruijff = Van Gaal = Wenger

Ajax-legende Dennis Bergkamp laat in zijn vrijdag verschijnende biografie een aardige analyse los op de trainers Louis van Gaal, Johan Cruijff en Arsène Wenger. Het zijn niet de drie beste vrienden, maar ze lijken wel veel op elkaar, aldus Bergkamp.

Dennis is altijd kritisch (beeld: AT5)

De altijd spraakzame assistent-trainer van Ajax stelt volgens Sp!ts in het boek: ’Hij zal het nooit toegeven, maar Van Gaals voetbal is het voetbal van Cruijff, en van Arsène Wenger.’ Daarbij gaat het om de manier van coaching:

‘Die van Cruijff is gebaseerd op hoe hij was als voetballer, avontuurlijk, spectaculair, aanvallend. Van Gaal is meer didactisch. Louis geeft zijn spelers opdrachten die ze moeten uitvoeren om het systeem te laten werken. En het systeem is heilig. Wenger zit daar ergens tussenin.Wenger denkt niet in systemen, maar in spelers, in intelligente spelers, die hij in het veld het systeem laat bepalen.’

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.