Ajax-legende Cruijff: foto maken is simpele handeling

Dit is het nieuws, met Johan Cruijff (foto: Nationaal Archief)

Ajax-legende Johan Cruijff heeft vrijdag in het Amsterdam Museum de fraaie tentoonstelling Johan & Ik geopend. Ook burgemeester Eberhard van der Laan was weer van de partij en had uiteraard een leuke anekdote meegenomen.

Op de tentoonstelling delen mensen die een persoonlijke ontmoeting met Cruijff hebben gehad hun herinneringen aan dat onvergetelijke moment. Er zijn vooral veel foto’s, maar ook enkele trofeeën van de Meester te zien.

Cruijff, die er goed uitzag, vertelde niet te weten hoe vaak hij met iemand op de foto is gegaan. Maar vaak was het zeker: bijna iedere Amsterdammer kent wel iemand die met Johan Cruijff op de foto staat. ‘Het is een simpele handeling’, aldus Cruijff.

Mislukking
De Amsterdamse burgemeester Van der Laan was er ook. Eberhard is zoals bekend een diehard seizoenkaarthouder en was naar eigen zeggen onder meer bij de legendarische mistwedstrijd tegen Liverpool in 1966 en mogelijk ook het Prince-concert in Paradiso.

Alsof dat allemaal niet genoeg is, heeft Van der Laan ook nog een anekdote over een voetbalwedstrijd die hij ooit met Cruijff speelde, waarbij de burgemeester zelfs de kans kreeg om te scoren uit een voorzet van de legende. Het liep echter uit op een ‘gruwelijke mislukking’.

Check Cruijff en Van der Laan in het AT5-filmpje hieronder.

 

De tentoonstelling Johan & Ik is tot 12 mei in het Amsterdam Museum te zien.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.