‘Ajax moet oppassen voor Marco Borsato-scenario’

De clubkas

Ajax doet de laatste tijd wel heel erg zuinig aan. Het zou gaan om nieuw beleid, in deze tijden van economische crisis. Volgens de immer betrouwbare De Telegraaf is het in werkelijkheid nog een graadje erger: er zou sprake zijn van een ‘geheim financieel kerkhof’ à la Marco Borsato.

Ajax heeft nogal wat (dure) spelers de deur uitgedaan de laatste tijd: Jan Vertonghen, Mounir El Hamdaoui, Dario Cvitanich, Ismail Aissati, Nicolas Lodeiro, Jeroen Verhoeven, André Ooijer, Aras Özbiliz, Dmitri Boelikin, Rodney Sneijder en Geoffrey Castillion.

Vermoedelijk volgen binnenkort nog – mogelijk noodgedwongen – Vurnon Anita (voor 8 miljoen naar Newcastle United) en Theo Janssen (voor 1 miljoen naar Vitesse).

Spotgoedkoop
Ajax kreeg daarvoor de transfervrije Klasse-Lasse Schöne en de spotgoedkope Sana uit Zweden. Luciano Narsingh was te duur. Oussama Assaidi hoeft waarschijnlijk niet te komen omdat hij teveel salaris vraagt. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Is Ajax soms blut?

Ja, zegt de 100 procent waarheidsgetrouwe De Telegraaf. Voormalig voorzitter Uri Coronel en oud-directeur Rik van den Boog zouden Ajax hebben achtergelaten met een ‘financieel kerkhof’, door jarenlang gigantische en volgens sommigen onverantwoorde risico’s te hebben genomen.

Wezenloos
Vooral Van den Boog, die eerder al Marco Borsato aan de rand van de afgrond bracht,  is daar volgens de altijd objectieve kwaliteitskrant schuldig aan. De nieuwe raad van commissarissen zou zich ‘wezenloos’ zijn geschrokken van de nieuwe situatie.

Onder leiding van Marc Overmars heeft Ajax nu een groot saneringsproces in gang gezet, met alle zuinigheid en besparingen van dien. Er zou pas enige financiële lucht zijn op het moment dat Ajax ook nog eens Gregory van der Wiel en Miralem Sulejmani voor 31 augustus bij een andere club weet te slijten.

Mannetje
Kortom: dat ziet er allemaal rooskleurig uit voor de komende tijd. Gelukkig heeft trainer Frank de Boer tot nu toe bewezen onder de meest bizarre en turbulente omstandigheden zijn mannetje te kunnen staan.

ATTENTIE: onderstaande videoclip is van Marco Borsato. Niet zomaar aanklikken.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

10 reacties op “‘Ajax moet oppassen voor Marco Borsato-scenario’

 1. warco

  Zo hé , wil je wel in het vervolg even waarschuwen dat er een filmpje van M. Borsato onder een Ajax artikel staat , ik schrok me dood .
  .
  Dat Coronel en van den Boog vuil spel hebben gespeeld was mij wel bekend , maar waarom komt de Telegraaf nu ineens mee dit verhaal en niet eerder , volgens mij is het weer zo´n vies Telegraaf spelletje.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Marco

   Excuses! Er staat inmiddels een waarschuwing bij.

     /   Beantwoorden  / 
   1. warco

    Dank :-)

      /   Beantwoorden  / 
 2. Frits v Dijk

  Ha nou moet ik toch even lachen. Kwaliteitskrant staat er.
  Nou als er geen grotere roddelkrant is met subjectieve berichtgeving is het de Telegraaf wel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Oog

   Het AD is tegenwoordig helaas net zo onbetrouwbaar in de feiten. En ook zij hebben steeds vaker een dubbele agenda.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Marco

   Excuses. De omschrijving van De Telegraaf is inmiddels aangepast.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Peter

  @Oog, Hey paar dagen niet gezien, nou daar zitten we dan, zijn we ondanks al onze verwachtigingen maar mooi in de aap gelogeerd met onze clubs he? Psv speelde een dramatische wedstrijd en verloor terecht van Rkc en Ajax deed het niet veel beter.Ondanks een aantal aardige momenten blijken we heel erg goed te zijn om in een paar minuten tijd een wedstrijd uit handen te geven.Weet dat het seizoen nog heel lang is en dat er nog van alles mogelijk is maar Twente maakte op mij een zeer frisse en gretige indruk.Zullen die straks de lachende derde zijn?Als 2 honden vechten om een been……Zou toch wat zijn he , de meeste denken Psv een aantal Ajax en dan staan ze straks in Enschede met die schaal omhoog!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Oog

  Hoi Peter, zondagmiddag heerlijk me staan afreageren op de golfbaan. Was wel even nodig. Was wel verrassend hoe PSV wegzakte na de blessure van Wijnaldum. Met een dubbele bezetting op elke positie viel het kaartenhuis uiteen toen beide opties op de tien wegvielen. Goede maar dure les.
  .
  Alderweireld schutterde tegen AZ net zo als Marcelo tegen RKC en Blind tegen PSV. Ik geloof niet dat het aan gebrekkige kwaliteit ligt. Alle drie horen tot de beste centrum verdedigers in de eredivisie. Dus of tactisch klopt het niet of de gebruikte tactiek is te hoog voor de eredivisie.
  ,
  Van Schone had ik meer verwacht, afwezigheid van Fischer snapte ik en vond ik toch verrassend.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Peter

  @Oog Snap je wel maar je weet wat ik van Blind vind he ?? Wel lekker dat je je kan afreageren op de golfbaan. Bij mij thuis ondervonden ze het humeur van een sjachereinige supporter.Heb geloof ik pas na 20.00 uur pas weer gesproken hehe..Laten we hopen voor beide dat onze clubs het straks beter gaan doen inderdaad.Tis alleen jammer dat deze lessen altijd zo duur zijn.Kost altijd punten en misschien wel uiteindelijk geld ook als het beoogde resultaat niet gehaald word.Groeten Peter

    /   Beantwoorden  / 
 6. Oog

  :) :)
  .
  Herkenbaar gevoel, Peter.
  .

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.