Ajax Zomerkwis: de officiële einduitslag

Voormalig kwis-wereldkampioen Bas Bariton is weer teruggekeerd uit Ibiza om ons de officiële einduitslag van de Ajax Zomerkwis mede te delen. Wie gaat er dit jaar strijken met de felbegeerde eervolle vermelding?

Bas Bariton liet weten ook dit jaar weer ‘redelijk tevreden’ te zijn met het niveau van de antwoorden. ‘Zeven van de tien vragen zijn goed beantwoord. Daarom geef ik de gemiddelde deelnemer een zeventje. Niet slecht dus.’

De vragen die fout of niet waren beantwoord, gingen over Aras Özbiliz, de straten rond De Meer en Johan Neeskens. Bariton: ‘Vraag 10 luidde: welke Ajacied was ooit jeugdinternational in een geheel andere sport, en speelde zelfs een jeugd-EK? Daarop werd Cruijff geantwoord, maar dat is fout. Cruijff heeft wel aan honkbal gedaan maar in tegenstelling tot Neeskens nooit in het Nederlands jeugdteam gezeten.’

Zomerhuisje
In zijn zomerhuisje op Ibiza heeft Bas alle reacties op de Ajax Zomerkwis nauwgezet bestudeerd. Dus Bas, laat ons niet langer in spanning!

Bariton: ‘Van de zeven juist beantwoorde vragen zijn er zes goed beantwoord door meneer of mevrouw Held, en één door David. Derhalve heb ik besloten Held uit te roepen tot winnaar van de Zomerkwis en dus van een eervolle vermelding.’

Held, gefeliciteerd!

EERVOLLE VERMELDING: Held.

Wil je nog een keer nagenieten van de Ajax Zomerkwis met dit jaar een moeilijkheidsgraad van 14? Check de kwis HIER.

Bas Bariton, hartelijk dank en tot volgend jaar!

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.