Ajax-directeur Van der Aat staat op straat

Het zat er al een tijdje aan te komen en is dus eigenlijk geen nieuws, maar wel een feit: Henri van der Aat heeft besloten zijn functie als statutair directeur van AFC Ajax NV, in goed overleg met de Raad van Commissarissen (RvC), te beëindigen.

Van der Aat blijft formeel nog tot 1 januari in dienst van Ajax. Zijn positie was al ruim een jaar wankel omdat hij zich tijdens de bloedige fluwelen revolutie tegen de plannen van de grote overwinnaar Johan Cruijff keerde.

Verwacht wordt dat de Ajax-directie op zeer korte termijn wordt aangevuld door het illustere duo Edwin van der Sar en Michael Kinsbergen. Op Ajax.nl liet Henri van der Aat een afscheidsverklaring publiceren:

Het was een voorrecht onderdeel uit te mogen maken van de dagelijkse leiding van Ajax. Het waren roerige jaren, waarin ik onder andere met vier verschillende president-commissarissen te maken heb gehad. De laatste jaren waren ook sportief gezien bijzonder, met het winnen van de KNVB Beker in 2010 en de twee daaropvolgende jaren landstitels en driemaal op rij deelname aan de UEFA Champions League.

Ook financieel gezien waren de laatste jaren een stuk beter, met de recordomzet van EUR 104 miljoen in het afgelopen boekjaar als hoogtepunt. Daar mogen we met zijn allen best trots op zijn. Het doet pijn de club te verlaten en ik spreek de wens uit dat het nieuwe management de volledige steun van alle groeperingen krijgt.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “Ajax-directeur Van der Aat staat op straat

 1. Michael van Os

  De dure financieel geflopte ‘Ajax Experience’ schijnt ‘m ook de das om gedaan te hebben…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Michael van Os

  PS Gezien? ”Ajax nodigt u uit om deel te nemen aan het Fan Onderzoek voor het seizoen 2012/’13!” Net binnen via de mail.
  Ik vraag elk jaar weer of ze nou eindelijk eens gratis -of bescheiden betaald- wifi kunnen regelen in de Arena. Steun mij!!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.